Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 961
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
На мен ми се случва подобно нещо независимо как лежа... напоследък не мога да се преместя от едната на другата страна и е голяма борба, да не говорим, че от месеци не мога да лежа по гръб. Затова и като ходя на тонове ми е мъка... Но доколкото разбирам това е нормално за двете бебета вътре и за килцата, които трупнах, така че отговорът ми може и да не е релевантен за теб... Hug

# 151
Да, и при мен не зависи как лежа. И аз доста килца качих Flushed А и бебка е 2кг вече с главата надолу. Мисля, че откакто се премести с глава надолу почнаха тези болки.

# 152
При мен и двамата са с главите надолу. Освен това изпукване на кокалите,  се случва да ми изтръпне и някой крак заради разположението им и какво ли още не... Но се опитвам да не се паникьосвам и да гледам времето да минава Simple Smile

# 153
Момичета, няколко вечери подред се събуждам с ужасна болка и схващане в горната част на крака от вътрешната страна. Не знам как да го обясня. До срамните части това сухожилие ли е, мускул ли е, кост ли е, не знам. Точно там страшна болка и едва мърдам. От какво може да се получава? Да отбележа, че е най-силна, когато се намирам заспала по гръб, но и когато съм на една страна си боли значително.

Пак да попитам, на някой случвало ли му се е?

Отпуска ли те като се събудиш? Аз се будех от схващане на мускули, но с лек насаж отшумяваше. АГто предписа магнезий

# 154
Съчувствам ви и ви разбирам, момичета !
И аз от няколко дни съм с почти непрестанни болки в единия крак. Първо ме болеше от коляното надолу до стъпалото на десния крак, после болката се измести в коляното на левия крак, а сега боли много силно бедрото на левия крак, но мен от външната страна.
Мажа се с магнезиев гел, отпуска ме, но за кратко. И като за “разкош” от няколко дни съм с почти непрестанни киселини, имам чувството, че и само вода да пия и се почва, а като легна е кошмар.
Казвам си, че няма как: все пак двама да цоцат от теб по цял ден, няма как да не се отрази рано или късно.
Да сме здрави само, и ние и бебчетата, че да си ги гушнем след толкова чакане и търпене на какво ли не. Blush

# 155
И аз съм се събуждала вечерно време със схващания на крака. Наистина е доста дискомфортно и болезнено. Нито да мръдниеш, нито нищо. При мен ситуацията беше, че чак не можех да се завъртя да кажа на половинката ми да ми помогне. Може би бебка нещо притиска, някой нерв или не знам.

П.С. Леко бременеене и безпроблемно раждане ☺

Колкото до разходките по време на бременност правя това, което чувствам, че трябва. Изследванията са наред, бебка расте и сме с главата надолу вече Simple Smile))

# 156
Момичета, няколко вечери подред се събуждам с ужасна болка и схващане в горната част на крака от вътрешната страна. Не знам как да го обясня. До срамните части това сухожилие ли е, мускул ли е, кост ли е, не знам. Точно там страшна болка и едва мърдам. От какво може да се получава? Да отбележа, че е най-силна, когато се намирам заспала по гръб, но и когато съм на една страна си боли значително.

Пак да попитам, на някой случвало ли му се е?

Отпуска ли те като се събудиш? Аз се будех от схващане на мускули, но с лек насаж отшумяваше. АГто предписа магнезий

Да като се изправя и ходя или седя не е толкова болезнено. Пак си усещам нещо схванато, но поне мога да мърдам. Явно е нещо нормално за последните месеци.

# 157
А магнезии пиете ли?
Схващания на мускулите са много чести по време на Б и повечето лекари изписват магнезии

# 158
То май не е мускул, а по-скоро сухожилието, знам ли. Мисля, че вече ми е късно за магнезий, щом АГ не каза да го продължавам.

# 159
Според мен е омекване на тазовата кост в последните месеци от хормоните, и от натиска на бебето, и долната тазовата връзка на матката - болката е точно като опънато сухожилие.

# 160
Ънноун678, напълно нормално е, връзките се разхлабват и омекват под действието на високите нива, на не помня точно кой хормон, и тялото се подготвя за раждане. Много е гадно, в същата ситуация съм, дори писах някога, че таман започнаха да се прибират стави, сухожилия и всички чаркове, започнах спорт и отново съм бременна, като цялото това разхлабване започна отново и то в първите седмици Flushed. Точно, както го описва и Герда. Понякога трудно си обувам чорапите, а съм още в 25+ гс, а и ми липсва движение, защото дребното хваща постоянно някакви вируси, а когато е здрава, времето навън е покъртително. Ужасна схема сме подхвнали с нея.

# 161
Вчера и на мен какво ми се случи....Събудих се от такава силна болка в тазобедрената кост,чак към срамната кост отиваше.Едвам отидох до тоалетната....Дано по-бързо да минават последните дни,че става ужас положението...

# 162
Благодаря, момичета! Почти от три години съм на тази работа, така че в това отношение няма проблем. Идеята ми е, че не искам да ми делегират допълнително работа, а и да имат време да си намерят човек, което никак не смятам, че ще е бързо. Ще имаме скоро индивидуални срещи и ще им споделя, че увеличението ще е като се върна от майчинство. Ама като се знам каква съм, като нищо и още утре да ги изненадам Joy Чета диагонално и останалите момичета - много здраве,  късмет и по-малко злополучни случаи Hug
Аз казах горе-долу по същото време. Ако работодателите ти са се държали коректно до този момент, мисля че няма да имаш проблеми. По-скоро мисля, че ще се приеме добре, защото така даваш шанс да организират работата спокойно и без излишно напрежение, а и на теб ще ти е по-спокойно с ходенето на лекар. Simple Smile

# 163
sylviana,
Съжалявам за това, което си преживяла. Добре е да споделиш името на недогледалата докторка, за да се знае що за „специалист” е...

# 164
Момичета, записах си час за фетална морфология в МЦ Марковс на 5.02 при д-р Павлова. Исках при някой ор д-рите Марков, но нямаше часове. Някой ходил ли е при нея? Имате ли впечатления? Намерих тема за медицинския център, но отговорите са от 2016та година. Затова питам тук и се извинявам, ако ви се стори спам.

Общи условия

Активация на акаунт