Свети Валентин и подаръците

• 23 000
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Честно казано, най-якият подарък, който съм получавала от Уишмастъров е бил точно за без пари. Рожденият ми ден е в разгара на лятото. Преди 2-3 години няколко дни преди рождения си ден мрънках, че ми се ядат боровинки, а няма на пазара. На самия рожден ден той ми честити и се изнесе от къщи. Върна се следобяд с кутия, пълна с боровинки. Подпалил колата, качил се на Витоша и ми набрал боровинки.

# 106
Google76, аз така разбрах автора - че не му допадат стандартните клиширани подаръци, свързващи се с празника - рози на 5рна цена, балони-сърца на 20торна от себейстойността си, пробутвани от мургави братя, бонбони и бутилки вино. Че по принцип не му допада да се прави ненужен материален подарък, просто защото някакъв повод изисквал такъв "жест". Съответно нападането на автора, че бил стиснат, го тълкувам като заявка за сериозен материален подарък, поне огърлица Stuck Out Tongue

За мен точно примерите, които давате, са страхотен подарък и жест - човек да направи нещо със собствените си ръце, да помисли и да се постарае, и да потроши време, което се равнява на десетки, понякога стотици купеши рози/балони/бонбони. В едно семейство, където ежедневието е натоварено и пълно със задачи, битовизми и т.н., това да поглезиш един ден или една вечер любимата/любимия, с нещата, които обича, ми се струва чудесен подарък.

За мен лично човекът отделил 5 минути от времето си, никаква мисъл и 20 лева за рози е скръндза, отбива номера и губи сериозно по точки пред някой, който си е взел тайно 1 ден отпуска и е изчистил, подредил дома и сготвил романтична вечеря, към която и цветята могат да са аксесоар, ако момичето обича, но определено не са те основното. 

По принцип малко ме дразни консуматорската култура, където почти никакви усилия не се полагат вече за подарък, че даже масово се е минало на пари в плик за рожден ден или сватба. Истерията около 14ти февруари, 8ми март, 1ви март, Коледа, гигатнските тъпли в джъмбо и т.н. са част от тазки консуматорска култура, в която и ние, и децата ни са толкова презадоволени, че поредната вещ не води до почти никаква радост, приема се като нещо задължително и се захвърля скоро след това без никакви емоции.

Нещо различно, мислено, неочаквано, по възможност ръчно направено или по поръчка или измислено/организирано с много старание - това за мен е истински подарък.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 14:59 от Анонимен

# 107
  • град-държава
М@мк@ му, знаех си че нещо не ми е наред. Най-яките подаръци от мъжа ми, все са били с пари, или с повече пари. 😆

# 108
М@мк@ му, знаех си че нещо не ми е наред. Най-яките подаръци от мъжа ми, все са били с пари, или с повече пари. 😆
Но същите подаръци нямаше да са и наполовина толкова яки, ако не беше вложена любов в тях.

# 109
На мен ми е глуповат този празник, преди всичко, защото двойки всякакви, с различни взаимоотношения се чувстват длъжни да се заявят като влюбени.А, идеята на празника е съвсем друга, влюбените на този ден да заявят чувствата си.Затова е имало обичай да се пишат " валентинки" В " Клуба Пикуик" е много забавно поднесена идеята за празника.

Сега, ясно, че всички дори да дундуркаме внуци, ще твърдим, че любовта ни е като в първия ден, но ми изглежда някак нелепо повсеместното празнуване.

Иначе, мъжът ми носи шоколад или бонбони, но успява да ги поднесе с някоя закачлива забележка.

Мин.година синът ми, тогава 5 клас, държеше да му дам пари за подарък.Ама и той не знаеше на кого.Категорично отказах, защото лиготията на така изкривения празник само обезсмисля идеята за любовта.В книжарницата всички деца купуваха боклучки и то по много.Ей, тъй, да има.А нашият човек взел от материалите по Дбт един червен конец, нанизал на нея една подкова/ щяха ограда да правят/, после на още един по- къс конец същото и направил колие и гривна за госпожата по БЕЛ- голяма хубавица.Дали пък не отглеждам бъдещ Макрон hahaha

# 110
  • град-държава
Но същите подаръци нямаше да са и наполовина толкова яки, ако не беше вложена любов в тях.
Ако не бяха точно от него дори, именно защото знам, какво стои зад неговите жестове. И не чака повод, за да си изхарчи парите.
В началото видях въпрос дали получаваме и за НГ, при положение, че има Каледа, пък и СВ. Годишнината от сватбата ни е на следващия ден след моя РД, представи си авторе получавам и за двата повода и всички празници, вече споменах междинните 😂
Не знам как може да се свиди за най-близкия ти човек. 

# 111
имах един приятел, който ми подари веднъж по един повод супер голям букет. естествено след седмица го изхвърлих. казах му да не повтаря повече това с отрязани цветя. на следващия повод ми подари орхидея, която вече няколко години ми радва очите. вече и той е на мнение, че отрязаният цвят носи щастие няколко дни само..
колко сте повърхностни с тия "очаквам подаръци" мисли. зрели жени ще издерът очите на мъжете си, ако видиш ли не им подарят задължително нещо, щото на другия ден няма да има с какво да се похвалят пред колежките или няма да има какво да снимат за фейсбук. Горкичките! Здраве ви пожелавам, здраве!
Нематериалното е вниманието, отделеното време, което другия споделя с теб, жестовете на обич, които всекидневно отправят към теб.. Мога да ви напиша цял роман по темата, но виждам, че няма смисъл. Жените просто си очакват подаръци и това си е..Погледнете се отстрани, а и най-вече погледнете от мъжка гледна точка..
П.п. Аз съм жена.. и след като мъжът ми всеки ден ми засвидетелства любовта си НЕ виждам повод за "разочарование", ако на 14-ти февруари не ми е КУПИЛ НЕЩО!

# 112
имах един приятел, който ми подари веднъж по един повод супер голям букет. естествено след седмица го изхвърлих. казах му да не повтаря повече това с отрязани цветя. на следващия повод ми подари орхидея, която вече няколко години ми радва очите. вече и той е на мнение, че отрязаният цвят носи щастие няколко дни само..
колко сте повърхностни с тия "очаквам подаръци" мисли. зрели жени ще издерът очите на мъжете си, ако видиш ли не им подарят задължително нещо, щото на другия ден няма да има с какво да се похвалят пред колежките или няма да има какво да снимат за фейсбук. Горкичките! Здраве ви пожелавам, здраве!
Нематериалното е вниманието, отделеното време, което другия споделя с теб, жестовете на обич, които всекидневно отправят към теб.. Мога да ви напиша цял роман по темата, но виждам, че няма смисъл. Жените просто си очакват подаръци и това си е..Погледнете се отстрани, а и най-вече погледнете от мъжка гледна точка..
П.п. Аз съм жена.. и след като мъжът ми всеки ден ми засвидетелства любовта си НЕ виждам повод за "разочарование", ако на 14-ти февруари не ми е КУПИЛ НЕЩО!

Снощи не бяхте ли мъж? Гошко, спрете да обличате роклите на майка Ви!

# 113
Има логика в това, което пишеш, но самият св. Валентин не предполага скъпи подаръци, а по-скоро символични- шоколад, бутилка вино, цвете. Идеално е да подариш шоколад и бутилка вино, които да си изконсумирате после двамата в леглото. Никой не е казал, че е задължително. Ако ти се празнува, празнуваш. Ако не, недей. Какъв е проблемът?
Ако мацката е от тези които не кусват алкохол , какво следва да ѝ се подари към шоколада ?Thinking

да, не пия алкохол...и никой не казва, че има проблем. нали темата беше за Свети Педал, ох, извинете, Валентин и подаръците.. Аз просто предложих, че може да са НЕМАТЕРИАЛНИ, а не въобще да ги няма. И истината е, че писах в темата, за да не се появи някоя друга Тема за Св. Валентин, вместо просто да се продължи старата, за да може, ако някой търси идеи да погледне тук, а не да пише нова тема...
и съм пълнила буркани със сърчица лично перфорирани от мен, и съм правила пана със снимки и съм подарявала сърца, и дрехи и какво ли не...лигава работа е всичкото това..качествена храна и качествен секс и нищо друго няма значение. кой каквото ще да казва:blue_heart:

# 114
Има логика в това, което пишеш, но самият св. Валентин не предполага скъпи подаръци, а по-скоро символични- шоколад, бутилка вино, цвете. Идеално е да подариш шоколад и бутилка вино, които да си изконсумирате после двамата в леглото. Никой не е казал, че е задължително. Ако ти се празнува, празнуваш. Ако не, недей. Какъв е проблемът?
Ако мацката е от тези които не кусват алкохол , какво следва да ѝ се подари към шоколада ?Thinking

да, не пия алкохол...и никой не казва, че има проблем. нали темата беше за Свети Педал, ох, извинете, Валентин и подаръците.. Аз просто предложих, че може да са НЕМАТЕРИАЛНИ, а не въобще да ги няма. И истината е, че писах в темата, за да не се появи някоя друга Тема за Св. Валентин, вместо просто да се продължи старата, за да може, ако някой търси идеи да погледне тук, а не да пише нова тема...
и съм пълнила буркани със сърчица лично перфорирани от мен, и съм правила пана със снимки и съм подарявала сърца, и дрехи и какво ли не...лигава работа е всичкото това..качествена храна и качествен секс и нищо друго няма значение. кой каквото ще да казва:blue_heart:

О, ама разбира се. Ако правите секс веднъж годишно - секса е страхотен подарък за 14 февруари!

# 115
Уиш, това го помня, и преди си разказвала, жеста е страхотен. Simple Smile Веднъж се скарахме с МП, защото искаше да набере мащерка (той много обича билки и чайове с природни билки), а аз бързах да слизаме от върха. На следващия ден се качих пак и му набрах. Simple Smile

# 116

Снощи не бяхте ли мъж? Гошко, спрете да обличате роклите на майка Ви!

никога не съм твърдяла, че съм мъж...ВИЕ така си го тълкувате..

# 117
[Никога не са ми харесвали подаръците които съм получавала. Цветята и балоните са ми ненужни. Единствено бих се зарадвала на храна или на ваучер за почивка.

# 118
  • Бургас
Како Сийке,веднага ти отговарям какво правят Муньовците,на които им се скръндзи да вземат роза и вместо нея мъкнат увяхнала хризантема-разопаковат си техния подарък-в случая парфюм.Пръскат,помирисват,харесва им и около пет минути са в екстаз от аромата.После като се окопитят четат една изключително неромантична и неподходяща за празника лекция колко пари струва парфюмът и как не е трябвало да си харча парите,защото мразят празници и им се повръща от тях.Но си прибират парфюма,ползват си го и се хвалят постоянно колко бил хубав.За щастие такива хора са много пестеливи и на ден си позволяват само едно фъс от парфюма(два пъти ако натиснеш пулверизатора е живо разхищение,пари струва парфюмът) и от въпросният парфюм за близо година е изпръскано само една трета(а може и по-малко.
Та така.А обидата и разочарованието в очите на другия не я виждат.
И за рождения и именния си ден увяхнали китки получих.
А за Коледа нищо не получих,но пак му подарих подарък и занесох подарък и на майка му,която явно си е проговорила със съкровището си и му е дала строга нота да ми купи нещо за Нова година и ме замъкна точно на 31 ви за дънки и парфюм.

# 119
  • Добрич
Цитат
Горкичките! Здраве ви пожелавам, здраве!

"Гроздето е кисело,защото е високо",така е при Вас ми се струва.
Споделеното време не е жест,а е в основата на една здрава връзка.Жест е да направиш нещо за любимия човек,материален или нематериален подарък,нещо,което в забързаното ни ежедневие отсъства.То това е и целта на празника,който и да е той,да отделиш време,пари по възможност, да направиш подарък,с който да зарадваш човека до теб.Казвате,че сте жена.Странно,жена да не иска да получи подарък,не зависимо какъв.Относно мъжката гледна точка,мъжът прави с партньорката си това,което е видял от баща си:отношение,подаръци,разпределяне на домашните задължения.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 16:44 от elfito 9000

Общи условия

Активация на акаунт