Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 984
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • По света и У нас
Брей, че сте любезни! Благодаря за споделения опит!

# 181
При кървене, матката получава контракции, за да се изчисти и това е опасно за ембрито.Ето защо изписват нош-па, за да не абортираш.
Д-р Павлова е много голям професионалист, особено за бебешки сърчица. Нейната работа е да види, че всичко е наред с бебчето и в това тя е най-добра, всичко останало за мен няма значение.
Казвам го през призмата на факта, че два пъти прекъсвах бременност заради болно бебе.

# 182
що така “ошамарихте“ момичето с но-шпа-то? ми притеснява се да не навреди на бебето, нормално е. аз например не си пих дуфастона, защото увеличава риска от дефект на пениса (хипоспадиас).

# 183
  • По света и У нас
Gerda 1, благодаря ти Hug
 По телефона се осъществи консултацията с гинеколога, понеже днес няма свободен час и чак в понеделник ще може да ме прегледа, а ми е първа бременност, затова и много неща не са ми ясни

# 184
Силвияна, този риск е за след 12 г.с.
Преди 12 г.с, когато не достига прогестерон(изследва се, но в повечето случаи, няма време за това при кървене) той е от жизнено значение за задържане на бременността.
 Прегнилът крие риск от маскюлинизация на фетесите от женски пол, но това не значи, че и с него не задържат бременности, чрез неговото прилагане се цели повишаване също на прогестерона, но вреди и на щитовидната жлеза на майката, ако има проблеми с нея.

# 185
  • София
Аз все пак бих отишло до спешното, кървенето може да е опасно понякога, хубаво е да те види лекар.

# 186
Герда, за съжаление това не е уточнено на листовката. тогава зачетох и темичката за този дефект тук, във форума, и доста мами, които бяха приемали дуфастон доста рано смятаха, че той има отношение към дефекта.
моят доктор (привърженикът на “естествения подбор“) пък ми каза, че при прогестеронов недостиг в ранна бременност препаратите не помагали,  а лекарите ги давали “за да изпишат нещо“ и да не изглеждало все едно не предприемат действия. един вид - плацебо ефект за пациентките.
не съм медицинско лице, не мога да преценя кое е вярно. общо взето карам на интуиция според ситуацията.

# 187
Ох, аз лично и още няколко момичета от проблемно забременяване четохме много за прогестерона и ролята му за безплодието и бременността и то все научни трудове на чужди езици.
Повечето български лекари са много зле с познанията по този въпрос и по-лесно им е да говорят ала-бала.
Рискът е при предозирване на препарата дълго, но също така има и генетична обусловеност при проблемите с мъжките фетуси, за да се получи този "дефект".
Моето лично мнение е, че прогестеронът повече помага ( при доказан недостиг) отколкото хипотетично да го съпоставим с вредите.

# 188
“доказан недостиг“ е нещото, което лекарите масово пропускат. аз във форума разбрах, че е добре да се пусне изследване на хормона преди да се назначи и дозира прогестеронов препарат.

# 189
Когато има кървене няма време за се изследва прогестерон, назначават го на сляпо, но този период е кратък.
В България има само прогестерон на хапчета, който е много слабо дозиран, и почти е невъзможно да се предозира, зящото и по-трудно се усвоява. Вагиналният прогестерон най-вече го ползват при инвитро.
Има и инжекционен, който няма разрешително за употлеба в България.

# 190
моят доктор (привърженикът на “естествения подбор“) пък ми каза, че при прогестеронов недостиг в ранна бременност препаратите не помагали,  а лекарите ги давали “за да изпишат нещо“ и да не изглеждало все едно не предприемат действия. един вид - плацебо ефект за пациентките.
Абсолютно не съм съгласна с твоя доктор Rolling Eyes. След като прокървих първото което направих е да сложа Утрогестан 3 глобули вагинално и да глътна Нош Па 2 хапчета, докато стигна до гинекологията кървенето беше намаляло. Именно с увеличаване на дозата на прогестероновия препарат на МАХ и добавяне към него на Нош Па и Кормагнезин венозно овладяхме кървенето ми в начална бременност.

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 15:36 от kikair

# 191
kikair, сигурно е така, не мога да преценя. при мен последното кървене мина без никакви медикаменти. така си прецених, поех си риска и си полежах у дома. не казвам, че е правилно, но така реших.

# 192
Аз имах зацапване към 15 седмица, от 17-та до 21-а съм пила Утрогестан. Изобщо не съм си и помисляла да пренебрегна мнението на лекарката. Едва ли е учила почти 10 години, за да навреди на някой.

# 193
sylviana Като лежах за задържане заради кървенето ми даваха Утрогестана през уста , да ама не продължаваше да ми зацапва.Обадих се на гинеколога си, който работи частно и неговия съвет макар и зацапването беше да си слагам глобулите вагинално. След второто поставяне на Утрогестана зацапването намаля , а до няколко дни не остана и спомен от него.

ARIA* напълно съм съгласна с теб .

# 194
  • Пловдив
На мене пък ми казаха, че ако кървя Утрогестан да го приемам през устата. Че така щяло да се задържи повече в организма...

Общи условия

Активация на акаунт