Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 991
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета! Имам въпрос, който не знам дали е за тук , но все пак... Бременна съм в 7гс. Направих тест за токсоплазмоза, понеже имам котка. Резултата е на снимката, която прилагам, но проблема е, че до Понеделник не мога да се свържа с лекарката ми. Някоя от вас , ако има идея за какво става въпрос или и се е случвало подобно нещо, ще съм много благодарна да ми отговори.

# 211
  • Пловдив
Здравейте! Искам да попитам мамите с Хашимото... Вчера си пуснат TSH и е 4,8, много се е завишило, има ли някаква опасност за бебка..  Чак в сряда съм на преглед.. Помня имаше тема за бременност и Хашимото, не я откривам.. Sad Ще съм много благодарна на включилите се

# 212
В коя седмица си?
Ако си до 8 -9 имай предвид, че тсх скача около 4 пъти и после намалява.
Не се притеснявай и слушай ендото ✌

# 213
  • Пловдив
В коя седмица си?

На финалната права съм - 37г.с. През цялата бременност си го държахме в норма и всичко си вървеше чудесно, но вчера като го пуснах- шок и ужас, не си намирам място направо... но трябва да издържа до сряда, тогава ендото се прибира от чужбина...

# 214
  • Някъде там
В коя седмица си?

На финалната права съм - 37г.с. През цялата бременност си го държахме в норма и всичко си вървеше чудесно, но вчера като го пуснах- шок и ужас, не си намирам място направо... но трябва да издържа до сряда, тогава ендото се прибира от чужбина...
Според мен няма място за притеснение, защото бебчо си има собствена жлеза и не зависи от твоята, но нека някой по компетентен да коментира! И само Тсх нищо не значи трябва да се изследват и т4 и т3

# 215
Спокойно, на края си. Сега няма органи, които да се формират и да бъдат увредени.
Не се стресирай, вредиш на детето✌

# 216
Здравейте момичета! Имам въпрос, който не знам дали е за тук , но все пак... Бременна съм в 7гс. Направих тест за токсоплазмоза, понеже имам котка. Резултата е на снимката, която прилагам, но проблема е, че до Понеделник не мога да се свържа с лекарката ми. Някоя от вас , ако има идея за какво става въпрос или и се е случвало подобно нещо, ще съм много благодарна да ми отговори.

Посочено е, че първото изследване е отрицателно, а второто положително. С друго не мога да помогна. Само лекар може да ти обясни.

# 217
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета! Успокоих се малко, поне да не съм със сърцебиене до сряда Grinning

# 218
Blondi, на мен ми изглежда, че нямаш текуща инфекция, но си прекарала в миналото и имаш антитела. Казват, че това е най-добрият вариант. Спокойно и успех!

# 219
Благодаря ви момичета!

# 220
  • Варна
Blondi, на мен ми изглежда, че нямаш текуща инфекция, но си прекарала в миналото и имаш антитела. Казват, че това е най-добрият вариант. Спокойно и успех!
Точно.

# 221
Силвиьна, ако си от София те съветвам да звъннеш на д-р Начев. Опасност за бебечето няма, но след раждането може да има промени. Ако искаш пиши ми на лични за номера.

# 222
Момичета, получих подарък една количка от приятели, но те за последно са я ползвали преди 3-4 години и е доста мръсничка от стоенето в мазето. Успях някак си да сваля тапицерията, а сега чуденката ми е как да я изпера, защото има някакви твърди части в нея и не влиза в пералнята. Дали може да се занесе на химическо?
Другото, което се чудя е малко глупаво, ама да си питам - памперсите имат ли срок на годност?? Дадоха ми и памперси (разопаковани) и се чудя дали изобщо са използваеми, ако са стояли доста време?

# 223
Изпери тапицерията под душа, накисни я в голямо корито за една нощ бебешки препарат и после с мека четка я изчеткай и изпери. Може и на химическо, не съм.се замисляла. Опитай, не пречи. Отворени памперси, чужди, които не знам как и къде са съхранявани не използвам, приех ги, почудих се, но ги изхвърлих, не успях да се пречупих и използвам.

# 224
Изпери тапицерията под душа, накисни я в голямо корито за една нощ бебешки препарат и после с мека четка я изчеткай и изпери. ....

Аз моята така я изпрах.

За химическо не съм мислила понеже го свърших докато беше топло и изсъхна навън 🤔

Общи условия

Активация на акаунт