Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 93 557
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Родих на 26.06 в Шейново с избор на екип. Избрах д-р Маламова, защото се следях при нея.
Много съм доволна. Избрах Имир Ибраим за акушерка след като посетих деня на отворените врати. Изключително съм доволна от нея. Много мила, внимателна и отзивчива. След раждането ме посещаваше всеки ден, както и д-р Маламова. И за двете професията е призвание. С Имир поддържаме връзка и след раждането. Много ми помага със съвети за отглеждането на бебето.

# 526
  • WonderLand
Родих на 26.06 в Шейново с избор на екип. Избрах д-р Маламова, защото се следях при нея.
Много съм доволна. Избрах Имир Ибраим за акушерка след като посетих деня на отворените врати. Изключително съм доволна от нея. Много мила, внимателна и отзивчива. След раждането ме посещаваше всеки ден, както и д-р Маламова. И за двете професията е призвание. С Имир поддържаме връзка и след раждането. Много ми помага със съвети за отглеждането на бебето.

И аз родих тогава, в коя стая беше, сигурно сме се засекли там Simple Smile

# 527
Здравейте,

Бях се насочила да раждам в Шейново, но прочетох една статия, в която майка споделя, че с цел да се източи касата са държали бебчето й 7 дни в неонатологията. Също сподели за ужасяващи условия в родилното отделени.

Моля, споделете дали има нещо подобно. Много се чудя, вече коя болница да избера.

Сърдечно благодаря!

# 528
  • София
Ver4eto, прочетете цялата тема, доста мнения има. Накратко - две раждания в Шейново, по 3 дни престой, без да са включвали антибиотици на бебетата. Самостоятелна родилна зала. Страхотни специалисти.
Мисля че няма болница, за която да има само положителни коментари.
Успех и леко раждане.

# 529
Подкрепям последното мнение. Аз ражда 2018г в Шейново, да повечето бебчета бяха на антибиотик и ги задържаха заедно с майките повечко дни, но моята дъщеря не беше, не са й правили нищо друго освен рутинните неща, изписаха ни след 4 нощувки, бях секцио. Доволна съм общо взето много от всичко, персонал, обстановка, бях в малкия вип, исках големия, но беше вече зает. Леко раждане желая.

# 530
  • WonderLand
При раждането педиатър преценя дали е нужно на бебето да се правят изследвания предвид състоянието на бебето, майката, околоплодните води и куп други фактори. Ако е нужно се взема кръв минимум 18 часа след раждането и в зависимост от резултата детето получава или не антибиотик. Никой там не си играе със здравето на децата, че да ги държи излишно дълго, изписват те в момента, в който контролата от кръвните изследвания е чиста, което може и след 10 дни антибиотик и престой да стане. Нали се сещате, че там се раждат по около 10 деца на ден, а капацитета на болницата не е безкраен. Това за точенето на пътеки спрямо децата е невярно, пътеки си точат сигурно, но не и като те държат излишно в болницата или те тъпчат с лекарства без причина.

Колкото до условията в родилното - за мен всичко там си беше окей, не е супер лукс, ама не е зле. Иди на ден на отворените врати и виж как е.

# 531
  • София
Това е много често коментирана тема.
Аз и преди съм писала, имам едно дете, родено октомври 2017г в Шейново. Беше 5 дни на антибиотик заради ЦРП 3. Граничната стойност, която приемат в болницата, е именно 3. В Щерев е 7, в Токуда 10, в Тина Киркова 8. Ай ся Simple Smile

# 532
Да се включа и аз. Родих преди 20 дни в Шейново и като цяло съм доволна. Бебето ми беше с добри изследвания и не се наложи да й изписват антибиотик. Престоят ни беше 3 дни, като се коментираше дали да не останем евентуално още един, заради жълтеницата и необходимостта от фототерапия. В крайна сметка ни спестиха този ден. Родилните зали са много добре оборудвани, предродилното и следродилното са прилични, като единствено имам забележки по отношение на някои битови условия. Но в крайна сметка човек отива там да ражда, а не на хотел. Като цяло впечатленията ми са добри и нямам оплаквания.

# 533
Родих секцио преди два дни, на бебето дори не са му вземали кръв за изследване, нямало нужда, което ме озадачи. М/у другото и аз четох статията, точно в деня, когато ме приеха...
Искам да споделя колко съм доволна от грижите за мен след операцията - редовно обезболяване, тоалет няколко пъти, рехабилитатор, раздвижване... през първия половин час бях вече си взела детето с мен Simple Smile
За сравнение, предишното ми раждане беше в Токуда преди 3 години, където ми сложиха една инжекция аналгин в още изтръпнало то ми от упойка д... и толкова.
Тъй като ВИП стаята, определена за мен беше заета, трябваше да изчакам изписването (13-15ч) за да ме преместят, та се наложи да прекарам няколко часа в общите стаи ма 1 ет.  Не знам дали да ги описвам... горещо и тясно... за да се разминеш трябваше да изваждаме бебетата в коридора...
Сега съм във ВИП и съм много доволна, че не ме разубедиха.
Добавям: трябва да си осъвременят информацията в сайта... изобщо не знаех, че в реанимацията си нося вода и шоколад (вода носих, ама шоколад, добре че беше съквартирантката); термометри си имат; нощници дават - вярно, парцаливи са, ама е нещо по свое желание.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 17:08 от Kallaa

# 534
  • София
И аз четох въпросната статия и честно казано едвам я прочетох. 50% оправдания защо е написала статията, после има някаква теза дето ми беше трудно да я определя и нея. Като сравнявам престоя си в Шейново /а бих казала имам голям опит -два месеца за задържане в патология и предродилно, после и секцио/ с нейния, много малко от нещата се препокриват. Като цяло никой не обича тези, които отиват с големите претенции и едва ли не искат болницата само за тях да работи. Много хора си плащат избор на екип и очакват да ги богопомажат. Госпожата е трябвало да иде в някоя частна болница, там знаят как да обгрижват. Аз бях във вип стая и не са ме държали излишно, или пък да е бил на антибиотик. Роди се в 37ма седмица и трудно наддаваше, понеже го кърмех и те даже предложиха да ми го оставят нощта, ако се чувствам добре за да може да го кърмя често нощта и да наддаде и да си тръгнем. Така и направих и на следващия ден ни изписаха, защото беше започнал да качва. Неонатоложката даже няколко пъти слиза да ми дава информация по желание, защото бях притеснена, че първите 24 часа малко по-трудно се адаптира момчето ми. Носеха да ми предлагат мляко през два часа, дори че бях на четвъртия етаж и си мислех, че ще ме забравят. Винаги е бил измит, преобут, с резервни дрешки в количката и памперси.. Наистина за всяка болница има и хубави и лоши коментари и трябва да се преценява индивидуално какви са ти очакванията и кое е най-важно за теб преди да избереш.

# 535
 В статията освен за СРП, за друго не се говори, на мен също ми беше трудна за четене, защото е едно нещо овъртяно и предъвкано в целия текст. Не знам дали е права или не, на моята племенница преди 7-8 месеца също ѝ пуснаха антибиотик и снаха ми побесня, освен това и на нея и дали антибиотик, а и ги задържаха няколко дни заради това, та не е съвсем безпочвено, ама толкова текст за това, абе най-добре запомних, че е “кучка” или както там се определяше не еднократно

# 536
  • София
Беше и срещу неонатолозите дето я питали това дете от къде е и разни такива щуротии. Как майките по коридора ревяли и не смеели да питат какво става с децата им.
За ЦРП-то аз не знам как да коментирам, не съм наясно, но ако има високо црп определено няма да посмея да откажа антибиотик на новородено. Дето доста трудно ще се открие от какво точно е, си мисля..

# 537
Нас ни държаха 6 нощувки във ВИП, защото ЦРП беше 30, обясниха ми, че явно като съм карала вирус с кашлица в 8мия месец съм и го предала, но много бързо реагираха и се оправи.
Нямаше много бебета на антибиотик.

# 538
Благодаря ви, момичета. Понеделник съм на преглед в Шейново , все пак там избрах да раждам Simple Smile

# 539
Да се включа и аз с информация за моя престой в Шейново. Имам дете на 8 години и бебе, родено март. И двете в Шейново, и двете при д-р Татяна Абаджиева.
1. Д-р Абаджиева - страхотен специалист, следи ми и двете бременности, обръщаше ми внимание, винаги беше на разположение, безкрайно отдадена на работа си. Първото раждане беше тежко и трудно, но благодарение на нея имам здраво дете и всичко е наред. Второто раждане - раждане мечта. Не защото беше бързо и лесно. А защото в такова го превърнаха тя, д-р Абаджиева и акушерката, Имир Ибраим. Страхотни! Невероятна подкрепа ми оказаха, страхотна грижа. Вдъхваха ми кураж и увереност. Бебето беше 3700, но благодарение на тях нямам родови травми и се възстанових страшно бързо. Идваха след това в стаята да ме проверят дали всичко е наред. Др Абаджиева ми дава и до ден днешен съвети за бебето, които дори личната ми педиатърка пропуска. Бам ваксините и дотам. И логично човек се обръща за съвет, където ще му бъде даден. За мен тя е родена да бъде лекар!
2.Болницата - огромна разлика за 8 години. Първият ми престой - всичко точно като за държавна болница. Сега - родилна зала ремонтирана, чисто, ново... Не мисля, че частните болници предлагат нещо повече. Бях сега във Вип стая, също много доволна останах. Единствено баните имат нужда от ремонт.
3. Персонал - за 3 дни се смениха 100 човека, но всички ми направиха позитивно впечатление. Единствено др Вецев претупа един път визитаята и не ми обърна внимание никакво, но нощната смяна се реваншираха, като даже откараха 30 минути, за да попълнят липсите в картона. Просто вероятно нещо е бързал, а и като всичко ми е ок след прекрасно свършената работа на колежките му какво толкова да се заседява. Така че и от персонала съм доволна!
4.Храна - не е кой знае какво, но на мен ми хареса.
5. Фотографчето - тоя много ме дразнеше по време на снимките си с идиотски коментари, но беше вече вързал таткото и родата. Е, да, ама пък снимките му се получиха. Така че простено да ти е, Ники Франц. Тъпите шеги се забравят, снимките остават Simple Smile
Ако някога навия таткото за трето бебе със сигурност отново ще е в Шейново и отново при Д-р Абаджиева! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт