Продукти или марки, които никога не купувате

  • 62 305
  • 594
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: X
Сори за офф-а, ама забравих да кажа нещо важно за горчицата. През първия ден, докато синапените зърна киснат в оцет, мирише отвратително. Така трябва да бъде. Част от процеса на зреене е. На 2-я, най-късно 3-я ден миризмата се оправя и вече става за ядене.

# 196
  • Nice
  • Мнения: 946
С приятелка си говорихме за боклучавата храна.

Чудим се дали при всички случаи е по-добре да купуваме плодове и зеленчуци, пък били те и не био, торени или пръскани с разни пестициди, от колкото да взимаме преработена храна с разни овкусители, оцветители и добавки.

Кое е по-малкото зло? Защото като няма алтернатива с производство от баба и дядо на село, всичко от магазина е потенциално боклучаво. Но дали е по-добрата алтернатива пред готовата пица или пиле, или пред кутия с готов сандвич или салата примерно?

# 197
  • Мнения: X
Ами, в третираните с пестициди плодове и зеленчуци поне има и някакви полезни вещества, докато в купешката пица, освен въглехидрати и хидрогенизирани мазнини, нищо друго няма.

# 198
  • София
  • Мнения: 44 558
Ей това ме подсети - готови сандвичи отдавна не купувам. Няма такава гняс.

# 199
  • Nice
  • Мнения: 946
От онези които са страшно теклени в триъгълна форма.
Наистина са отвратителни, но редовно виждам хора да си ги купуват за обяд.

# 200
  • Мнения: 10 155
Преди в темата коментирахме малко темата за олио-зехтин и искам да попитам дали някой е ползвал студено пресовано олио от слънчогледови семена.
Снощи за първи път обърнах внимание,че продават подобно нещо,а цената му е колкото зехтина.

# 201
  • Мнения: 1 889
Дайте идея за здравословна сметана за кафе без химия.То като прочета състава на повечето и май да си слагам мляко..Има вариант и сухо мляко ...например това https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqnFHvnHno … gPp5RHwxUIcVUi3yA

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 09:47 от Nil desperandum!

# 202
  • Мнения: X
Преди в темата коментирахме малко темата за олио-зехтин и искам да попитам дали някой е ползвал студено пресовано олио от слънчогледови семена.
Снощи за първи път обърнах внимание,че продават подобно нещо,а цената му е колкото зехтина.
Да,ползвам понякога.Казва се Шарлан,около 4-5 лева за литър.Мирише си на слънчоглед,става за салати,за всичко,хубаво е Simple Smile

# 203
  • MI
  • Мнения: 11 890
Със сигурност е много по-полезно от рафинираното олио. И майка ми ми каза, че са пуснали такова студенопресовано олио, миризмата е по-силна но според мен е много по-добър вариант от рафинираното.

# 204
  • София
  • Мнения: 18 433
Ние вкъщи ползваме шарлан. Много е добър и като качество, и като вкус. Цената му е оправдана, защото е много икономичен. Понеже вкусът му е много наситен, малко количество е достатъчно за овкусяване. Възможно е в началото да ти натъртва повече, докато свикнеш.
Шарланът се получава чрез механично пресоване, без химическа обработка. Има специфичен вкус на суров слънчоглед и характерна миризма. Маслото е по-плътно и по-гъсто.
Суровите семки заедно с техните обвивки се пресоват, за да се запазят всички полезни за организма мастни киселини, а именно - линолеична мастна киселина, която е основната омега-6 и олеинова мастна киселина, която е основната омега-9. Омега 6 регулират функциите на имунната система и участват в комуникациите между клетните на нервната система. Омега 9 играят важна роля за намаляване нивото на лошия холестерол, като укрепват имунитета и предпазват от редица заболявания.
Слънчогледовото масло съдържа витамин Е (43% от дневната доза се съдържат в 14 г от маслото), като активен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали, с подмладяващ ефект върху организма. Витамин Е регулира функцията на хипофизата и по този начин повлиява функцията на половите жлези и гениталните органи. Тъй като е мастно-разтворим витамин, той регулира мастния метаболизъм и е важен за мускулите.
Шарланът се използва само и единствено в студената кухня - салати, зеленчукови джобове или се добавя към термично обработени храни, чак когато последните изстинат. Консумацията на храна, приготвена със студенопресовано нерафинирано масло, намалява проблемите със стомашно-чревния тракт и подпомага храносмилането.

# 205
  • Мнения: 10 155
PELLI,може да пробваш някое от растителните/ядкови млека.Кокосово ми се вижда подходящо за кафе.

Ауууч, 3 или 4 лева,а при мен е почти на цената на зехтина (уточнявам,че принципно зехтина е по-евтин сръвнение с цената му в България).

Fever Ray,мерси за инфото.В крайна сметка ще взема днес от малката разфасовка и ще пробвам.

# 206
  • Мнения: 532
Шарланът ми се струва с малко натрапчив аромат, поне този, който се предлага като марки в Кауфланд и Била. Но за готвене някак повече го понасям.
По темата - никога не купувам маргарин.

# 207
  • Мнения: 11 072
И аз съм анти маргарин, но и в маслата не знам доколко са само масло:-(

# 208
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Аз и масло не купувам, ползвам домашно за сега, да е жива и здрава бабата на ММ, че постоянно ни избива.

# 209
  • Варна
  • Мнения: 25 827
Колбаси без консерванти  Thinking. Може ли марката?
БЕз консерванти са продуктите на Велико. Купувам телешка пастърма, обожавам я, състои се от телешко месо и готварска сол. Толкоз. Имат и телешки суджук, пак такъв. И други неща де, но тези са ми любими.
Пастет без консерванти купувам на Еко ферма Черга. Съставът е свинско/телешко/агнешко месо и черен дроб (три вида пастети са), прясно мляко, лук, готварска сол и подправки.

Общи условия

Активация на акаунт