Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 985
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Утрогестан е с много висока концентрация на прогестерон и е за локална употреба. За кратки периоди може през уста, но при дълга употреба натоварва доста черния дроб и се вдигат асат и алат.

# 196
  • Milano
На някоя от вас да са и забранявали са яде кисело мляко/йогурт? Вчера след прегледа лекарят тук(Италия)ми каза, че не бива да ям доста неща, не спомена нищо за кисело мляко, но моят мъж е решил, че ще ставам веган и не трябва да ям животински продукти през бременността(той не е нито вегетарианец, нито веган). Има един йогурт със страчатела(парченца шоколад), който обожавам, до сега не съм чула да се забранява приема на йогурт през бременността, но не мога да надвия господинът... 😄 Знам, че въпросът ми може да се стори странен, но има ли някакви причини, поради които киселото мляко с малко шоколад би създало проблеми?

# 197
Киселото мляко помага много при киселини, гадене, аз не мога да твърдя 100% но мисля че при мен вдигна и хемоглобина и спрях приема на желязо за по- малко от месец.
Относно парченцата шоколад....изяждам по 1 цял шоколад всеки ден и нямам проблем с изследванията.
Това което съм чувала е против консумацията на  меки сирена, колбаси, суши..

# 198
Според мен момента е крайно неподходящ да ставаш веган. Ораганизмът ти има нужда от определени неща през бременноста. Не се лишавай от тях. Аз лично съм имала злополучен опит след едни пости, от тогава не си и помислям за подобни експерименти.

# 199
  • София
На някоя от вас да са и забранявали са яде кисело мляко/йогурт? Вчера след прегледа лекарят тук(Италия)ми каза, че не бива да ям доста неща, не спомена нищо за кисело мляко, но моят мъж е решил, че ще ставам веган и не трябва да ям животински продукти през бременността(той не е нито вегетарианец, нито веган). Има един йогурт със страчатела(парченца шоколад), който обожавам, до сега не съм чула да се забранява приема на йогурт през бременността, но не мога да надвия господинът... 😄 Знам, че въпросът ми може да се стори странен, но има ли някакви причини, поради които киселото мляко с малко шоколад би създало проблеми?

Обожавам го тоя йогурт страчатела (от когато живеех в Италия). Grinning Яж си го без притеснение. Може би захарта се опитва да ти ограничи любимият? Понеже млечните продукти по никакъв начин няма нужда да ги изключваш от диетата.

# 200

Как така сега ще ставаш веган?Извинявай, но скоро по-голяма глупост не бях чувала. През бременността трябва да се храниш пълноценно, а това включва и животински продукти. В теб в момента расте нов организъм и трябва да му осигуриш всички необходими вещества. Да не говорим, че бебето си набавя липсите от теб и ако не се храниш добре, може да си докараш здравословни проблеми. На твое място не бих си правила експерименти точно сега.

# 201

Ако това не е шега и така наричания ти мъж НАИСТИНА те кара да ставаш веган и ти забранява кисело мляко - сменяй го от сега, защото след това ще тормози и детето, точно както се опитва да тормози теб в момента. Това за мен е комбинация от психопат и глупак - доста опасна. Потресена съм от този пост!

# 202
Млечните продукти са едни от най-полезните по време на бременност. Аз лично 4-5 пъти в седмицата ям кисело мляко, масло и сирене, по-рядко прясно мляко. Идиотизмът с тревоядството дори няма да го коментирам. Ако имаш колебания, най-добре се консултирай с твоето АГ.

# 203
Ама какъв веган сега?!? Аз без причина почти спрях месото, яйцата, ядях малко млечни, просто не ми се ядяха. Ми сега няма не искам - ям, защото започна да ми липсва желязо и др. полезни неща.
Нелепо е това, което те кара да правиш мъжът ти в този момент и много нездравословно, много! Да ограничава захарта и тестото, разбирам, но точно най-полезните храни в този период... Без думи.

# 204
Признавам си,че съм хищник и ям месо почти всеки ден,а прясно мляко и сирене/кашкавал всеки ден.Отделно 2 3 пъти в седмицата бобови.Така беше до 7 месец когато почна да ми тежи по трудно смилаемата храна и зарязах месото и намалих готвеното,карах на салати и много плодове,сушени и понякога сурови ядки.И прясно мляко и сирене.И сега в девети моя мъник както си вървеше 2 седмици напред по размери,стана на долна граница за седмицата в която съм,на един и същи ехограф.Аг каза малко белтъчини,наваксвай с леки храни,ако трябва на сила.Само да вметна че от 140 хемоглобина ми се срина на 108,а желязото от 16 на 6.Така че можеш да му кажеш на твоя мъж малко да се образова първо.

# 205
Здравейте,  мили мами ! Искам да се обърна към вече раждалите мами с две въпросчета.  Аз съм бъдеща мама и много неща не са ми наясно..... За това питам и разпитвам постоянно и навсякъде за всичко... Bowtie и така днешното ми питане е на тема хранене и козметика
Имате ли някакви мнения за продуктите за хранене на марка Bebe Evan ( шишета, беберони и кърмачестки принадлежности) ?
Каква козметика използвахте в началото ? Марки и конкретни продукти, Ако може да ми кажете? Rolling Eyes
Предварително ви благодаря! Misc Baby Bottle

# 206
Здравейте. Има ли разлика между тези две фолиеви?
Желая късмет на всички.

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 23:54 от AnMary

# 207
Не виждам разлика.

# 208
 Аз поспрях доста месото ,просто в началото ми ставаше ужасно лошо от него,а после не ми се ядеше изобщо .Но!
Сирене,прясно,кисело мляко,кашкавал,яйца ям постоянно ,хемоглобинът ми успя да се задържи и да не падне,въпреки месото.Млечните са едни от най-полезните храни,които може да се ядат по време на бременност
Dtodorova,аз също не виждам разлика Simple Smile

# 209
Относно храненето по време на бременност, това което е добре да се намали е захар, сладкиши, тестени изделия, газирани напитки, джънк. Тези храни не носят нищо полезно за бебето, а само носят допълнителни килца за мама. Трябва да се хапват млечни продукти, месо, риба, плодове, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни, бобови. Млечните продукти са важни, защото доставят калций, който е абсолютно необходим по време на бременността. Липсата на храни, съдържащи калций първо ще доведе до намаляване на калция в организма на майката, а след това плода няма да има от къде да си го набавя.(На моя роднина след раждането са й паднали няколко зъба заради липсата на достатъчно калций). Месото, яйцата, сиренето и рибата доставят белтъци необходими за растежа. В зеленчуците, орехите, лешниците , фъстъците, хлябът и зърнените храни също се съдържат белтъци, но не са равностойни на животинските белтъци. Точно затова веганския режим не трябва да се прилага по време на бременност. Трябва да се приемат и мазнини, най-вече полезни такива. Добре е да се ограничи солта, която обикновено води до задържане на вода. Общо взето най-полезното през бременността е разнообразното хранене. Само така се гарантира доставяне на всички необходими вещества. Моля, допълнете, ако съм пропуснала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт