Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Моя позната пътува до Бразилия в 5 г.с. и беше ок.

# 571
  • София
Аз съм от тези, които отмениха полет. Нямах забрана, но ме беше хванало яко шубето. И то не толкова от самолета, а заради това, че там можр да ми стане нещо и да се чудя какво да правя. Понеже щяхме да ходих на екскурзия, нямаше да имаме познати и т.н.

# 572
И аз не посмях, иначе щяхме да посетим желана и далечна дестинация в 12 г.с. Билетите бяха Non-refundable/cancelable, но не го мислихме толкова, бебето е най-важно, а и разбира се, зависи от конкретната медицинска история.
Завиждам на тези, които не са имали проблеми 🤗

# 573
Аз летях в 4 г.с. от БГ до Германия и единствения проблем беше повръщането, но то ме съпътсваше до 3тия месец, така че не беше от полета. Сега съм в 6ти месец и летях миналата седмица, вярно беше 1 час полет, но нямах проблем, като изклюим турболенцията, тогава ми стана малко кофти, но инае всичко беше ок. Мислим март месец (тогава ще съм 7ми месец) да летим до България, но предварително ще говоря с лекаря, защото излишни рискове не ми се поемат. Но мисля, че ако една бременност протича добре и имаш позволението на лекар, няма проблем да се лети.

# 574
Моят проблем се оказа бъбречни колики .. Нито общо с бебето , нито с червата ..Ще лежа 5 дни на някакви системи

# 575
Аз летях в 7 г.с. с разрешение от АГ.  В осма прокървих и последва забрана за летене. Преди да замина бях сигурна, че няма нищо притеснително в летенето, но уви... Всеки сам решава, но имайте едно наум.

# 576
Преди летене си вижте прогестерона, ако е ок си взимайте нош пато и с кеф си летете.

# 577
Само и това ми липсваше да мисля... Тази вечер ми се обадиха от работата да ме информират.
Едно момиче, което е идвало общо три пъти по два часа в офиса е болна от туберкулоза и сега е в болница.  Идвала е в офиса в началото на декември, аз съм я виждала, била съм за кратко (няколко минути) в една стая с нея, но не съм говорила лично с нея и не помня някакъв близък контакт. Мъжът ми е бил около 1-2 часа в една стая с нея, на една голяма маса, един срещу друг. Колегите казаха, че още тогава е кашляла и храчила и скоро след това е разбрала, че е болна и е влезнала в болница, но чак сега информацията стига до нас.
Аз съм в осмия месец и сега вече не ходя на работа. И двамата имаме ваксини, които са ни правени като деца.
Какви тестове можем да си направим?

# 578
Ти - никакви. Много месо и витамини!

# 579
Стеличка, стискам палци всичко да се нареди!
Какво казва АГ? ТОЙ НАй- добре ще те посъветва.

# 580
А в на баща ми работата има хепатит А. И аз се притесних.
Стеле, не всеки се разболява от туберкулоза особено щом има имунизации. Когато се хапва месо и витамини няма страшно.

# 581
Нямаше ли кръвно изследване за туберколоза? Или аз нещо съм в грешка. 🤔 Дано всичките притеснрния се окажат напразни. 🤗

# 582
Има - манту, но не трябва да се прави по време на бременност.
Колко е сигурно и официално това с туберкулозата?

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 22:56 от Анонимен

# 583
Досега имам отзиви само от личната лекарка.
Малко вероятно е аз да съм се заразила, понеже контакта ми е минимален. Трябва да се следим за кашлица. Мъжо може да му правят манту (за изследване), на мен не смее да ми прави.
Няколко от колегите също ще се изследват.
Аз се пазя от грип, а то какви неща върлуват...

# 584
За манту ми е ясно. Аз говоря за кръвен тест.  Звънни утре в някоя от по големите лаборатории и попитай.

Общи условия

Активация на акаунт