Пристрастяване към захарта

• 31 830
  • 373
  •   1
Отговори
# 75
И аз оставам с впечатление, че темата е пусната по - скоро за споделяне и съчувствие (в което няма нищо лошо) отколкото за търсене на решения. Като че ли не се осъзнава сериозността на проблема. И всъщност това не важи само за авторката. Май се търси потупване по рамото и да чуеш: "И аз съм така" ми така е, много хора са, не си сама, но това какво помага?
Не го казвам с лоши чувства, просто с такова впечатление остава, дано не ми се обиди някой.

# 76
  • Майна Сити
Tuon, ако се включа цялата си воля, моля се на всички богове и случааайно успея (казвам "случайно", защото наистина ще си е жива случайност да успея) да изкарам 20 дни без захар, след като приключи този детокс, няма ли после да изядеш една сладкарница и половина? До сега си държал някакъв стриктен режим, после вече ще кажеш да си разпуснеш малко душичката и в следващия момент облизваш картона, на който е имало торта примерно?

♥ HAPPY ♥, няма как да спра да го купувам, тъй като аз пазарувам в магазина и всеки Божи ден (а може и по няколко пъти) минавам покрай щандовете с шоколади. А ако има опашка в магазина, знаеш какво има до касите...

utro77, свикнала съм постоянно да се шегувам, било то със себе си, било то със ситуациите, в които изпадам. Това не значи че е гледам сериозно на нещата. Пускам тази тема не защото търся съчувствие, а защото искам съвети. И действително ги получих. За добавката, която си написала не знам нищо, но прочетох в темата че хромът на таблетки помагал с този глад. Че ментата също, някои видове чай. И наистина ще ги изпробвам тези неща, не се знае кое ще подейства при мен.

Не искам темата да ми се гледа като пързалка, съчувствие, а реално като проблем, защото не съм само аз в този капан и искам да се помогне на повече хора и то с реални и изпробвани съвети, а не с преведени от чуждестранни сайтове или копи/пейст статии както написах в началото.

# 77
skandity, четейки мненията ти, оставам с впечатлението, че не приемаш твърде насериозно нещата. Шегуваш се, постоянно си търсиш оправдания.

Вземи се в ръце!
Мъжът ти може нищо да не ти е казва до сегал, но това не означава, че завинаги ще е така.

И аз оставам със същото впечатление Wink Само с мрънкане не става, трябва и ограничаване!

# 78
Това, че пазаруваш всеки ден и минаваш покрай шоколадите не означава, че трябва да ги купуваш. Сладките неща няма да изчезнат за да не те съблазняват, ТИ трябва да се научиш да контролираш желанието си за тях. Друг начин няма...

# 79
По-добре да устоиш няколко минути в магазина и да не го купиш, отколкото часове и дни у дома...поне така мисля аз.
Иначе едно основно правило е, да не се пазарува когато си гладен.Списъците също помагат.

# 80
  • Майна Сити
Благодаря много на всички! Непременно ще опитам нещата!  Hug

# 81
skandity,на мен не ми се прииска да ям пак сладко.Нямам точен спомен кога направих този режим.После намалих и въглехидратите,но аз се стремях да започна да водя друг начин на живот със спорт и полезна храна.Мотивацията ми беше,че всичко е в моите ръце и мога да го постигна.Половинката не успя да се откаже,но поне намали консумацията.Той и дребното много харесват  тези бисквитки (има захар) и едни с канела.
Ако почнеш да си мислиш - ще издържа някак,но после ще искам торта.Каузата е загубена още в началото.Трябва първо са осъзнаеш на какво подлагаш организма си,на каква хранителна култуеа учиш децата си и как искаш да живееш за напред.След като си дадеш ясна сметка ще намериш и решението.
Прочетох темата.Момичетата са ти дали толкова ценни съвети,че е нужно само и единствено да се вземеш в ръце,за да го постигнеш.

# 82

♥ HAPPY ♥, няма как да спра да го купувам, тъй като аз пазарувам в магазина и всеки Божи ден (а може и по няколко пъти) минавам покрай щандовете с шоколади. А ако има опашка в магазина, знаеш какво има до касите...

Добре, де, не те ли плашат изкуственяците вътре? Ако ти се яде, купи си сметана, масло, какао (след като си изчела сържанието им, дали изобщо са сметана, масло и какао), разбъркай ги и си направи шоколад.

Като казах какао - знаете ли колко трудно се намира? От три-четири марки какао в магазина до нас, само на една не пише че съдържа брашно тип 500 или соя. Майка ми като не си носи очилата купи пакетче кафе - оказа се, че с дребен шрифт пише "50% леблебия" с едър "турско кафе". На пакетчета ванилия съм чела пак "брашно 500". Всякаквите сладкиши само вар и гипс не съдържат... това не е ли абсолютна мотивация?

# 83
  • Nice
Не се обиждай, но наистина си търсиш извинения.

Дали ако направиш детокс за 20 дена после няма да ти се иска да изядеш цяла сладкарница? Дори и да е възможно, това повод ли е да не опиташ?
Вместо да се чудиш какво може да стане или да не стане- просто пробвай. В даден момент ще намериш какво действа при теб.

Скрит текст:
 От личен опит - след като организмът ми се изчисти от захарта вече не съм имала глад за сладко. Много рядко ми се случва да посегна и то е само защото някой нещо ми е подарил примерно и не ми се хвърля. Има периоди от месеци в които не съм купувала нещо сладко, а преди минех ли покрай щанда все трябваше да награбя бонбони, шоколади, десертчета и тн.

За Коледа ми донесоха баклава, изяла съм 1 парче и останалото още стои в хладилника. А съм изяждала половин тава...  

А ако в магазина искаш да обереш целия щанд със сладко, поне малко не може ли да се ограничиш? Да си кажеш, че днес ще купиш само 1 шоколад или само 1 десертче. Повярвай, че първата стъпка към намаляване на сладкото е да спре да ти е на разположение по всяко време.

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 12:15 от nikaia

# 84
Хубаво какао се намира в магазините, които продават кафе на зърна. Там има и насипно какао с различен процент масленост. Купувате си с 24% масленост и забравяте за боклуците от хипермаркетите.

# 85
Със същия проблем съм, горе са ти го писали - нисковъглехидратен режим на хранене е единственото спасение. Първите три дена са най-трудни. Препоръчвам спирането на захарта отраз. От купешките неща не се яде нищо, което съдържа повече от 5 грама захар на 100 - пише си на всеки етикет. Запасите от шкафа се изхвърлят и не се купува повече. Фурми, мед, сушени плодове, сладки плодове (банани, грозде) - не.

За останалите продукти с бавни въглехидрати си следиш тялото и глада след консумация. Ако си яла въглехидрата Х и след един-два часа си шеметно гладна - нещата са ясни. Заподозрените са картофи, тестени, ориз, грах, плодове.

Слушай тялото си и не гледай другите. На всеки толерансът му е различен.

След време ще усещаш сладостта на неща, които сега ти се струват бла. А ако опиташ от любимите си неща ще установиш, че горчат от сладост.

Не става дума за диета, а за постоянен режим на хранене.

Да добавя относно изкушенията при пазаруване - не пазарувай, когато си гладна или жадна. За шоколадите на касата (и извън нея) ползвам един невероятен фокус: не протягам ръка. Действа в 100% от случаите.

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 13:12 от Анонимен

# 86
Ако съвсем не можеш да се сдържиш в магазина, то поне купувай био десерти и шоколади - според мен са по-малкото зло. Имат захар, но поне нямат другите гадости.

Или си определи един ден, в който ти е позволено да ядеш нещо сладко (но не половин сладкарница), по-лесно се издържа психически през останалото време.

# 87
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
При мен няма как да се избегне изкушението,защото по цял ден съм заобиколена от него  Laughing Даже се и разнообразявам като редовно си поръчвам нови неща.
Хрома ми помогна.Сега не го пия,но все още не съм се захванала със сериозните количества.На мен това ми беше основното хранене.Закуска кафе - чисто,обяд вафла,кроасан,шоколад....каквото ми хрумне.Следобедна закуска пак нещо подобно.За вечеря нищо.Хляб не съм яла от много време...... Thinking години сигурно.Вечерята също я пропускам,защото ми става лошо след това.Навик.Сега обаче вместо солидно количество сладко на обяд карам на салати.
Една от причините да искам да спра сладкото е,че един доктор който следеше химиотерапията на баща ми ми каза,че захарта най много подхранва рака.Беше забранено на баща ми,а той като мен много обичаше.

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 14:01 от Захарчето

# 88
  • SF
На мен това ми беше основното хранене.Закуска кафе - чисто,обяд вафла,кроасан,шоколад....каквото ми хрумне.Следобедна закуска пак нещо подобно.За вечеря нищо.Хляб не съм яла от много време...... Thinking години сигурно.  Сега обаче вместо солидно количество сладко на обяд карам на салати.

И наяждаш ли се с тези салати?
От утре съм на работа, в която няма стол, бар... Ще ставам вече много рано сутринта, ще пия кафе у нас с малко нерафинирана захар, но предполагам, че до час-два ще съм зверски гладна. Обедната почивка ще е 4 часа по-късно, а прибирането у нас, след още 5 часа.
В стрес съм не от новата работа, а от това как ще се храня и с какво. Не желая да ставам редовен клиент на павилионите за солети и морени наоколо. Не искам и да купувам банички, понички, филийки, кифлички.
Но с какво да се храня, така че акълът ми да бъде в работата ми и в това, което трябва правя, а не в "колко съм гладна! как ми се яде.... (шоколад)! колко време остава до тръгване!!!"

И моля те, Захарче, дай картинка или име на този хром - по колко хапчета взимаш и връща ли се интересът към сладкоо, след спиране на хрома?

# 89
Така е, захарта храни раковите клетки. На всички раково болни се забраняват сладките храни, включително и мед. Също така убива белите кръвни телца и по този начин срива имунната ни система. И още и още...мога и статии да потърся ако някой смята, че ще са му от полза и това може да го накара да спре захарта. Един човек да успее все е нещо...

Общи условия

Активация на акаунт