Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Blondeville
Аз в 6-ти месец лежах в болница с ентерит, и честно да си кажа, не можех да кажа болката дали е от червата или от матката. Беше нетърпима.

Ако се докаже, че са червата и е комбинирано с разстройство, магнезият наистина разхлабва допълнително. Но пък ако е от матката, си е необходим, та е добре да се мине преглед според мен възможно най-скоро.

# 541
Gerda, чух от една акушерка на една лекция, че упойка се слага само в случай, че има най-малко 5см разкритие и регулярни контракции, т.е. раждането е в нормален ход (най-добре с включен окситоцин). Ако не се спазят тези изисквания може раждането да спре.
А колкото до болката от окситоцина, казаха, че това не е болка от него или от контракциите, а от разширяването на шийката.

Нещо да питам относно шишетата. Защо трябва да са 2х 120мл и 2х 250 мл? Майка ми казва, че са излишни разходи, аз съм била изкарала с едно голямо шише и това е.. И наистина ме накара да се зачудя, защото грам не разбирам какъв е смисълът на малките шишета?

# 542
Аз без да искам се сдобих с 3 малки и 5 големи шишета. Подаръци от лекции и от изложението+ подарък от приятели.
Ако трябваше да купувам може би бих взела по 1 бр. За проба в началото.

# 543
Аз за момента имам едно малко шише 120 мл. не мисля и да взимам още докато не видя ще ми трябват ли, ако мислиш да кърмиш няма смисъл от 4 шишета, ако е на АМ да кажем има смисъл от повече и то за улеснение на майката да не е да стерилизира нон стоп едно шише. Но както и ver4eto каза едно за проба може бебето да не хареса точно този модел биберон, аз поне така си мисля.

# 544
Gerda, чух от една акушерка на една лекция, че упойка се слага само в случай, че има най-малко 5см разкритие и регулярни контракции, т.е. раждането е в нормален ход (най-добре с включен окситоцин). Ако не се спазят тези изисквания може раждането да спре.
А колкото до болката от окситоцина, казаха, че това не е болка от него или от контракциите, а от разширяването на шийката.

Нещо да питам относно шишетата. Защо трябва да са 2х 120мл и 2х 250 мл? Майка ми казва, че са излишни разходи, аз съм била изкарала с едно голямо шише и това е.. И наистина ме накара да се зачудя, защото грам не разбирам какъв е смисълът на малките шишета?

Окситоцин, контракции и ЕВЕНТУАЛНО разкритие. Болката е от контракциите, които пък са от окситоцина. Аз имах адски болки и нула разкритие, така че разширяване на шийката друг път.

# 545
Не мога да разбера защо има толкова груби коментари тук...
Аз само написах това, което АКУШЕРКА каза на лекция, не е мой личен опит и не се правя, че много знам, така че не е нужно такова отношение.

# 546
Не мога да разбера защо има толкова груби коментари тук...
Аз само написах това, което АКУШЕРКА каза на лекция, не е мой личен опит и не се правя, че много знам, така че не е нужно такова отношение.

И аз визирах акушерката. А и чак "толкова грубо" не е било, щом искаш да драматизираш и ти е нервно, то и на мен ми е - за това ще те попитам, къде по дяволите казвам, че се правиш че много знаеш и разни безумни заключения?!  Прекалявате  с лигавщините вече. Това е вече е грубо! И не е към акушерката!

# 547
Лично мойто мнение е , че понякога акушерките се правят че знаят повече от докторите. (Не всички не мога да ги слагам всичките под един общ знаменател.) Да ама не е така. Моята най-добра приятелка е акушерка, когато се наложи се допитвам и до нея но в повечето случай правя това което е казал докторът. Bowtie
Според мен е най-важно е да събираш мнения от всички,  но сама да избираш кой е най-добрия вариант за теб и бебето.

# 548
За големите и малките шишета, уж, големите събират повече въздух, който води до колики, не знам вярно ли е, но за малко количество 150мл са идеални, а после направо на 330мл, тези средните според мен са излишни. Отначалото бебето пие по 60-90мл мляко, на мен би ми било неудобно направо с голямо шише, а относно бройките -4бр са оптимален вариант, с по-малко ще полудете от миене и стерилизиране. На фона на колики, неспане, гладене, преповиване, миенето на шишетата може да те доведе до лудост, поне мен ме докарваше. А и мляко на 3 часа си е голяма бройка в денонощието. Не знам, всеки сам си преценява, споделям моя опит.

# 549
Болката, след поставянето на окситоцина, е точно от контракциите, които стават много интензивни. И без окситоцин би трябвало да достигнат такава интензивност, но по-плавно и затова все си мисля, че без окситоцин би било малко по-поносимо. Това засега ми е теория, защото съм раждала само с окситоцин. Но категорично болката е от контракциите, не от получаването на разкритие. То първо, че много добре се усеща къде те боли и второ-както казах по-рано, аз бях 2-3 часа с окситоцин и разкритието не помръдна. За сметка на това, ме болеше адски много.

Относно епидуралната упойка, вярно е, че е възможно да забави раждането. Затова много лекари са предпазливи кога да я слагат. Поради тази причина се слага при регулярни контракции и няколко см разкритие(всеки лекар сам си преценява точно на колко см). Моята лекарка абсолютно избягваше епидурална точно поради тази причина. При мен нямаше достатъчно активна родова дейност и разкритието си стоеше на 2см. Но след като накрая много настоятелно си поисках упойка, ми спукаха мехура и ми сложиха упойка. И се случи чудо - за по-малко от час имах пълно разкритие. Предполагам, че съм по-скоро изключение, но при мен спукването на мехура+епидуралната изиграха чудна роля и точно час след поставянето на упойката, родих дъщеря си. Ето доказателство, че все пак не е задължително епидуралната да забави раждането, а дори точно обратното.

# 550
Момичета,

Извинявам се, но знаете ли дали има актуална тема, в която да искам препоръка за добро адаптирано мляко? Или някоя настояща мама тук, ако може да ми даде съвет какво да взема? Ще съм благодарна Hug

# 551
Това с млякото май е на принципа проба-грешка. Аз съм давала само Аптамил след шестия месец, доволна бях, дъщерята не му се мръщеше, не сме имали проблеми с изхождането. Пробвай ако искаш.

# 552
В клиниката, в която родих даваха Хип Комбиотик. След изписването и аз купих същото, до ден днешен малкия е с него. Много рядко е повръщал, ака си поне по 3 пъти на ден, пие си го с кеф.
Но всяко дете е различно, не знам на твоите сладурчета дали ще им хареса. В болницата какво даваха ?

# 553
В клиниката, в която родих даваха Хип Комбиотик. След изписването и аз купих същото, до ден днешен малкия е с него. Много рядко е повръщал, ака си поне по 3 пъти на ден, пие си го с кеф.
Но всяко дете е различно, не знам на твоите сладурчета дали ще им хареса. В болницата какво даваха ?

Същата работа. От болницата даваха Хип(Комбиотик) . После и ние го купихме.

# 554
Да, такова дават, Жанче Simple Smile Значи е решено Simple Smile Много благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт