Пристрастяване към захарта

• 31 928
  • 373
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
Едва ли някой от тук пишещите може реално да отговори на този въпрос.

# 136
  • Стара Загора
Човека има нужда и от въглехидрати, изобщо не подкрепявам лишаването от тях. Но иска ограничение, и най- вече самоконтрол.

# 137
И защо така мислиш?
 Спокойно може и без или с минимално количество, набавено от зеленчуци и млечни да речем.

# 138
Спиране на въглехидарите не мисля, че някой препоръчва, а просто да се ограничат и да се добавят повече протеини и мазнини, които реално засищат за по - дълъг период от време. Така и глада за сладко намалява. Пълното лишаване от въглехидрати и аз не го подкрепям  Peace

# 139
Аз изследвания на КЗ след канела не съм правила и нямам проблеми с КЗ, просто казах, че гледам да си купувам възможно най-качествената, тъй като консумирам почти всеки ден.

# 140
scandity, ще споделиш ли днес как се справяш?

Аз днес леко разпуснах и си позволих няколко квадратчета черен шоколад. От нова година насам съм залитнала само два пъти с черен шоколад и веднъж с баклава (наканих се да я опитам чак по Ивановден и след седмица без захар, ми се видя отровно горчива, едва преглътнах две-три хапки).

# 141
Цейлонска канела (Cinnamomum zeylanicum или Ceylon cinnamon) купувам аз. Не ми я носят от Шри Ланка, но на етикета пише, че е този вид и е оттам. Скептична съм към много от хранителните добавки, точно защото не е ясно кой какво слага в тях. По същия начин съм скептична и към екзотичните подправки. Затова преди да почна да ям канела прочетох вреди/ползи, съпоставяне между свойства на различните видове, съпоставяне във външния вид... Не че пак нямам едно наум.
+1
Никой не твърди, че сваля кръвната захар, а че предотвратява качването при консумация на сладки храни. И не става дума да се заменят лекарства с нея. Мога да го потвърдя според начина, по който се чувствам след това и без изследвания. Дори и на вкус се омекотява сладкият вкус на храната, което също влияе на организма. Не трябва да се прекалява с нея, заради пренасищане с мед, манган и др., а и защото разрежда кръвта и дразни стомаха в големи количества. Но никой не яде по 1 ч.л., поне доколкото знам. Цейлонската канела се познава по това, че е сладка и люта, разбира се и по-скъпа. Впрочем, кръвната захар се вдига и от сладък вкус, а не само ако прекалим с количеството или калориите , дори и от бонбон или сладка дъвка.

# 142
  • Canada
. Тялото, особено мозъкът имат нужда от глюкоза, за да работят.

Не само от въглехидрати. Мазнините са идеално гориво за мозъка, и не само за него, но някак това не се говори и не се знае.

Тялото работи доста по-добре, ползвайки мазнини за гориво, вместо въглехидрати. Изпробвано.

НВ-ВМХ не е диета, която да се спазва в дългосрочен план. Не мисля, че тялото работи по-добре само с мазнини и протеин, без наличие на въглехидрати, особено ако тренираш. Изпробвано! Истината е в баланса!

# 143
[quote author=Polar bear link=topic=1013606.msg36142457#msg36142457 date=1516278510

НВ-ВМХ не е диета, която да се спазва в дългосрочен план. Не мисля, че тялото работи по-добре само с мазнини и протеин, без наличие на въглехидрати, особено ако тренираш. Изпробвано! Истината е в баланса!
[/quote]

НВВМХ не е БЕЗ абсолютно никакви въглехидрати, а е с ниско съдържание на въглехидрати.
Въглехидрати има дори в доматите.

# 144
И е точно единственият начин на хранене, подходящ за дъъъълга, ама дълга употреба. Начин на живот, не диета. Изпробвано. Peace

# 145
Няма такова нещо като "единствен начин". Хората живеят при много различни условия.

# 146
Няма такова нещо като "единствен начин". Хората живеят при много различни условия.
Това е вярно. Самата аз съм на НВВМ режим и усещам само позитиви от него, но индивидуалните особености на отделните хора са много и това, което за мен не е добър начин на хранене, за друг е съвсем ОК.

# 147
Подкрепям. А и не само условията са важни, а гена, кръвната група, увреждания на организма и прочее. Например познавам вегетарианец с кръвна група 0, който не яде месо и риба и ограничава много другите животнски продукти. Според мен не му се отразява добре, защото не консумира много белтъчини, а спортува и работи физическа работа, но какво мога да кажа. Отделно не може да натрупа мускули при такъв режим.
Други пък си мислят, че са идеално на сурово меню, а пият или си бият В12. Истината е, че нито един режим не е толкова универсален и незаменим, че да може спокойно да се препоръча на всеки.

# 148
Т Преди седмица си правих пълни изследвания на щитовидната жлеза (отличник съм на резултати), кръвна захар (4.13), кръвното ми е 110/70. И докато все още не е станало твърде късно, искам да се избавя от този порок.
Искам да ти кажа, че кръвната ти захар е в норма, и второ, моята е по-висока от твоята, а аз почти не ям захар и бяло брашно. Кафето - горчиво, чая - без захар. Кажи ми, къде е справедливостта?
Шегата настрана, просто трябва да консумираш достатъчно храна, без да прекаляваш, да се храниш редовно, да не прескачаш хранене - ей такива елементарни неща. Другото е воля и личен избор. И, от опит, просто ще отвикнеш и няма да ти се яде сладко.

# 149
Kогато говорим за важни неща като кръвно налягане ,кр.захар и подобни,не достатъчно как се чувстваме,а не е зле да си сравним усещанията с някой уред за тази цел.
Вчера се чувствах странно,дори ми се спеше и мислех,че ми е паднало кръвното,  но,  изненадаааа,бях в хипертонична криза,както се разбра от меренето на кръвното.Ако разчитах на усещанията си ,трябваше да взема да си го вдигам по някакъв начин.
Не разчитайте ,че канелата може да свърши някава съществена работа. А и тук някой може да чете ,че това е някава панацея ,а може да си яде пасти на корем.

Общи условия

Активация на акаунт