Пристрастяване към захарта

• 31 830
  • 373
  •   1
Отговори
# 90
В стрес съм не от новата работа, а от това как ще се храня и с какво.

Е, толкова ли е сложно да си носиш сандвичи? Погледни в темите за кутиите за храна за учениците – има страхотни идеи. Винаги можеш да си приготвиш за обяд някакво месо и салата, както и по-сухи ястия от рода на мусака, ориз с нещо си, спагети, абе, каквото ти остане от вечерята.  Simple Smile

# 91
Така е, захарта храни раковите клетки. На всички раково болни се забраняват сладките храни, включително и мед. Също така убива белите кръвни телца и по този начин срива имунната ни система. И още и още...мога и статии да потърся ако някой смята, че ще са му от полза и това може да го накара да спре захарта. Един човек да успее все е нещо...
Най-добре аз да пусна мои снимки преди и след. Минус 20 кила чиста сланина. Ако и това не мотивира, не знам какво.

# 92
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Есме аз се наяждам и даже мога да преям от салата.По принцип се храня малко.Икономична съм за отглеждане  hahaha hahaha hahaha Така де мога да изкарам деня на една вафла без проблем.Сега си правя салата от морков и ряпа за обед.....Това го ям ей сега около 14:00.А закуската ми е била кафе.Сега допих второто.
Ей този хром пия.По една таблетка дневно след хранене я дават,но аз го пия сутрин.Не съм си взимала опаковка вече повече от месец,но не е такова чудо каквото беше.Може би е въпрос на навик.Иначе го пих три месеца.

# 93
  • SF
Оооо, той подпомага контролиране на телесното тегло!! Как? Той ли нещо прави или просто спираме сладкото?
Сладкото храни раковите клетки (за меда казват, че не), но храни и мозъка. Естествено, не трябва да изям една кутия шоколадови бонбони, не че не мога!, за да съм много умна. Но в комбинация с книжките, чудеса прави! Simple Smile

# 94
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ами убива и апетита хрома де.Поне на мен така ми действаше. Peace

# 95
  • Nice
Една стабилна салата може да е съвсем достатъчна. Стига под салата да не се разбира една нарязана маруля с два домата вътре. Ако се сложи някакво немазно месо или риба, булгур, леща и тн. и си става цяло ядене.

# 96
skandity

Друго нещо, което аз на твое място бих предприела - потърси си добавка, съдържаща 5хидрокси триптофан. Това е вещество, което по естествен начин стимулира производството на серотонин. Серотонинът е хормонът на щастието. Неговото намаляване при стрес провокира апетита за шоколад и сладко. Ти самата заяви, че си под стрес. Нормализиране нивото на серотонина също ще ти помогне да преодолееш този апетит към сладко.
Използвали ли сте тази добавка, след колко време действа. В момента съм в период, който поражда лека депресивност и ме заинтригуваха ефектите описани в нета. Даже се запалих доста, до нас има магазин за добявки и съм в стартова позиция, да изкоча и да си я закупя.

# 97
Така е, захарта храни раковите клетки. На всички раково болни се забраняват сладките храни, включително и мед. Също така убива белите кръвни телца и по този начин срива имунната ни система. И още и още...мога и статии да потърся ако някой смята, че ще са му от полза и това може да го накара да спре захарта. Един човек да успее все е нещо...

Kalina, това не е вярно. Не при всички видове рак се забранява захарта. Все още не е доказано че се хранят от сладко. Има много писано по темата в интернет. На места пише че се хранят от протеин, от захар, но няма нищо доказано. За да спреш да ядеш сладко, авторке, най-вече самата ти трябва да поискаш промяна. Ние тук може да ти говорим до утре какво да правиш и какво да не правиш, но ти самата ако не го почувстваш и не си готова ще намираш оправдание след оправдание.

Четох по-горе въпрос дали се наяждаш от салата. Разбира се че да, ако в нея има месо. За да не ставаш клиент на павильона за солети и морени- приготвяш си храна от вкъщи, ако няма от къде да си купих качествена такава. Трудно е само в началото...

# 98
Скрит текст:
skandity

Друго нещо, което аз на твое място бих предприела - потърси си добавка, съдържаща 5хидрокси триптофан. Това е вещество, което по естествен начин стимулира производството на серотонин. Серотонинът е хормонът на щастието. Неговото намаляване при стрес провокира апетита за шоколад и сладко. Ти самата заяви, че си под стрес. Нормализиране нивото на серотонина също ще ти помогне да преодолееш този апетит към сладко.
Използвали ли сте тази добавка, след колко време действа. В момента съм в период, който поражда лека депресивност и ме заинтригуваха ефектите описани в нета. Даже се запалих доста, до нас има магазин за добявки и съм в стартова позиция, да изкоча и да си я закупя.

Да, използвала съм.
Действа веднага. Т.е. първия-втория ден.
Не е нужно някакво натрупване в организма.

Хром съм си взимала и аз.
Никакъв ефект не забелязах.
Но аз не съм пристрастена към сладкото.
Нито пък имам наднормено тегло.
Може и заради това да не е имало ефект.  newsm78

hattin, така е - не е категорично доказано, че раковите клетки се хранят със захар.
Но сладкото е вредно не само заради това. Най-здравословен е режимът, който държи кръвната захар стабилна. Естествено това няма как да стане с вафли и шоколад.

EsmeeИзобщо не е нужно човек да се храни само със салата, за да бъде здрав и в добра форма.
Вече споменах по-горе ВМНВХ.

# 99
hattin, Може и така да е. Имам близки, болни от рак на белия дроб, на гърдата и на панкреаса. И на тримата им забраниха ВСИЧКО сладко. А, че теории има много за рака, така е. Но при всички случаи спирането на сладкото няма как да навреди, може само да помогне.

# 100
Есме аз се наяждам и даже мога да преям от салата.По принцип се храня малко.Икономична съм за отглеждане  hahaha hahaha hahaha Така де мога да изкарам деня на една вафла без проблем.Сега си правя салата от морков и ряпа за обед.....Това го ям ей сега около 14:00.А закуската ми е била кафе.Сега допих второто.
Ей този хром пия.По една таблетка дневно след хранене я дават,но аз го пия сутрин.Не съм си взимала опаковка вече повече от месец,но не е такова чудо каквото беше.Може би е въпрос на навик.Иначе го пих три месеца.

Ех захарче, ти си мечтата на всеки мъж хахах  Laughing има ли щастливец вече?  Rolling Eyes Laughing

Калина, аз също говоря от позицията на това, че дори и в момента има човек в семейството, който бори тази гад. Съгласен съм че сладкото не е полезно.

Авторке, за да не залиташ по сладко трябва от сутринта да започнеш с нещо полезно. Няма как да ядеш за закуска вафла и да искаш после да не ти се яде. Разбери, с въглехидрат и захар е*аваш мамата на нивата на захарта, а от там апетита ти става вълчи.

# 101
  • Русе
без желания , а мисля все още няма такова, няма да се получат нещата.
На мен,ще са ми полезни сайтове с полезни теми, както предложихте. Ще се радвам да споделите.
Аз имам ИР, не пия и не искам да пия лекарства, промених начина си на хранене скоро и се надявам бавно, но славно да се справя.

Лично на мен много добре ми действат филми за съзнателно хранене или подобни на  '' НАТЪПКАНИ'' /FED UP/
след като изгледам такъв филм, не помислям за сладко поне 2 седмици, Гледам си го периодично за да си поддържам НЕжелание за сладко.

Вкъщи съм изхвърлила всичко пакетирано и не купувам пакетирани храни ( изключение правят бобви, ядки и подобни). Говоря за готови спагети, пасти, замразени пици, кексчета и т.н.

Трудно е, определено е трудно, но ако сам не посика човек и 100 страници да изпишем с идеи  - НИЩО

Аз намерих нещо ново, което да опитам - джинджифил с канела

От всичко прочетено мисля, че авторката не е ''узряла'' за промяна и не е осъзнала вредата на всичко това, което причинява на тялото си.

Успех!

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 16:06 от maikinatati

# 102
Ох, за който не яде месо е много трудно. Но все пак ако в салатата има авокадо, сирене, нахут, ядки, киноа, яйце, човек може да се наяде. Мен ме тормозят много следобедните закуски, мисля да почна да си нося варени яйца, така и така на закуска не ми се ядат изобщо, поне следобед да ги хапвам.

# 103
Не е толкова трудно без месо. И аз не ям и много точно си написала с какво може да се замени,но бих добавила и леща,боб,извара,тофу,маслини,тиква,ако нямаш проблеми със стомаха с повече зеле и спанак.
За следобедните закуски си нося - кисело мляко/морковчета/някакъв под или си взимам Aloe Vera King/фреш.
Гледам да ям по-начаесто с по-малки количества храна и за това все мъкна нещо.Също гледам варивата да са на обяд,а протеина вечер.

# 104
  • Велико Търново
Когато започнах да си нося обяд на работа, беше лятото и лесно си създадох навика. Носех си сирене в една малка кутийка и два домата. За 3 Мин на обяд си правех салата и спокойно си я хапвах. До късна есен вече си имах създаден навик и не ми правеше впечатление- от вечеря си заделяха салатки и пак в кутия и на работа.
Мен лично, салатите със сирене ме нахранват и съм съвсем.сита.
Разбира се има периоди ( преди МЦ) когато и пет салати да си направя пак ще съм гладна, но смятам това за повече от нормално.

Общи условия

Активация на акаунт