Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 879
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ако имате препоръчан офталмолог да ми погледне очите, че съм с висок диоптър и трябва преглед, за да се ориентираме лека полека за вида раждане. Аз имам и още един "стоп" фактор, който трябва да обсъдим, защото преди години имах положителен резултат за HPV - високорисков. Минах курс на лечение, кондиломите (които бяха много) изчезнаха сами, две години ходех на цитонамазка на 6 месеца, колпоскопия правих, която беше супер, а последните две години цитонамазките ми са IА група, преди още от момиче винаги са ми били IIА, с вируса минах на IIB. И трябва и това да го обсъдя с АГ-то, че знам ли... вероятно и за това ще вземат някакво изследване накрая, уф, ама поне с очите да знам как е работата и има ли смисъл да се пъна изобщо.

Онзи ден моето АГ каза, че в 7-ми месец ще ми пусне генотипирането за високорисковите HPV, защото последно си имах 35 високорисков. Каза, че на основание резултата (ако е положителен) ще ме прати на секцио (няма да ме изражда следящато аг) .
Аз така съм се и настроила... все пак това си е вирус и по естествен път ще се предаде на детето.
Мъ℘♥Мяɣ ти по време на Б как са ти цитонамазките ? Когато има HPV Обикновенно се покачва групата при Б ..

Всъщност HPV може да се предаде на бебето, само ако майката има кондиломи по време на естественото раждане. Това от лекар го знам. Попитай твоя лекар какви са му аргументите. Сам по себе си вирусът се носи в целия организъм, така че каква е разликата дали ще е нормално или секцио? 80% от населението е носител на HPV, така че повечето бременни дори не знаят, че го имат, ако нямат проявление.

# 91
  • Варна
Преди години съм имала кондиломи. Бяха външни.
Мисля, че притеснението й е от вътрешни такива.
Преди време беше коментирала Аг-то ми , че е чела нови прочувания за аутизма и че имал връзка с HPV. Беше ми го казала по повод на това, че работя с деца със спец. нужди. Но ми е се е забило в главата , явно и на нея Grinning

# 92
Мамчета , да ви попитам нещо . Аз имам още доста време до раждането , но имам вариант който обмислям - раждане във вода . Какво мислите за този метод ? Някоя от вас раждала ли е така ? Чувала съм и съм чела че е по отпускащо и някой жени го избират пред упойките .

# 93
Pammy, аз те съветвам първо да се поинтересуваш в кои болници се практикува, защото знам че не е навсякъде. Може в болницата, която си избрала да не практикуват или пък друга да не удовлетворява по други критерии. Аз имам една позната,която беше избрала да ражда така, но се налагаше секцио и не успя.

# 94
И има ли обучен екип, който да го прави.

# 95
В бившата "Тина Киркова" предлагаха водно раждане, не знам дали още го има. АГ-то на моята приятелка я отказа, според него не било хигиенично.

# 96
  • София
Мамчета , да ви попитам нещо . Аз имам още доста време до раждането , но имам вариант който обмислям - раждане във вода . Какво мислите за този метод ? Някоя от вас раждала ли е така ? Чувала съм и съм чела че е по отпускащо и някой жени го избират пред упойките .
В София освен акушерски кабинет Зебра в болница Свети Лазар не знам другаде да предлагат раждане във вода.

# 97
Мисля, че в момента в Тина Киркова не се практикува, защото ваната не работела. В Токуда мисля, че също има опция за раждане във вода.

# 98
В бившата,, Тина Киркова" със сигурност не се осъществява този вид раждане.
Личното ми и скромно мнение е, че този вид раждане е по щадящ за майката/може би/и не толкова за бебето.

Ако се замислиш реално дори животните отиват и предпочитат да раждат на сушата. Един крокодил например. Живее във вода, а излиза да снесе на сушата. Защо? Просто е! По сигурно е!!!

Разбирасе това са си мои разсъждения и всяка бъдеща майка сама си преценява. 

# 99
Мисля, че в момента в Тина Киркова не се практикува, защото ваната не работела. В Токуда мисля, че също има опция за раждане във вода.

П.п. Сега като се разрових в сайта на Токуда май и там не се предлага вече.

# 100
Относно водното раждане, моя позната ражда в Германия. След като имаше силни болки и предложили упойка, но тя отказала, тогава и предложили вана. Каза че във ваната болките значително намаляли не искала изобщо да излиза за преглед, че веднага я свивало.
Аз също прекарах пръвата част от контракциите при първото ми раждане във ваната вкъщи и наистина много облекчава.
Но в болница някак нехигиенично ми изглежда. Ще пропусна тази екстра, особенно при тези цени. Дано поне душ има с него да се облекчавам...

# 101
В Шейново също предлагат тази услуга . Там ще раждам понеже и доктора ми е от там . Ще се консултирам и с него малко по нататък , но исках да чуя и други мнения ☺

# 102
Мъ℘♥Мяɣ ти по време на Б как са ти цитонамазките ? Когато има HPV Обикновенно се покачва групата при Б ..
Тази преди месец, която пускахме IA Група, всичко е ок.
Вътрешни кондиломи нямах и при баш проявата на вируса, само външни, които изчезнаха в процеса на лечение - не се стигна до лазер примерно, само до имуностимулатори и организмът сам ги изчисти. От колпоскопския преглед излезе, че нямам изменение в епитела на клетките. И след тези показания минах на годишна цитонамазка, като винаги оттогава съм IА група. Ще я питам де. Сега да ми мине обременяването с глюкоза, че с това бодене ми е много, много нанагорно... И като отида в понеделник ще я питам, че тогава съм и на тонове за първи път.

Момичета, благодаря че ме ориентирахте за офталмолози Hug

# 103
  • София
Аз пък искам да попитам някой консултирал ли се е с алерголог преди раждането. Много съм алергична и лекарката, която ме следи и ще ме изражда каза, че би било добре да се направи тест за алергии към упойки и медикаменти до месец-два, в случай, че нещо стане и се наложи да се ползват. Но не знам къде да отида за такова изследване, преди години съм правила. Някой правил ли е?

# 104
Аз съм правила консултация с алерголог по време на бременност.

Общи условия

Активация на акаунт