Свети Валентин и подаръците

• 22 975
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Толкова много?  Crazy
Стиснатите мъже и в леглото са стиснати обикновено. Много внимават да не се прекарат.

Ако е ол инклузив (с включена любовна игра и душ после), не е чаааак толкова много, особено ако следващият път ще е на осми март...

# 91
  • София
А не мислите ли, че това е възможно най-подмолният в отношение на получаване на подаръци, "празник"? Трябва ли задължително да се подаряват подаръци? Не е ли по-важно, че сте заедно с този човек? Според мен любовта не се засвидетелства чрез подаръци. А и има стотици други нематериални начини да покажеш на човека до теб, че е важен за теб и че го цениш и обичаш.
Подмолен е и е тъп- свети Валентин е бил гей, ама нали е хамерикански празник, дай да не останем назад- като с Хелоуин.
Търговците са единствените печеливши, а колко хора се чувстват нещастни и самотни, никого не го интересува.

# 92
Янечек, на 8ми март нашия шеф (така де, ръководителя ми) винаги носи по едно хубаво цвете за всички жени от катедрата. Много готин жест е. За справка, той е в пенсионна възраст, но никога не е пропускал възможност да направи жест и да бъде кавалер.

Преди 1000 години моята класна пращаше момчетата да ни купуват цветя.

# 93
  • Бургас
Какви пък толкова подаръци за Св. Валентин?! Кутия бонбони във формата на сърце и една картичка стигат за жеста...

# 94
Да подскажа една идея на стисльовците – в много магазини, молове и дори по улиците на 14.02. усмихнати младежи подаряват на минувачите балончета, сърчица, цветя и презервативи, та спокойно могат да минат и с такъв подарък за без пари. Само мерак да имат да зарадват някого.  Grinning

Любопитно ще ми е да прочета и какво правят жените за любимите си партньори.

Не питай, че там пък някои минават в другата крайност и рискуват да удавят любимия мъж в лиги или да му докарат диабет от сладникави кичории.  Laughing

Аз друго се чудя – тези, които не харесват празника или поне не и идеята да купуват подаръци, какво правят, когато на самите тях им подарят такъв? Връщат го с обяснението, че не признават празника и не желаят подарък, мятат го демонстративно в коша и се фръцват или си го прибират най-нахално и се правят, че не забелязват обидата на човека до тях?

# 95
  • София
Янечек, на 8ми март нашия шеф (така де, ръководителя ми) винаги носи по едно хубаво цвете за всички жени от катедрата. Много готин жест е. За справка, той е в пенсионна възраст, но никога не е пропускал възможност да направи жест и да бъде кавалер.

Преди 1000 години моята класна пращаше момчетата да ни купуват цветя.

А, преди 30 години, шефът на предприятието- композитор със слава и известност, пристигаше с голяма кошница, пълна с кокичета за 1 март, които минаваше и лично подаряваше на всяка една жена, и на 8- ми се повтаряше ритуала, но с друго цвете.
Сега се замислям, как пък не реши тоя човек да сложи една кутийка до входа, че да пускаме там равностойността на цветето, да може той поне на снимка да се види като благодетел!? newsm78 Joy

# 96
Очаквам голям подарък, не ща рози и бонбони.
Очаквам да организира детегледачката или майка си за уикенда. Да резервира хубав хотел, за да си починем и позабавляваме.
Ще взема да му кажа какво съм написала тук, да не вземе да обърка подаръка  Simple Smile

# 97
Има логика в това, което пишеш, но самият св. Валентин не предполага скъпи подаръци, а по-скоро символични- шоколад, бутилка вино, цвете. Идеално е да подариш шоколад и бутилка вино, които да си изконсумирате после двамата в леглото. Никой не е казал, че е задължително. Ако ти се празнува, празнуваш. Ако не, недей. Какъв е проблемът?
Ако мацката е от тези които не кусват алкохол , какво следва да ѝ се подари към шоколада ?Thinking

# 98
Не питай, че там пък някои минават в другата крайност и рискуват да удавят любимия мъж в лиги или да му докарат диабет от сладникави кичории.  Laughing

Аз друго се чудя – тези, които не харесват празника или поне не и идеята да купуват подаръци, какво правят, когато на самите тях им подарят такъв? Връщат го с обяснението, че не признават празника и не желаят подарък, мятат го демонстративно в коша и се фръцват или си го прибират най-нахално и се правят, че не забелязват обидата на човека до тях?
Хахаха, наистина ли лиги и кичории? Simple Smile Не ми се е случвало на мен Simple Smile Мъжете падаме ли си по сладникави кичории? Не трябва ли подаръкът да е съобразен с интересите/желанията на получателя, не на подаряващия? За повечето мъже (и за мен вкл.) важи в пълна сила докторският лаф "бонбони не пия". Simple Smile

На последния въпрос мисля, че като човек, който не харесва особено празниците, мога да отговоря Simple Smile На мен на 14ти никога не са ми подарявали нищо (защото е празник на влюбените, което значи, че е за жената). Но по коледа получаваме обикновено някакви безумни подаръци от бабите. И естествено се спазва ритуала:
1. Разглежда се опаковката и се казва "Аууууу какво е това, ауууу"
2. Разопакова се внимателно, ако е опакован по-специално, не се разкъсва дивашки луксозната опаковка
3. Разглежда се съдържанието, така че всички присъстващи да могат да го видят и се казва "Ауууу, страхотно е, точно такова ми трябваше! (Обикновено чорапи в моя случай - явно създавам впечатлението, че нямам достатъчно чорапи. Или нещо за бръснене като автършейв, какъвто не ползвам никога - изглежда наболата ми, тридневна брада навежда на мисълта, че единственото, което ме спира да се бръсна до синьо по два пъти на ден, е липсата на автършейв).
4. Разглежда се още веднъж с подходящо ахкане и охкане, ако е книга се зачита синопсиса на задната корица и евентуално средата на книгата, ако е блуза се мери на момента и се коментира, че е тамън и че стои страхотно (въпреки че винаги е по-малък или по-голям номер от нужното и е в безумен стил, който няма нищо общо с това, което носи човекът). Чорапи и бельо НЕ се мерят на момента, само се ахка.
5. При по-скъпи подаръци (по-скъпи и предвид възможностите на подаряващия) се ахка двойно, казва се "не трябваше" и т.н.
6. По-дребните подаръци се събират и прибират внимателно в торбичката, в която обикновено са поднесени, по-едрите се оставят на оглед от всички и от време на време се ахка в тяхна посока. Подаръци за ядене/пиене се отварят, за да се изядат, изпият от всички, освен ако не е нещо по-скъпо и специално за пиене, за което се казва кога ще бъде изконсумирано и за предпочитане се кани и подаряващия на съотвения повод (примерно годишнина от сватбата) да участва в тържественото отваряне и изпиване на подаръка.  
7. Известно време след празника се благодари отново за подаръка и се коментира колко е хубав, практичен, удобен, а често се и демонстрира използването му пред подарилата го майка/тъща.
8. При следващото разчистване голяма част от подаръците падат под ножа и вероятно радват някой беден/бездомен човек, когато са дрехи.

пс. Ако прекрасната ми половинка ми подари нещо (което се случва рядко и почти винаги е техника), това нещо задължително се използва само то, дори да не е най-удобното или функционално нещо на света. Тя винаги нацелва и никога досега не е купувала напълно безполезно нещо, така че в този случай не е престорено ползването на подаръка. Що се отнася до нея - след няколко години се пита "може ли да я изхвърлим тази гигантска плюшка, малко ме фрийква" или "може ли да изхвърлим тази романтична възглавница сърце - само заема място в склада", аз казвам "Да, разбира се", тя почва да се тръшка, че това било любовен подарък, ах, ох, сърце не ѝ давало, след 3-4ти път (ако се стигне до там), хващам тайно въпросния дразнещ предмет (последният път, за който си спомням, беше точно 14то-февруарска плюшена възглавница-сърце, която беше част от по-голяма изненада) и го изхвърлям, като повече не се отваря дума за него Simple Smile

ппс.
Цитат
Ако мацката е от тези които не кусват алкохол , какво следва да ѝ се подари към шоколада ?Thinking
Има едни много готини "букети" от зеленчуци - идеални за мацки-веганки и суровоядки! Естествено трябва да са отгледани в био-ферма зеленчуците, без изкуствени торове и т.н.

# 99
Ти май не схващаш самата сентенция какво значи, нали? Говорим за ФИЗИЧЕСКИ подарък хора. Много сте ми мили всичките. Живейте си с паричките и с подаръците.. Като дойде време да си търсите малките жестове- онея, дето не струват пари, се сетете за мен.
Какво означава физически подарък? - Влиза мъжът/жената с панделка и в леглото, после хъркане и кой от къде е, за да не вземе някой да си помисли, че се лигавим с прегръдка или целувка!?!
Още повече, пишеш, че с дамата четете отговорите заедно и се забавлявате - ами намерили сте се, да сте живи и здрави, но защо е темата? За да й покажеш, да не очаква от теб жестове, подаръци, защото са лигавщини или ако има надежда тя за нещо да си разсее "въжделенията"? newsm78

Имала съм такъв "приятел" по време на студентските години - та, момичето беше се приготвило - подредило квартирата, сложило покривка на масата, направило вечеря, намерило чаши със столче (абе "романтика" по студентски, но все пак въпреки всичко се постарало), а нашия отишъл и даже не отскубнал от парка едно цвете, въпреки че водихме подобна на тук полемика какво трябва да направи, дори и да е за единия секс (макар че човека казваше, че я харесва)... Момата го изпратила на средата на вечерята Wink. Прави си изводите сам и никой не говори да харчиш пари, а просто жест, няма човек, който не оценява вниманието към него, пък дори да не го показва.
На теб не ти ли е приятно, когато някой приготви нещо специално за теб - дори цвете от хартия (която също струва пари) - отишъл намерил е магазин, купил е харесвания от теб цвят хартия, прибрал се е, отделил е лично време да сътвори нащичко за теб?

# 100

Хората общуват и се усеща накъде духа вятърът още преди празника.

Ако имат негласна уговорка да не си подаряват на СВ - защо да е обиден подаряващият, решил да промени нещата и точно тази година да направи изненада? Другият да не е длъжен да чете мисли? Ако ще подаряваш, знаейки, че от другата страна най-вероятно не са подготвени, си поемаш емоциите. Аз лично недолюбвам подобни изненади, особено ако после са гарнирани с цупене. Подаръкът е ясно, че няма да се хвърли, но няма да ми е приятно.

# 101
Има логика в това, което пишеш, но самият св. Валентин не предполага скъпи подаръци, а по-скоро символични- шоколад, бутилка вино, цвете. Идеално е да подариш шоколад и бутилка вино, които да си изконсумирате после двамата в леглото. Никой не е казал, че е задължително. Ако ти се празнува, празнуваш. Ако не, недей. Какъв е проблемът?
Може и само шоколад. Ако не обича шоколад, да ѝ подари луканка.  Laughing Каквото ги кефи, това да си подаряват.

# 102
bgtatko81, ами какво правят жените - каквото знаят, че харесва на мъжа до тях. Ето в темата си казаха - парфюми, торти, почивки. На мъж някакси не върви да му занесеш букет. Аз оглеждам къщи за гости в Добринище и Банско, вече писах. Всяка си знае човека и знае какво би го зарадвало. На моя за Коледа му взех преносим хард диск, той отдавна искаше.
Специално Св.Валентин/Трифон Зарезан са празници, които не са обвързани с кой знае каква материална стойност. Изобщо не е нужно да харчиш и стотинка за тях - достатъчно е да измислиш нещо символично.

За стихотворенията и сонетите няма да отварям дума, защото аз не си падам по такива неща никак, но човек с малко въображение може да измисли нещо простичко, за което знае, че човека до него би харесал. Какви диамантени огърлици и крупни суми? Нали половинката ви не е Мерилин Монро. Убедена съм, че за не малко жени да се приберат и да заварят изчистена къща + сготвена вечеря и зареден филм е равно на 50 китки по стойност.

Ето ти няколко нематериални Св. Валентински идеи:
- Сготви нещо (суши, някакъв друг морски деликатес, торта, сладкиш, нещо, което девойката обича)
- Идеята с Копитото страшно ми хареса - взимаш 2-3 одеала, нещо за хапване и пийване и я мяташ в колата да погледате града от високо;
- Организираш мини домашно спа - трябва ти масажно олио, малко хубава музика и затоплена стая.

Не е нужно да става дума за рози, огърлици, бижута, избухващи фоерверки, които изписват "My Love Mara" в небето, нито сърца, намиращи се в кутии с форма на сърце и прочие.

# 103
Да плеснем с ръце как е достатъчна любовта и няма нужда от демонстриране - нито с харчене на 5 лв за сърцевидна кутия Милка (кутия Виктори е това, алооооу), ни загуба на 3 часа в пазаруване, готвене и подреждане на маса (що да й развалям на Мара трудово-домакинските навици за една вечер само).
Ден като ден, какво да си даваме зор Wink

# 104
  • Добрич
Аз да попитам коментиращите мъже,те как всекидневно изненадват половинките си?Защото да пуснете прахосмукачка,да хвърлите боклука или да си приберете разхвърляните из дома вещи не е никакъв мил жест,целящ да покаже на жената до вас,че я цените,не я приемате за даденост и безплатна слугиня.Подаряването на тиган,ютия и други изобщо няма да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт