Продукти или марки, които никога не купувате

• 62 703
  • 594
  •   1
Отговори
# 495
  • София
На Лидл харесвам прясното месо, защото е опаковано и мога да избера току що разфасовано. В Пикадили и Била понякога е воняло при преминаване край прясното месо и не обичам насипно.

Има ли маслини без консерванти? На насипните има някакви добавки, трябва да са в консерва ли?

# 496
  • WonderLand
Baltazara, те и насипните маслини идват от по-големи консерви, та не е гаранция това.

Аз напоследък колкото пъти мина покрай витрината за месо на Билата или Фантастикото които ползвам, толкова пъти смърди гадно. Ако ми се наложи да купя месо от верига винаги вземам от Лидл. До сега на лошо месо не съм попадала.

# 497
Аз също харесвам месото на Лидл, за доста години вече нямат изцепка.

# 498
Купуването на месото ми е проблем.
В Била отдавна не купувам - не ми харесва.
В Кауфланд обикновено е внос от Испания, а според някакви изследвания, за които съобщиха по новинарските емисии, Испания е на първо място в ЕС по използване на АБ при отглеждане на животни.
В Метро пускат българско и ако има свеж вид взимам от там.
Май най-много пазарувам от една месарница, в която винаги има опашка от 10-12 човека, ако искам определена част от животното ми режат на момента, но там месото е с 20% по-скъпо отколкото в хипермаркетите. А и като се замисля няма никаква гаранция, че месото е по-качествено или че не го купуват от Метро, да речем и после да го продават по-скъпо.

# 499
В кауфланд българско е само пилешкото месо. Ама и то ...едни гигантски бутчета...никога не купувам. Имаме месарница в квартала, която зарежда малко и винаги прясно месо директно от кланица. Там обаче само свинско. Пилешкото и телешкото са си проблем.

# 500
А дали някоя баба от въпросното село няма да отиде на пазара във Варна и да продава домашни яйца?
... с печат ли?

И печатите не ми вдъхват доверие Grinning
Сигурна съм, че и аз мога да докарам червено размазано петно върху някое яйце.

# 501
 Кренвирши и маргарин - никога!!! Както и някои видове колбаси, но определено като гледам и мненията печели МАРГАРИНЪТ!

# 502
Продукти на Нестле никакви не се купуват. В много редки случаи дзверо като се заинати за Нескуик му взимам 1 малка кутийка на високосна година и това е.
Иначе - маргарин, олио от рапица и подобните му, имитиращи продукти.
Почти всички пакетирани кайми, кюфтета и кебабчета имат в състава си нишесте и половината менделеева таблица. Обръщайте внимание и на това като пазарувате.
Едно кюфте трябва да съдържа смляно месо/сланина, подправки и лук. Ако се зачетете в етикета ще ви се завие свят.  ooooh!

Готовите тестени изделия също се избягват.

Отвратена съм от всичко от 'тортената' витрина на Кауфланд   Sick - направо се възмущавам как няма никакъв контрол на храните в БГ. По Коледа бяхме на гости и бяха купили торта' Гараш' от Кауфланд. Такъв боклук не бях опитвала. Откъде на къде ще слагат етикет 'Гараш' на това марципанено недоразумение.  #2gunfire

Също и готови тулумби и баклавички не мога да открия - всичките са с дъх на парацетамол и изкуствен подсладител, та ми се налага да си задоволявам баклавения нагон само в случай, че си направим домашна баклава.

Кремвирши също избягваме, но си признавам, че ги обичам и чат пат се случва да купим (но пак е от дъжд на вятър).

# 503
  • София
Не купувам нищо, на което пише "био", "веган", "с по-малко мазнини", "без добавена захар" и прочее.
Опакованите неща, които купувам, се броят на пръстите на ръцете ми.
Впрочем, аз купувам ограничен брой неща от години.

# 504
Интересна тема. Гледам да купувам предимно пресни продукти, които не са минали допълнителна обработка. Старая се да готвя без полуфабрикати. Месото ми беше проблемно, докато не намерих едно семейно магазинче в съседния квартал, което зарежда директно от кланица, която пък се зарежда от една ферма в съседната община. Там си правят и колбаси на място, пастет, знам точно какво има в храната. Кратък срок на годност, защото не слагат консерватори и други химии. Но поне знам, че месото е читаво. Също купувам зеленчуци от близки ферми, знам кои магазини зареждат директно. Млечните продукти са ми проблем, защото не намирам ферма, от където да си купя директно и да подквасвам. По едно време имах подквас за кисело мляко, намерих читаво мляко веднъж и не можах да отделя, защото няма от къде да намирам мляко. Иначе съм започнала да садя зеленчуци в двора зад къщата и да видим какво ще стане Simple Smile След някоя и друга година мисля да продадем къщата и да се преместим някъде в провинцията с по-голямо парче земя, където да завъдя кокошчици, някоя кравичка може би, зеленчуци и друго на дребно за лична употреба. Simple Smile

# 505
  • София /Абсурдистан
Най-големите боклуци са с надпис " народен". Никога не купувам такова нещо. 

# 506
Не купувам маргарин, газирани напитки, разтворими напитки, студени чайове,  колбаси, пушени меса, фиксове "Маги" и подобни, не купувам марката "Народен". Сигурно и други неща има, но на този етап за това се сещам.

# 507
  • Стара Загора
Преди доооста години много обичах кроасани, вафли и всякакви подобни пакетирани изделия. Сякаш с годините се наситих на тея неща и не ме привличат с нищо. Чипсове, снаксове и останалите гадории никога не са ми били по вкуса, защото пък не обичам СОЛ. Grinning Предпочитам да си направя домашен сладкиш - знам от какво ще е направен и кой го е правил. Grinning Не обичам и колбаси - салами, кренвирши, луканки и т.н. Газирано не пия от 5г и се гордея с това. Stuck Out Tongue

# 508
Аз избягвам да купувам храни в метални консерви. Не винаги успявам, но се старая. Грахът да е в буркан, пастетът да е в найлонова опаковка, ронената царевица да е замразена и т.н. Четох някъде, че металните консерви са вредни.
Колбаси на "Народен" и аз не купувам. И пакетирана/готова кайма. Предпочитам смляна пред мен от месо, което аз съм избрала. По-скъпо излиза, но пък има съвсем друг вкус и качество.
Газирано не давам на децата си и, когато имат гости купувам натурален сок. Вземам от 100-процентовия, но всички около мен са на мнение, че с нищо не превъзхожда другия, дето е тип нектар. Та почвам да се чудя...

# 509
  • WonderLand
Аз пък когато имам гости винаги предлагам домашен компот. И в магазинната мрежа също се предлага, по-скъп е, но няма толкова добавки. Не е най-хубавото нещо на света, но пък знаеш, че е само плодове и захар, без други гадости. Друго което има вкъщи е домашна газирана лимонада. Страшно се харесва и винаги свършва бързо + вариациите са безброй. Винаги я правя непотсладена и всеки си добавя домашен захарен сироп на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт