Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 963
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Някой знае ли дали това, че бременната не трябва да лежи дълго време по гръб е градска легенда и ако не - от кой месец нататък е валидно?

# 166
  • София
Аз като почивах ( не е трявбало да съм на легло) редовно си лежах по гръб, не съм имала проблеми.

# 167
Някой знае ли дали това, че бременната не трябва да лежи дълго време по гръб е градска легенда и ако не - от кой месец нататък е валидно?
Нямам опит много, ама според мен е градска легенда, зависи ти как се чувстваш. Чат пат и мен ме приболява кръстът, но се случва докато съм вертикално разположена, не и докато си лежа Simple Smile

# 168
Д-р Павлова е отличен специалист.

# 169

Според мен е легенда. Както ти е удобно - така. На мен ми беше много удобно да си лежа по гръб до към 5ти месец, после почна да натежава, но и до днес (8ми месец) все още се намирам през нощта спяща по гръб. Даже мога да кажа, че като лежа по гръб болките в кръста ми изчезват.

# 170
Въобще не е градска легенда! Но си е до организъм. Майка ми в последния месец бременност, лежейки по гръб е колабирала. Аз също не можех да лежа така! Последните месеци се случва, когато коремът е много голям. Притиска се една вена. На мен лицето даже ми по червенияваше след 5 мин в това положение.
В 9ти месец като се ходи на тонове лекарите винаги питат: "става ли ви лошо по гръб"!!!

# 171

Ако обичайната ви поза за спане е тази по гръб, няма проблем да продължите с нея и през първия триместър от бременността. Но когато матката ви започне да натежава и да се уголемява с по-бързи темпове, след третия месец, най-добре е да изберете друга поза.

Когато лежите по гръб, матката ви притиска главната вена (вена кава), която връща кръвта от долната част на тялото ви към сърцето. Когато сте заели тази поза за по-дълго време, това може да попречи на притока на кръв и хранителни вещества към плацентата и бебето.

Това е потенциално опасна ситуация, особено ако страдате от високо кръвно налягане, от което зависи количеството кислород и хранителни вещества, които бебето получава. Ако страдате от подобни здравословни проблеми, посъветвайте се с лекаря, който следи бременността ви и той ще ви посъветва да спите и лежите на една страна, дори и в началните етапи на бременността.

Най-подходящата поза за спане по време на бременността е обърната на една страна, за предпочитане лявата, с леко свити в коленете крака, т. нар. “SOS” поза. Когато сте обърнати наляво, се увеличава притокът на кръв и хранителни вещества, които достигат до плацентата и бебето.

# 172
Д-р Павлова е отличен специалист.

Благодаря! Simple Smile

# 173
Момичета вашите бебета хълцат ли/поне това което аз усещам,го оприличавам на хълцане - за около 1-2-3мин. едно леко потрепване или леко  подскачане на бебето през 5-6секунди/ от около седмица две е  ежедневно,дали има нещо притеснително?

# 174
 Едва ли е притеснително да хълца, това е реакция на бебето ако подълне повече околоплодна течност поне аз така знам. Те чрез поглъщане на тази течност си усъвършенстват гълтателния рефлекс това някъде след 5-6 месец почва(преглъщането), но като погълнат повече почват да хълцат. Моето признавам си така и не мога да различа хълца ли какво прави на моменти. Приятелки са ми разправяли, че било като цъкане на часовник в корема. Grinning

# 175
  • По света и У нас
Момичета, получих кървене, леко розово, но все пак е кръв, а съм още в 5г.с. Доктора ми изписа Дуфастон и НоШпа, но аз нямам болки, та се чудя дали да го пия НоШпа-то.

# 176
Момичета, записах си час за фетална морфология в МЦ Марковс на 5.02 при д-р Павлова. Исках при някой ор д-рите Марков, но нямаше часове. Някой ходил ли е при нея? Имате ли впечатления? Намерих тема за медицинския център, но отговорите са от 2016та година. Затова питам тук и се извинявам, ако ви се стори спам.

Аз бях на първата ФМ при нея. Струва ми се, че е добър специалист. На мен ми обясни доста неща, но и малко ме подразни. попитах за пола, а тя отказа да го назове, защото ... можело да направя аборт, ако не е желаният ... Останах безмълвана.

На няколко пъти така през прегледа ме "засича". Обясни ми как било невъзможно да забременея със СПКЯ (какъвто имах), проклех се да си призная, че детето е чакано дълго време.

Иначе за техниката няма какво да ти обяснявам - супер съвременна, снимките ми от ехо-то са с мн хубаво качество. Диск няма, не ме пита дали искам. Прегледът е 100 лева.

Заради техниката и страхотните обяснение се записах и на втората ФМ при нея, на 27.02 . Ще изтрая другото.

# 177
  • София
Аз вдигнах кръвно в началото на 8 м, пих лекарства за което, но кардиологът не ми е споменал нищо за лежането по гръб, а и аз се чувствах супер така.

# 178
Момичета, получих кървене, леко розово, но все пак е кръв, а съм още в 5г.с. Доктора ми изписа Дуфастон и НоШпа, но аз нямам болки, та се чудя дали да го пия НоШпа-то.
Е щом разбираш повече от доктора, не го пий. За какво ги посещавате тия лекари като пренебрегвате после мненията им.

# 179
Е щом разбираш повече от доктора, не го пий. За какво ги посещавате тия лекари като пренебрегвате после мненията им.
Точно това щях да напиша. Той ти го изписал, ама ти се чудиш?! То и Дуфастона за какво ти е по тая логика... Dizzy Face

Общи условия

Активация на акаунт