Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 422
  • 738
  •   1
Отговори
# 585

За манту ми е ясно. Аз говоря за кръвен тест.  Звънни утре в някоя от по големите лаборатории и попитай.
Благодаря,
Намерих го - Квантиферов тест за туберкулоза*, 90.00лв. Ще видя резултатите на другите и може да го направя.

# 586
  • Някъде там
Има ли някоя бъдеща мама да е прекарала грипа? Какви са симптомите? Какво Ви изписаха за лечение?

# 587
Здравейте ,
С първата бременност не съм пила кафе просто не ми се пиеше и го спрях.След нея започнах отново да го пия .
С втората ,още съм в началото - 8 г.с. , много ми се пие кафе , знам че е вредно и за това почнах да пия Инка фе .
 да попитам може ли и вредно ли е да пия  Инка фе в начална бременност - 2 -3 месец , та и след това ?

# 588
Можеш да пиеш и обикновенно кафе. По едно на ден. Няма да ти стане нищо.

# 589
Момичета, в статиите, които съм чела се казва, че може да се приема до 200мг кофеин на ден от една бременна жена, без това да е вредно за бебето. Ето тук можете да видите по колко мг кофеин горе долу има в различните напитки. Средно в една чаша кафе има между 70 и 100мг кофеин, което означава, че можете да пиете до 2 кафета на ден. Обобщения, като кафето е вредно или безвредно, са погрешни. Всичко е в количеството.

https://www.bb-team.org/articles/5253_kolko-kofein-ima-v-razlich … pitki-infographic

# 590
Ако ви се пие кафе по-добре пийте нормално кафе, а не безкофеиново. За да стане кафето безкофеиново се обработва по различни начини, единият от които е с химикали, които могат да бъдат канцерогенни. А и мисля, че за организъм, свикнал да пие кафе, няма да се чувства различно по време на бременност, стига да не пием по хиляда кафета дневно.

# 591
Да, това и аз го знам за безкофеиновото. Имах един период, в който изобщо не ми се пиеше кафе и пийвах чай сутрин. От известно време пак пия кафе, че даже и кола понякога. 😁 С абсолютно чиста съвест. Единственото което спрях категорично и от раз са цигарите.

# 592
  • София
Според мен няма смисъл да се прави квантиферонов тест към момента. Освен, че е много рано и има немалък инкубационен период, тестът показва има ли заразяване с бактерията на туберкулозата, но не дава ясна информация има ли активна форма на болестта или не. Тоест ти може от години да си носиш латентна бактерия, както е при изключително много хора, и никога да не се разболееш реално от туберкулоза. Но тестът може да отчете, че си носител и да те хвърли в паника.  Аз, да речем, имам два силно положителни квантиферонови теста, барабар с положително манту, но тъй като никъде не се намери пустата активна туберкулоза, всички лекари заключиха, че такава няма и бактерията си спи някъде (а тя може да не е белодробна, а буквално по всеки орган)...както било при всеки трети човек в България. Според мен не си го причинявай, но ако много държиш, най-добре иди в Св. Панталеймон за това изследване. Там го прави жената, която е внесла този тест в България изобщо (поне преди 3-4 години беше там). Според мен шансът да се разболееш от туберкулоза е много малък, но да се ошашкаш баш на финалната права е съвсем възможно. Храни се качествено и не си мисли много за това.

# 593
Faumea,
Благодаря за изчерпателния отговор.

# 594
Здравейте ,
С първата бременност не съм пила кафе просто не ми се пиеше и го спрях.След нея започнах отново да го пия .
С втората ,още съм в началото - 8 г.с. , много ми се пие кафе , знам че е вредно и за това почнах да пия Инка фе .
 да попитам може ли и вредно ли е да пия  Инка фе в начална бременност - 2 -3 месец , та и след това ?
Кафе "Инка" се произвежда от цикория, или известна още като синя жлъчка. Не е препоръчително да се приема от бременни поради опастност от спонтанен аборт.
В началото на бременността ми спрях кафето и това беше ужасно за мен - имах много ниско кръвно налягане. АГ - то ми каза да пия по едно кафе на ден, сутрин, както преди.

# 595
Здравейте, момичета! Някоя от вас използва ли Percutalfa за мазане против стрии? В аптеката ми го препоръчаха за по-добър продукт от Mustela ..

# 596
Да, много по-добър е от Мустела.

# 597
  • София
Кафе, кола, шоколад са ме карали даже да пия/ ям понякога като съм ходила на тонове ( когато бебето спеше).  Simple Smile

Лек спам, да ви развеселя малко:

Скрит текст:
Тъкмо пускам Гала и слушам как се обясняват, че ако жената била бременна с момиче погрознявала.  Joy

# 598
  • София
Кафе, кола, шоколад са ме карали даже да пия/ ям понякога като съм ходила на тонове ( когато бебето спеше).  Simple Smile

Лек спам, да ви развеселя малко:

Скрит текст:
Тъкмо пускам Гала и слушам как се обясняват, че ако жената била бременна с момиче погрознявала.  Joy

На мен заради ниското кръвно ми дават да пийвам, естествено да не прекалявам, но засега кофеина е в приемливи граници.

ПС: Гала не казва ли как с урина да си направим маска и да станем красивНи? Grinning мн скандално шоу

# 599
Здравейте, момичета! Някоя от вас използва ли Percutalfa за мазане против стрии? В аптеката ми го препоръчаха за по-добър продукт от Mustela ..

Много съм доволна. Предимно това ползвах с предишната бременност, особено в последните месеци, когато наедрях най-много и нямам никакви стрии, а кожата ми е доказано предразположена - понацепих се в пубертета. Ползвам и с настоящата бременност. Не мирише, попива бързо и консистенцията е лека. Единственият недостатък е, че трудно се намира в нашия град. Sad

Общи условия

Активация на акаунт