Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 93 593
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Раждах в Шейново два пъти, ако има трети - пак там ще е 😉

# 481

Ева,
може ли да кажеш за багажа който си носила в родилното?
Аз на сайта намерих само това:

"За раждане:
1.Направление № 7 от личния лекар;
2.Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация.
Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
3.Лична карта;
4.Чехли, халатче;
5.Чаша, вилица, лъжица, нож;
6.Лични принадлежности;
7.Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
8.Термометър
9.Личен амбулаторен картон"

Но знам че в някои болници примено искат помпа за кърма, биберон за бебто, превръзки за родилки... тук не намирам такъв списък

# 482
  • София
Little big, да, в сайта е обявен задължителния багаж, всичко друго е по твоя преценка.  Бих ти препоръчала да имаш помпа задължително, протектори за зърна, залъгалка, еднократно бельо и превръзки за родилки.
Успех и леко раждане!

# 483

Ева,
може ли да кажеш за багажа който си носила в родилното?
Аз на сайта намерих само това:

"За раждане:
1.Направление № 7 от личния лекар;
2.Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация.
Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
3.Лична карта;
4.Чехли, халатче;
5.Чаша, вилица, лъжица, нож;
6.Лични принадлежности;
7.Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
8.Термометър
9.Личен амбулаторен картон"

Но знам че в някои болници примено искат помпа за кърма, биберон за бебто, превръзки за родилки... тук не намирам такъв списък

Да се включа и аз по отношение на багажа. Разпитах подробно акушерката и моята АГ, казаха ми всичко, изброено в списъка да нося, като Васерман го искат да е правен в последните 3 месеца(по изискване на ХЕИ). Дори и да не е направен в този срок, при постъпване в родилното ще ти го направят.
За халат знам, че е по желание, въпросът е да имаш някаква връхна дреха(жилетка, суичър, т.н). Казаха ми да си нося и еднократни гащи и следродилни превръзки. Помпа обаче не била нужна, но много се чудя дали да взимам(не че имам място)...

# 484
  • София
На мен помпа ми трябваше, кърмата ми тръгна, бебчо не можеше да ме изцеди добре и едната нощ не можах да заспя от болка. Пробвах на ръка, но точно в този момент не можах много добре да се справя.
Всеки сам си преценява. Винаги може някой близък да ви донесе, защото със сигурност няма да ви трябва от първия ден.

# 485
  • София
И според мен е по-добре, ако има кой да донесе допълнителен багаж, нещата да се разделят. На мен кърпички и памперси не ми искаха веднага, а на следващия ден; помпа не съм ползвала и двата пъти, но ако решиш, че ти е нужна, може да ти донесат (не помня дали нямаше "оборотни" там, може да се пита на ден на отворените врати).
Успех и леко раждане Simple Smile

# 486
  • WonderLand
Има стая за кърмене там с различни видове ръчни и електрически помпи и стерилизатор.

# 487
  • София
Да, има, но стаята не е отворена събота и неделя, и на официалните празници. Раждах по Велик ден.

# 488
В тези жеги се чудя дали има климатици в стаите?
На Отвореноте врати видях, че в Родилна зала има, но в самите стаи дето се лежи май не видях...

# 489
  • WonderLand
И аз точно това се чудя, но имам съмнения за климатици там. Хич пък не се и сетих да гледам на отвпрените врати, но ако в рпдилните зали има това поне е добре

# 490
Във ВИП стаите на третия етаж, родилно отделение, има климатици.

# 491
Включвам се с едно раждане в Шейново от Септември 2015г. и надявам се, едно предстоящо Август-Септември 2019г. Следя се в Пловдив, но изпращам всички изследвания по viber на др Абаджиева. Тя ме изражда първия път-секцио, без избор на екип. Сега ще е моят избор. Утре съм на преглед при нея в МЦ Фемина. За нея мога да кажа само хубави неща, имайки в предвид, че бременностите ми са тежки и с много проблеми.

# 492
Включвам се с едно раждане в Шейново от Септември 2015г. и надявам се, едно предстоящо Август-Септември 2019г. Следя се в Пловдив, но изпращам всички изследвания по viber на др Абаджиева. Тя ме изражда първия път-секцио, без избор на екип. Сега ще е моят избор. Утре съм на преглед при нея в МЦ Фемина. За нея мога да кажа само хубави неща, имайки в предвид, че бременностите ми са тежки и с много проблеми.

И на мен ми препоръчаха Д-р Абаджиева. Харесах я и ще раждам при нея, надявам се нормално след месец Simple Smile

# 493
Здравейте Simple Smile
Февруари 2017г. родих синът си в Шейново. Без избор на екип. Секциото направи др Китанова.
Всичко беше ок, като изключим личния ми избор да ползвам ВИП стая. Смятам го за моя грешка по ред причини описани в темата.
Секциото беше по мед. причини - 2 дни след термин (бебето беше високо и поради увита пъпна връв 3 пъти, нямаше шанс да слезе в родовия канал).
Предстои ми раждане през октомври 2019г. Отново мисля да родя в Шейново. Този път искрено се надявам да успея да родя нормално.

Въпросът ми е:
Можете ли да ми препоръчате лекар, който е за нормалното раждане след секцио?
Иска ми се да направя консултации при него и евентуално да избера екип за да съм сигурна, че ако има шанс за нормално раждане ще се опита.

# 494
  • София
Здравейте, Anvadileva, не знам дали ще е "вашият" лекар, но бих ви препоръчала д-р Василев, завеждащ Рискова бременност. При него родих двете си дечица. Привърженик е на естественото раждане. При бебета 3850 и 3600 гр, първото преносено 5 дни, а при второто бях на близо 40 години, никога не ми е намеквал за секцио. При първото раждане не избрах ВИП стая и не сгреших, сега при второто- избрах и пак не сгреших. Като второ бебе, естествено и безпроблемно раждане, нямах нужда от никой, освен от уединение с бебчето си. Друг много голям плюс е че мъжът ми и баткото идваха всеки ден.
Успех ви желая 🍀

Общи условия

Активация на акаунт