Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Топ, ама след 8 годинки поне.

# 451
Там и три метра да направят никога няма да е топ. Не знам кой е подшушнал на Иван, но Фандъкова оня ден заяви, че почва да се работи по отсечката към Левски Г, както и към Слатина.

# 452
Да ви подшушна една интересна новина. Човек от фирмата, която строи метрото ми сподели, че проекта до Студентски Град е задвижен и ще започне до 3-4 години да се строи.
И къде е този проект? До сега никъде не е споменавано метрото на минава през СГ.

# 453
  • София
По-рано този месец е имало обсъждане и избор на трасе.
https://infrastructure.bg/news/2018/01/12/3111864_ekspertniiat_s … e_2_na_metroto_v/

# 454
Да ви подшушна една интересна новина. Човек от фирмата, която строи метрото ми сподели, че проекта до Студентски Град е задвижен и ще започне до 3-4 години да се строи.
И къде е този проект? До сега никъде не е споменавано метрото на минава през СГ.

В момента се обсъжда един от 3-те варианта, по който да мине. Инфото е, че на ГП Груп е подаден проекта. Повече не мога да кажа.

# 455
Чакайте, Левски Г нали се работи? Какво ново има тук?

# 456
Явно е съвсем нова информацията за СГ.

# 457
Чакайте, Левски Г нали се работи? Какво ново има тук?

Ами в един момент се появиха новини, че проекта се спира, заради проблеми с отчуждаване. Метрото щеше да стига само до билата след моста Чавдар. Явно са решили проблемите, но пак всичко това е само на етап "говорене".

# 458
  • София
Да, то слухове много, но то май още за Гео Милев и Слатина (покрай нас), е далеч да се говори за започване. Щели тепърва да го предлагат за финансиране от фондовете. Та до  3-4 години да почнат евентуално, та това за СГ не знам кога ?? Дано е по - скоро де.

# 459
Мисля, че за Слатина нещата са решени и ще се строи.

# 460
Какво решиха там, до Арена Армеец ли ще го изкривят?

# 461
И за студентски са решени. Само не разбрах, дали е избран маршрут. За мен ще бъде най-добре да опънат втория вариант до УНСС, че ще ми е по-близо от Г.М.-то.

# 462
Какво решиха там, до Арена Армеец ли ще го изкривят?
Това е последно, но не знам дали е финално.
Скрит текст:
Източно разклонение[27] [28] с обща дължина на трасето около 6040 m и с общо 7 метростанции, които са:

Ситняково – на пресечката на бул. „Ситняково“ с ул. „Гео Милев“ при Румънското посолство – далечна переспектива
    Гео Милев – на пресечката на ул. „Гео Милев“ с ул. „Николай Коперник“ при ж.к. „Гео Милев“ – далечна переспектива
    Слатина – на пресечката на ул. „Гео Милев“ с ул. „Иван Димитров – Куклата“ при ж.к. „Слатина“ (ж.к. „Христо Смирненски“) – далечна переспектива
    Асен Йорданов – на пресечката на бул. „Асен Йорданов“ с бул. „Шипченски проход“ при спортен комплекс „ЦСКА Червено знаме“ – далечна переспектива
    Арена Армеец – на бул. „Асен Йорданов“ и „Площада на Авиацията“ при спортна зала „Арена Армеец“ – далечна преспектива
    София Тех Парк – на бул. „Цариградско шосе“ при „София Тех Парк“ – далечна переспектива
    Полигона (Дъ Мол) – на бул. „Цариградско шосе“ и пресечката с бул. „Йерусалим“ при търговски център „Дъ Мол“ и кв. „Полигона“ – далечна преспектива

# 463
  • София
За Слатина (  засега) , уж трасето е одобрено, тепърва обаче ще го предлагат за финансиране и ще го почнат до 3-4 години. Тръгва от Орлов Мост, 7 спирки, до Дъ Мол ( пишат спирка Окръжна Болница) ама се целят в бизнес сградите на Дъ Мол и кв.Полигона отзад, щото подозирам много строежи ( и интереси)  само "чакат мълвата" да вдигат нагоре.
Ще има спирка на Тех Парка ( между Дъ Мол и Арена Армеец) Там веднага след "мълвата" за метрото обявиха мега проект за офис сграда за милиони ( Фонд за недвижими имоти, ако не се лъжа) , на същия терен. ( с две думи не им пука за нас в Гео Милев и Слатина)  Stuck Out Tongue Winking Eye просто ни ползват за да оправдаят човекопотока, целят се в Зала Армеец, Тех Парка и Дъ Мол с Полигона и терените за строеж там
Поне така ми се струва

# 464
  • sofia
При Тех-парка и мол-а сигурно ще го пуснат "отзад" , от север, защото "предната" им част си се обслужва добре от Цариградско шосе. От Орлов мост до Окръжна си за 5-10 минути с автобус, хубаво е метрото да обслужва Гео Милев и Слатина.

Общи условия

Активация на акаунт