Продукти или марки, които никога не купувате

• 62 776
  • 594
  •   1
Отговори
# 360
  • София
мерси ще направя утре и аз

Няма защо. Да ви е сладко Simple Smile
Тъй като различните хора обичат различна сладост, слагай пудрата захар на око в сметаната и просто пробвай, докато я нагодиш за вашия вкус.

# 361
И за да няма недоразумения и да ме обвините че споря с някой, или че крещя на друг - все пак на каква възраст са твоите деца?
Могат ли да отидат и да играят самостоятелно в парка?

# 362
  • София
И за да няма недоразумения и да ме обвините че споря с някой, или че крещя на друг - все пак на каква възраст са твоите деца?
Могат ли да отидат и да играят самостоятелно в парка?

Синът ми е на 11 години. Сам в парка не ходи.

# 363
Оки. Тогава можем да кажем, че твоето дете е като моето най- голямото: може да се занимава самостоятелно и тихо, разбира и помага, и не ти виси само “на ръцете”.  ( дори предпочита да се занимава в стаята си или навън с приятели, без моя милост).

Дай си сега адреса да ти изпратя мойте двете по-малките. Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 00:00 от rumka833

# 364
Най-първият ми въпрос беше насочен към:
1. Майки с малки деца, или деца до 15-16 г.
2. Работещи
З. И които водят динамичен живот в голям град

Как е възможно да съчетаеш всичко това, и да намираш време да правиш ежедневно примерно мляко от ядки, домашни бонбони или кексове и каквото там изброявате по-нагоре? ( точно никак, ако сме честни).

В отговор, се включиха момичета, които:
- живеят в малък град и нямат деца;
- живеят в голям град и са с деца, живеещи самостоятелно.

Румка, ти не можеш да четеш, не разбираш прочетеното или се правиш на ударена? Сори, но болднатото е абсолютно невярно. Аз НЕ ЖИВЕЯ В МАЛЪК ГРАД. ИМАМ ДЕТЕ ПОД ПОСОЧЕНАТА ОТ ТЕБ ВЪЗРАСТ. Дъщеря ми е на 12, но дори когато беше бебе, а брат ѝ тийнейджър, не съм купувала и не сме се хранили с кренвирши, салами, вафли и подобни лайна. РАБОТЯ И ВИНАГИ СЪМ РАБОТИЛА. НЕ ЖИВЕЯ В МАЛЪК ГРАД, А В СОФИЯ.  Сори за "крещенето", ама дано успееш да стоплиш, че е възможно живеещ в София, работещ човек с малки деца да се храни, без да прибягва до лайна. Капиш?

# 365
Уау, каква сапунка си спретнахме!
1. Blagoslovena  живее в малко населено място, и нея имах предвид.
2. Не съм казала, че се изхранвате само с боклуци, а че не вярвам НИКОГА да не купувате. Има разлика, нали?

Ай вече да спираме с тая тема. Явно е, че като цяло всичко е ОК, о всички сме разумни и с глава на раменете. Заради казани-недоизказани неща-да не търсим под вола теле.
( винаги съм се чудила на тия дето снимат сапунки -как го постигат?!?!. Хихи - вече имам идея)

# 366
Румка, аз писах за времето, в което детето ми е било от 0 до 17 г. Отглеждан е в големи градове.

# 367
2. Не съм казала, че се изхранвате само с боклуци, а че не вярвам НИКОГА да не купувате. Има разлика, нали?
1. Посочените от теб по-назад боклуци (колбаси, вафли и подобните на тях ) НЕ КУПУВАМ НИКОГА и не разбирам какво толкова чудно има в това, та толкова страници го дъвчем.
2. Ако се върнеш назад и прочетеш собствения си пост, с който се постави началото на тази дискусия, той беше нещо от сорта "Ама, с какво си изхранвате децата, след като не купувате вафли и салами?" Въпросът ти беше именно за изхранването, а не за инцидентното купуване на боклуци. Сега твърдиш точно обратното. Вземи да си опресниш малко паметта, защото липса на памет едновременно с липса на четене и разбиране на прочетеното не дават възможност за водене на смислен разговор. Иначе, при наличие на желание за водене на смислен разговор, мога да обясня с примери как е възможно работещ човек с малки деца, живеещ в София да се храни разумно.

# 368
  • София
Уиш, Simple Smile.

Явно и аз не съм в целевата група:
1. Деца на 4, 11, 16 и 18.
2. Работа 5 дни в седмицата. Минимум. Защото работим за себе си и не сме ангажирани от 9 до 17, а 24/7.
3. Живея в центъра на София. За повече динамика имаме 3 кучета, възтастни родители и хобита (последното по Сирена).
И предпочитам да направя за 20 мин.домашни бонбони от сушени плодове и ядки, вместо да ида до магазина за някоя Фафла.

# 369
  • Варна
Всичко е въпрос на добра организация, наличност на уреди и все пак опит в кухнята.
Плюс да ти идва отвътре Laughing Аз се измарям само докато те чета. След работа искам само да вирна краката с книжка или пред телевизора, вместо това трябва да водя дребното навън да изразходва енергия, после да яде нещо, да се къпе, да ляга, аз да ям, аз да се къпя... Просто ми звучи абсурдно да намеря дори половин час да върша подобни излишни за мен неща. Да, хубави, полезни, но не от първа необходимост. А ако ти идва отвътре ти е като почивка предполагам, не се напрягаш, докато го вършиш.

# 370
Аз имам само две деца на 11 г. и 4 г. Не работя за себе си, а до 17,30  само 5 дни в седмицата.Кучета, домашни любимци и хобита нямам. Обичам да готвя много и предпочитам домашна храна. Купувам си всичко, което си искам - фафли, бонбони и колбаси. По принцип колбаси ядем съвсем малко и аз и децата- предпочитаме зеленчуци, плодове, малкия мляко, големия въглехидрати, но не можем и не искаме да ядем само домашни неща. Ядат ни се купени пакетирани боклуци - не се изхранваме с тях, но си купуваме за да се награждаваме за усилията.  Домашните неща имат един вкус, купените боклуци друг. На мен живота ми се струва прекалено кратък, за да внимавам всяка секунда кой какво яде - яде ни се, ядем го.
това е моята поанта в живота.

# 371
Да се внимава всяка секунда, не само е излишно, но и вредно, така както е вредно всяко вманиачаване. Но тук говорим за разумно отношение към храната. Няма да припадна от потрес, ако видя дъщеря ми да се черпи с чипс. Даже и аз ще си гризна. Като ме почерпят колеги с шоколадови бонбони, не бягам като дявол от тамян, а си хапвам бонбона. Важното е това да е в не повече от 5% (грубо казано) от случаите, а останалите 95% да са нормална храна.

# 372
  • София
Това го коментирахме многократно. Не става дума за вманиачаване, а за отношение към храната. Храним се сравнително здравословно от почти 20 г.и пакетираните храни отдавна не са ни вкусни. Това не означава да не ядем категорично вредни неща. Ядем, но не се прехранваме с тях, а хапваме, когато някойни почерпи, когато пътуваме или бързаме. Дори на заведение се стараем да се храним с неща по наш вкус.

# 373
  • София
Всичко е въпрос на добра организация, наличност на уреди и все пак опит в кухнята.
Плюс да ти идва отвътре Laughing Аз се измарям само докато те чета. След работа искам само да вирна краката с книжка или пред телевизора, вместо това трябва да водя дребното навън да изразходва енергия, после да яде нещо, да се къпе, да ляга, аз да ям, аз да се къпя... Просто ми звучи абсурдно да намеря дори половин час да върша подобни излишни за мен неща. Да, хубави, полезни, но не от първа необходимост. А ако ти идва отвътре ти е като почивка предполагам, не се напрягаш, докато го вършиш.

Да, вероятно си права.
Не ме напряга готвенето, даже обратното. Виж с чистенето сме в напрегнати отношения  Mr. Green

# 374
  • София
Има много продукти, които от години не сме купували-напр. сол, каквато и да е захар (не правя домашни сладкиши), колбаси (с изкл. на детски пастет и детски кремвирши без много добавки за 5  годишното-обича), полуфабрикати, вафли, готови сладкиши  Е-тата, маргарин и мн. др.
Купувам само от магазини/пазари в София, чета етикета. Сравнително качествено хранене се получава и чрез избягване на видове храна, не искам свободното ми време да мине край печката. Липсва ми машина за домашен сладолед Simple Smile

Ядем и цели зърнени храни-елда, киноа, чиа и по-обичайните. Но хляб не пека Simple Smile Ако трябва майонеза-взимам " домашна", не приготвям.

И не споделям мнението, че въглехидратите са вредни, най-здравословна не беше ли средиземноморската диета, а не нисковъглехидратна.

Общи условия

Активация на акаунт