Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 493
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Аз не мисля, че е вярно. Имам спомен на една лекция акушерка призоваваше майките да обмислят добре искат или не упойка, защото:
- тя се слага при вече достигнати определени см.разкритие - не можеш да я поискаш от началото.
- за да не се забави хода на раждане над "х" см оставаш без упойка, ако я поискаш на 8 см, няча да ти сложат.

Иначе казано аз го разбрах, че таймирането на поставянето на упойката е много важно, за да не се възпрепядства раждането.

# 526
Първата упойка рано си я поисках и тя ми възпрепятства контракциите и съответно разкритието. На 4-ия час след спукването на водите бях едва с 2 см разкритие. Вече след втората упойка като ме хванаха адските болки получих разкритие за час, а преди това 6 часа часа чакахме разкритие.

# 527
Епидурална или спинална?

# 528
Никъде май не слагат спинална за естествено раждане.

Аз също го знам това за упойката, от близка акушерка. Жената работи вече почти 30 години и е близка на семейтвото, така че едва ли ме е излъгала. Не се случва при всяка родилка, но се случва често.

# 529
Ария, разкажи повече.

# 530
При моя позната се получи такъв ефект от епидуралната. Разкритието не напредваше с нормални темпове след упойката и се наложи секцио.

# 531
Ами общо взето най-често разкритието спира, а контракции има. Ако започнат да падат тонове веднага се преминава към секцио. Това е по спомен от преди 5 години, за това раждане не съм я разпитвала все още нищо.

# 532
И какъв е изводът ?

# 533
Герда, епидурална.

# 534
Извода за всеки е индивидуален. Аз съм раждала нормално без упойка, можех да поискам на постъпване, но болките бяха абсолютно поносими, засилиха се след поставянето на система с окситоцин, на 9 см. помолих за упойка и докторката ми каза, че няма за кога. 😂 Честно казано сега обмислям секцио, въпреки че не съм имала тежко раждане.

# 535
Момичета имам проблем . Утре ще звъня на доктора , но до тогава ще се побъркам .. Преди малко бяхме с ММ на пазар и докато се редяхме на опашката ми прилоша причерня ми и почнах да се потя  . След това ме хвана и корема слава богу в супер маркета имаше тоалетна  . След изхождането изпитах ужасно силна прерязваща болка от долу до горе чак до хълбоците . По принцип си имам и болки заради остър цистит и пия антибиотик но тази болка е неописуема и продължава в момента . Когато лежа не съм толкова зле но в движение и в изправено състояние умирам ..  На някой случвало ли му се е ? Сега ще пия но-шпа , пия и магнезий назначен от АГ .. Много се притесних

# 536
Аз бих дала на магнезия и но шпа определн период да подействат и ако няма подобрение - на спешен кабинет. Въобще не чакай до утре.

Иначе прилошаването на опашката и на мен ми се е случвало Wink

# 537
  • Blondeville
Pammy, аз бих отишла на спешен кабинет, ако болките са толкова силни.

# 538
Дано прави разлика между болки в черва и болки в матка.

# 539
Тези болки ако са от червата, което май е по-вероятно, аз лично бих спряла магнезия поне за ден.

Общи условия

Активация на акаунт