Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 621
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
И според мен, пристягането на корема по време на бременността няма нищо общо с истиските контракции по време на раждане. Не че искам да те плаша, но болката се увеличава многократно, поне при мен, а с нея и издържливостта на жената. Още не съм заличила този спомен, но аз бях и на система, защото нямах разкритие, след като ми изтекоха водите, казват, че със система болката е много по-голяма. Една идея от мен, ако разкритието ви върви бавно и не можете да търпите вече болката, не е срамно да си поискате упойка, за да можете да си починете малко преди напъните. Е, всеки сам си преденява, но е хубаво да го има, като инфо.

# 241
Момичета, в 33 г.с. съм. В началото на бременността изследвах ТСХ и беше над 4. Ендокринолога изписа Еутирокс и каза да си го следя всеки месец заедно с фт4. След като започнах Еутирокса беше около 2 и малко, преди два месеца увеличиха дозата ми на 50 г и се нормализира падна под 2 най-накрая. Този месец като го изследвах пак 2 и малко. ФТ4 винаги е бил в норма, само този пуст ТСХ се качва, защо така се получава? Мислите ли, че пак ще ми вдигнат дозата?

# 242
На мен ми сложиха система на 8 см. разкритие и след това болките станаха много по-силни, преди това бях силни, но поносими. Моят съвет е, ако няма нужда отказвайте тоя окситоцин, убедена съм че от него болките стават много по-нетърпими.

# 243
Аз си мисля, че с напредване на раждането болките се увеличават, така или иначе. Може и окситоцина да влияе, нямам с какво да сравнявам. На пролет ако мина вез системи ще съм по-компетентна Simple Smile

# 244
Аз си мисля, че с напредване на раждането болките се увеличават, така или иначе. Може и окситоцина да влияе, нямам с какво да сравнявам. На пролет ако мина вез системи ще съм по-компетентна Simple Smile

Айде живот и наздраве ще споделиш  Simple Smile И аз бях със система и болките бяха...

И тези родилни контракции нямат нищо общо с подготвителните. Вторите имах от 15г.с до края на бременността и никога не ме е боляло, просто коремът се стягане.

# 245
Леле, как ме беше страх и мен с тия води и дали ще ги усетя...а най-много ми се изкарваше акъла дали няма да ми изтекат докато съм под душа или докато пишкам, че тогава не бях сигурна ще хвана ли, че са водите.
В крайна сметка ми ги спукаха, та язък ми за треперениците Grinning

# 246
Момичета, в 33 г.с. съм. В началото на бременността изследвах ТСХ и беше над 4. Ендокринолога изписа Еутирокс и каза да си го следя всеки месец заедно с фт4. След като започнах Еутирокса беше около 2 и малко, преди два месеца увеличиха дозата ми на 50 г и се нормализира падна под 2 най-накрая. Този месец като го изследвах пак 2 и малко. ФТ4 винаги е бил в норма, само този пуст ТСХ се качва, защо така се получава? Мислите ли, че пак ще ми вдигнат дозата?

Имай предвид, че ТСХ при някои хора много се влияе сезонно и зимата се вдига въпреки терапията. Мен ме бяха предупредили и АГ-то и ендокринолога да очаквам, че може да се вдигне още от октомври.  Много зависи ендокринолога ти какви виждания има дали държи стриктно да е под 2 или ще сметне, че още малко ти остава и ще задържи засега така нещата ако ТСХ е под 2,5.   

# 247
Аз имах контракции в седмицата преди раждането, бяха леко болезнени и съвсем поносими. Бяха си подготвителни. Контракциите при същинското раждане също започват също като тези - леки и поносими, но като се стигне до втората фаза на раждането, вече нямат нищо общо с първите леки контракции.

За окситоцина, и аз не знам дали от него боли повече или при всички случаи с напредване на раждането, контракциите стават също толкова силни. Както писах по-рано, на мен ми сложиха окситоцин веднага след настаняването в родилна зала, когато имах все още 2см разкритие. След него вече контракциите станаха много по-силни. Едва ли съм критерий, тъй като моето раждане беше по-различно от обичайно протичащото раждане. Всичко, което бях чела, не се изпълни при мен. Затова съветът ми е да не се настройвате предварително кое и как ще се случва, защото невинаги протича по обичаен начин. Разбирам и защо повечето лекари предпочитат планирано секцио, защото едно естествено раждане крие всякакви изненади.

# 248
Unknown, след 12 г.с нормалните стойности за тсх са по-високи.
След раждане тсх може рязко да падне.

# 249
Unknown, след 12 г.с нормалните стойности за тсх са по-високи.
След раждане тсх може рязко да падне.
+1
Да не говорим че за бебето в твоята седмица нивата на тсх не са от значение, защото то вече има собствена функционираща щитовидна жлеза.

Аз също бях с проблем с тсх и беше важно до края на 3м да го поддържаме под 2. Последно съм го изследвала в 6 месец ( тогава беше около 3, което е ок за този срок на Б) , тъй като ендокринолога ми каза че няма смисъл да го следя повече не съм го изследвала повече, а вече съм 38г.с. Но при мен се получи и така че след като забременях нивата на тсх рязко паднаха и спрях лекарствата, защото с тях го бях докарала до 0.02

# 250
Не съм се изразила правилно.До преди 2 седмици след преумора и претоварване съм имала някакво стягане и болки в корема,но след лягане и почивка е минавало и отшумявало и съм го забравяла.Да кажем десетина пъти ми се е случвало,чувстввх се отпаднала и без сили и с нуждата да си легна.Това няма нищо общо със сегашните болки,които са рязки и силни,но отшумяват като се раздвижа,за сметка на това са всеки ден и по 4 5 пъти,като си легна вечер задължително,просто силата е различна.Предполагам това са контракциите и просто се засилват при самото раждане.За окситоцина знам че забързва раждането,може би болката се получава от краткия интервал за който става разкритието и тръгва самото разтягане от него,но не би ли трябвало да помага вместо да вреди?
И един глупав въпрос- как се засичат контракциите?Като спре да те боли значи е приключила нали така?Е мен ме държи по няколко минути болката,просто намалява без да отшумява или аз не усещам две или три последователни,но различни контракции?Пак обеснявам като първокласник Rolling Eyes

# 251
Лещичка, това, което в момента получаваш са контракции. Когато започне ражданенто, ще започнат същите, но вместо да отшумят, ще се засилят. Постепенно ще се скъси интервала между тях и щше станат по-продължителни. Като започне контракцията, се засича в колко часа е била и след това, когато започне следващата се засича интервала между началото на всяка контракция до следващата. По принцип първото раждане се забавя, така че може спокойно да се изчака да станат регулярни, т.е. поне един час да са на еднакъв интервал от около 5 мин. Разбира се, зависи на колко време път е болницата. Моята докторка дори, когато беше започнала първата фаза на раждането и бях на тонове сутринта, ми каза да се върна в болницата, чак когато контракциите станат на 2 мин.

Относно окситоцина, всъщност не е задължително той да спомогне за напредване на разкритието. Неговата роля е да усили и зачести контракциите. От там явно е болката, защото прави контракциите доста интензивни за кратко време.

Скрит текст:
Аз след около 3 часа с окситоцин, все още си седях на 2см разкритие. Това, което спомогна да получа разкритие, беше спукването на околоплодния мехур и поставянето на епидурална (може епидуралната да не е имала роля в ускоряването на процеса, но поне по никакъв начин не забави процеса). Дори, до последно отказваха да ми сложат епидурална заради малко разкритие и недостатъчно активна родова дейност, но накрая много настоях. И след спукването на водите и поставянето на упойка, направих от 2см, пълно разкритие за по-малко от 50мин. Беше меко казано изненада, и докторката ококорено и изумено погледна акушерката и каза "имаме пълно разкритие". Така че изненади всякакви се случват. Grinning

# 252
За засичане на контракциите има много хубави приложения за телефон. Аз така разбрах с първото раждане кога да тръгна за болницата.

# 253
Днес правих обременяването с глюкоза, сега си видях резултатите - в абсолютно референтни граници съм, утре ще си видя и АГ-то, но явно всичко е наред Simple Smile

И един може би глупав въпрос - утре съм на тонове, те всъщност как ги мерят, закачват ми някакви неща по корема или? Да съм подготвена за изживяването нали Joy

# 254
Слогат 2 "кръгли шайби" на корема и ги връзват с колани. Един следи сърдечния ритъм на бебето, друг контракциите.

Общи условия

Активация на акаунт