С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 016
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Сама каза, че м/у жени разговорите имат друго естество. И, че едно е разговор м/у майка и дъщеря и разговор м/у майка и син. Ако изхождаш от този аргумент, то ти е ясно, че и целта на разговорите е различна, според това м/у кои участници са.
Майка и син не могат да водят разговор, като майка и дъщеря и той, ако е ежедневно, се превръща в задължение. И понеже няма какво да си кажат толкова всеки ден, се превръща в отчет.

[/size]
Претенциите за научни трудове, може да си ги запазиш за теб Абсурт. Никой не ти ги иска и не се състезава в теб в тази насока, така, че считай, че си ги написала

По- безумно нещо скоро не бях чела! smile3555 spoko

# 361
За статистиката на темата питах вчера приятеля ми колко често говори с майка и той каза четири-пет пъти седмично или повече. Вниманието му не чувствам да го деля с никого, той живее с мен, не с майка си, още повече, че не живеем в България. Може да се дължи и на това, че си говорят техните работи, когато е сам.
Леля ми за добро утро ми пише цяло интервю как съм, що съм, спя ли, яла ли съм, на лекции ще ходя ли, а на работа. Тази жена би побъркала и най-търпеливата снаха, добре, че няма дъщери.
Тук ще се съглася с absurT, че жените сме много по-напоителни по телефона, аз говоря един-два пъти седмично с баба ми, ама за сметка на това по час, че и по два.
Тя изобщо деца има ли?

# 362
За статистиката на темата питах вчера приятеля ми колко често говори с майка и той каза четири-пет пъти седмично или повече. Вниманието му не чувствам да го деля с никого, той живее с мен, не с майка си, още повече, че не живеем в България. Може да се дължи и на това, че си говорят техните работи, когато е сам.
Леля ми за добро утро ми пише цяло интервю как съм, що съм, спя ли, яла ли съм, на лекции ще ходя ли, а на работа. Тази жена би побъркала и най-търпеливата снаха, добре, че няма дъщери.
Тук ще се съглася с absurT, че жените сме много по-напоителни по телефона, аз говоря един-два пъти седмично с баба ми, ама за сметка на това по час, че и по два.
Тя изобщо деца има ли?

Не, няма. Сега чета болднатото изречение и освен безсмислено, поне вместо синове съм написала дъщери, звучи и адски грубо. Аз много я обичам и ценя, много ми е помагала в трудни за мен моменти. Ама такива ежедневни разпити са ми досадни, когато мен разпитват.

# 363
  • Варна
Имам многословна приятелка, кояти ме държи на телефона по час. Най-близката ми дружка е, обичам си я ама полудявам. Не мога бе, хора, за мен разговорите по телефона са за да се кажат съществени неща и край. Като искаме да хихикаме и да си чешем езиците с простотии излизаме на кафе. С майка ми по същия начин, почти всеки ден се чуваме, как сте, що сте, искаш ли да ти купя нещо, ще доведа детето в неделя и толкоз. Пет минути.

# 364
Аз пък не се чувам с майка ми всеки ден, ние живеем в един град. Родителите ми са хора активни, ходят на работа нищо че са пенсионери и двамата, имат си социален живот и всичко. Пък и какво толкова се случва всеки ден та трябва да се чуваме всеки ден. Сякаш си нямам друга работа, ами ще звъня на майка ми и какво си говорим: какво правите, как са децата и т.н. Ако има нещо извънредно, което налага да се чуваме по-често да, ама като няма. Изобщо не мога да го разбера това обаждане всеки ден.

# 365
Никой  не те кара, хората са различни. Но ако мъжът е свикнал да се  обажда всеки ден, има това право. Докато жена му реши, че не.

# 366
  • при късмета
По наблюдения от темата и реални, не мъжете са тези които звънят всеки ден, а свекървите. И това не е за пренебрегване. Мъжете звънят по повод или при нужда. До сега никоя не е написала,  че мъжа й звъни всеки ден на майка си

# 367
  • София
Изобщо не мога да го разбера това обаждане всеки ден.

И аз не го практикувам- не обичам да говоря по телефон, а и няма какво ново да си кажем всеки ден.
Което не значи, че не ги разбирам тези, които имат нуждата да се чуват в такъв ритъм.

А, опитите да се забранява на пълнолетен човек да го прави, са инфантилни.

# 368
  • Canada
Разбира са, че имат право, но изглежда смешно отстрани. Какво толкова си говори с мама? Нали има жена до себе си, за да споделя. Според мен, точно майката в случая е проблем - не може да скъса пъпната връв. Девойката трябва да се постарае да 'зает' сутрин, докато звъни телефона. Ако предпочете да говори с майка си вместо да се гушка с гаджето...Ммм, лош знак! hahaha

# 369
По наблюдения от темата и реални, не мъжете са тези които звънят всеки ден, а свекървите. И това не е за пренебрегване. Мъжете звънят по повод или при нужда. До сега никоя не е написала,  че мъжа й звъни всеки ден на майка си

На моя мъж тъща му днес ми писа още в 8:30. Трябваше да уточним нещо.
Когато неговата майка му звъни, му звъни като майка да го чуе, а не в ролята на моя свекърва, че и да ме дразни.

# 370
Много ясно че никой не ме кара, както и че хората са различни.
Уж всички го разбират това с хората са различни, обаче като стане дума за тях и вече не е така. Не могат да приемат, че другите са различни. И се почват едни обвинения ама как някаква щяла да ми забранява да си говоря с детенцето. А детенцето е голям мъж, доста често с деца и отговорности. А доста от майките тука изкараха най-черните половинките на същите тия детенца, защото се дразнят, че звънят като луди и едната и другата страна да се отчитат или пък да изискват отчет. Ами нали хората са различни.
И да в повечето случаи майката не може да се пусне от децата си и изисква от тях да и се отзчитат все едно са на училище. Ама яде ли, ама какво яде и т.н. Разбирам ги че е нещо като жалба по отминалата младост и някакво желание да се изкарат още фактор в живота на децата си какъвто са били, когато са били малки. Ама животът върви напред не назад. Така че мили свекърви, вземете ги пуснете тия големи мъже да се борят с живота както намерят за добре.

# 371
  • София
Скрит текст:

Когато неговата майка му звъни, му звъни като майка да го чуе, а не в ролята на моя свекърва, че и да ме дразни.

Толкова е елементарно, но явно, не е за елементарни хора. Hug

# 372
  • Canada
Скрит текст:

Толкова е елементарно, но явно, не е за елементарни хора. Hug

Е, ти ако не сложиш етикет, няма да си получиш дневната доза.

# 373
  • при късмета

Никоя не се е дразнила, когато се звъни за нещо конкретно и всички го правят. Говорим за ежедневни обаждания, просто така. Съвсем друго е. Ако ще се водят такива разговори, то са инициирани само от свекървите.

# 374

Никоя не се е дразнила, когато се звъни за нещо конкретно и всички го правят. Говорим за ежедневни обаждания, просто така. Съвсем друго е. Ако ще се водят такива разговори, то са инициирани само от свекървите.

Глупости пак.

Общи условия

Активация на акаунт