С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 975
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • Canada
Аз бих подминала тази провокация и бих игнорирала абсурдната от сега нататък. Сайонара Йоко!

# 421
Е, със сигурност не е всеки път/ден така, тук обичаме хиперболите, знаемО се Simple Smile.
Всякакви хора има, жената може да си е просто по-прилепчива и досадна.
Върнах се назад да видя оплакването - живеят заедно от 4 месеца само! Ако преди това е живял вкъщи, предполагам, че майката още не е свикнала с изнасянето му. Ще свикне! После пък ще има - що не се обажда, само като й трябваме за нещо звъни Simple Smile А и не видях него да го дразни или да му е неприятно. Той ако не е ок с нейната настойчивост, ще намери начин да си каже, дишайте спокойно.
На мястото на девойката вместо да го дебна какво прави и с кого си общува в 9 ч., ще си къртя до 10. Дотогава все ще се е отчел на маминка Simple Smile

# 422
  • Ямбол
Няма нормална жена, която да приеме думи на дъртата снаха, поднесени с обиди и жлъч по отношение на младите снахи.
А за отношенията с мъжете, никой външен не може да дава съвети, поне аз не бих приела.

# 423
  • Оптимист по принуда

На мястото на девойката вместо да го дебна какво прави и с кого си общува в 9 ч., ще си къртя до 10. Дотогава все ще се е отчел на маминка Simple Smile
Принципно може, само ако си от типа, който трудно се буди. Аз лично от най-малкото скачам, а да заспя наново - абсурД Grin.

# 424
  • София
Естествено, че е признак на ниско самочувствие да не ти харесва свекървенският контрол отдалеч, облечен в невинни разговорченца рано сутрин в почивен ден. Колко по-възвишено е да дадеш отчета, подробен, ясен, пък и да го заВториш, ако може и на следващата сутрин, пак по същото време.
Естествено, че е форма на контрол, ама тул удобно се пропагандира, че си говорят само за синчето.
Но всички знаем, че не се свеждат само до информация как е спал, а се коментират и неща, касаещи и двамата. Авторката сама го каза- къде ходили, какво яли, в колко станали.
Ми може на момичето да не му е приятно чуждата маминка да знае какво е яла и до колко е спала. Нека си разправя нещата, които касаят само него. Тогава не виждам проблем.
Другото е навлизане в личното пространство и то насилствено, защото тя не участва в разговора.

# 425
Пак опира и до гледна точка - на мен, например, никак не ми пука дали ме обсъждат стига да не са откровени обиди и нападки. Ако свекървата обсъжда кога съм станала, яла, къде съм ходила, какви изпити съм си взела и тн. не ми пука изобщо. Преди 5 години, когато майката на бившия му намилаше как не съм обичала синчето й и не съм разбирала от сплотеността на голямата фамилия под един покрив, е това беше крайно неприятно. Ама и един мъж с главно М не би позволил на родителите си да злословят по адрес на жена му в негово присъствие.

# 426
  • София

Естествено, че е форма на контрол, ама тул удобно се пропагандира, че си говорят само за синчето.
Но всички знаем, че не се свеждат само до информация как е спал, а се коментират и неща, касаещи и двамата. Авторката сама го каза- къде ходили, какво яли, в колко станали.
Ми може на момичето да не му е приятно чуждата маминка да знае какво е яла и до колко е спала. Нека си разправя нещата, които касаят само него. Тогава не виждам проблем.
Другото е навлизане в личното пространство и то насилствено, защото тя не участва в разговора.

Ако ти можеш да се закълнеш, че когато говориш с майка си, дума не обелваш за мъжа си, то няма и през ум да ти мине, че той с майка си коментира неща, касаещи и теб.

Но, тъй като знаеш, че не е така и с майка ти обсъждаш и неща, свързани с него, се ядосваш, че и той го прави.

Разликата между теб и него е, че не му пука как го одумвате с майка ти, а ти се чудиш как да му забраниш той да го прави с неговата.

Затова беснеете с още няколко мами тук- истината боли. Mr. Green

# 427
  • София
Пак не четеш.
1. Няма как да се избегне споменаване, но да е всеки божи ден е досадно. Все едно момичето живее с нея.
2. Това, че на него не му пука, не значи автоматично, че на нея не бива да й. Двама различни човека, които трябва да си уважават взаимно желанията.

Мен нищо не ме боли, явно ти е чуждо пламенното защитаване на позиция, която касае принципи, а не собствения задник. Отчети не ми се налага да давам, нито ми се искат.

Да, Гугъл, до настройка е. На мен не би ми било приятно да се съобщава какво съм си купила, пък какви изпити съм взела или в работата нещо си. И всеки има право на това, а отсрещният ако уважава половинката си, ще се съобрази и ще престане да снася на мама всяка нейна крачка.

# 428
Добре, освен че свекървата е свекърва и трябва да е гадна по правило, защо пречи, че пита взели ли сте някой изпит или оздравели ли сте. Нормално е да се интересуват хората, нали добруването на техните деца е свързано с вашето или даже може и да се радват за вас. По-добре ли ще е да не ви споменават все едно не съществувате освен ако не са ви крайно зле отношенията? Докато четях темата днес, точно се чудех какво се има предвид под "отчет" и мислех да напиша, че точно това го приемам за напълно нормален разговор в разширеното  семейство.

# 429
Добре, освен че свекървата е свекърва и трябва да е гадна по правило, защо пречи, че пита взели ли сте някой изпит или оздравели ли сте. Нормално е да се интересуват хората, нали добруването на техните деца е свързано с вашето или даже може и да се радват за вас. По-добре ли ще е да не ви споменават все едно не съществувате освен ако не са ви крайно зле отношенията? Докато четях темата днес, точно се чудех какво се има предвид под "отчет" и мислех да напиша, че точно това го приемам за напълно нормален разговор в разширеното  семейство.

Всеки човек има право да контролира информацията за себе си - с кого и какво да споделя. Иначе все едно живееш със шпионин. Ако са толкова близки да знаят подробности една за друга - ще си говорят сами, не през доносника мъж. Ако не са - няма причина той да говори, вместо жена си. Никаква. И ако продължи да го прави, ще стигнат до там, че жената ще се принуди да крие доста неща от него. Което само по себе си е пагубно за връзката.

# 430
Е, не. Последният пост вече на налудничавост избива. Ега си драмата с личните данни и тотал контрола.

# 431
Кое е налудничавото? Ако аз споделя нещо с мъжа си и той не ме уважава достатъчно, за да си остане между нас, какво тогава се случва с доверието помежду ни? Просто ще спра да му споделям.

# 432
Аз изхождам от гледната точка, че е трудно да отдиференцираш нещата, когато повечето неща, които правиш са с половинката така или иначе.
Например...
"Здрасти, мамо, ами днес ходихМЕ да гледаме дивани в един магазин, искахме да видим дали са прекалено меки."
Свекървенски говор.
"Ами откъде да знам, аз харесах един сив, а тя един с оранжеви възглавнички, и двата стават."

"Не, днес не сме ходили да бягаме сутринта, Гугъл имаше изпит по математика и излезе много рано."
Свекървенски говор.
"А да, всичко е наред, малко са й се заяли за едни диференциали, ама си го взе успешно."

"Ами бяхМЕ на планина днеска, качихМЕ се до Боянския водопад и после слязохМЕ в Княжево през Момина скала"

Това не е шпионаж, ами... не знам, нормално е. Grinning

Много по-странно ще ми бъде, ако МП промени разговора в стил:
"Ами бях на планина днеска, качих се до Боянския водопад и слязох в Княжево през Момина скала"
И ако съм на свекърва ми бих питала:
"Ама сам ли беше? Гугъл не беше ли с тебе?"
Щото звучи леко странно иначе.

# 433
Кое е налудничавото? Ако аз споделя нещо с мъжа си и той не ме уважава достатъчно, за да си остане между нас, какво тогава се случва с доверието помежду ни? Просто ще спра да му споделям.
Хм, не мисля, че оздравяването от грип или вземането на изпит, примерно, е класифицирана информация, чието споделяне ще застраши световния мир.

# 434
  • София
Честотата и обстоятелствемостта, която тя изисква, са важни, не толкова информацията. Като им пише всеки ден и той й обяснява подробно абсолютно всичко, изведнъж има някакъв трети човек, който е наясно с всяко твое движение.
нот куул

Общи условия

Активация на акаунт