Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Аз ходих месец на плуване и много търсих подходящ басейн. От там си завъдих гъбичките и вече 5 месеца ги боря Sad
Но пък аз явво съм по-предразположена.

# 121
Но пък аз явво съм по-предразположена.
Дали е до предразположеност ? Не съм се замисляла, ама то като си има мръсотия във водата и като се къпят в нея сума ти хора дневно, предразположен или не, честито на печелившия.

# 122
АГ каза, че самите бременни жени са по предразположени към хващане на такива гадни инфекции.

# 123
Жана, знам ли... така си го обяснявам. По басейните гледах доста жени и малки момиченца, редовни посетители и предположих, че нямат такъв проблем. Щото пък да си гъбясал и да ходиш да пръскаш зараза / всъщност не съм сигурна може ли да се предава такач, ама ми е нехигиеншчно/ ми се струва безотговорно..но пък хора всякакви Rolling Eyes

През бременността се нагледах и на доста безотговорни бременни - болни от шарка и ходят по аг кабинетите да заразят и останалите......

# 124
И аз съм лепвала от басейн и повече не ходя...
Но позната е плувкиня и не се е оплакала. Явно ако човек има добра флора, тя може да го пази донякъде.

# 125
И аз като много от вас не смея да плувам, макар че е супер полезно и препоръчвано за бременни. Ако някой знае ултра чист басейн в София, все пак да си каже 😇 Засега просто гледам да ходя повече и правя ултра-леки упражнения (раздвижване). Преди фитнесирах 5 пъти в седмицата с по-сериозни тежести, ходих и на йога понякога. Да, ама след един спонтанен аборт, зацапване в началото на тази бременност и тотална забрана за спорт и секс до края на 4ти месец, познайте дали кракът ми е стъпил в залата... Много ми липсва, чувствам се мека и отпусната вече, но най-най важното е бебче да е добре. Сега ще пробвам и йога за бременни, позволиха ми, но не вярвам да е кой знае колко натоварваща, чувала съм, че повече наблягат на дишането.
Мисълта ми беше: строго индивидуално е, АГ трябва да позволи, защото ние може и да мислим,  че нещо не носи риск, но нашият лекар да вижда друго...

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 11:27 от Celesté

# 126

А до 12 г.с. много лекари смятат, че жените трябва да останат активни, за да се подпомогне естественият механизъм на подбор на жизнеспособните и здрави ембриони. Съответно не изписват терапия за задържане в ранните седмици.
Направо останах без думи от това изказване. Естествения подбор да си каже думата  Grinning
И как така не изписват терапия ?!? Ама моля те! Много ама много голяма част от лекарите изписват такава терапия.

Плуването като цяло може и да е полезно, но и аз съм имала гъбички и конюктивит от обществени басейни и не бих рискувала с това, защото имунитета при бременните пада и именно затова повечето пият витамини, биозин мама и т.н.

# 127
  • Русе
Здравейте, момичета! Някоя от вас слагала ли си е Флажил 500мг. свещички, заради вагинално течение. Притеснението ми е, че съм в 12г.с. и са ми изписани свещички за 10 дена, но четох доста противоречиви мнения и се притесних да не навредя на бебето по някакъв начин.

# 128
  • Някъде там
Момичета има ли някоя от Вас да е изкарала втора бременност благополучно, ако сте отрицателна, а партньора Ви положителна кръвна група?

# 129

А до 12 г.с. много лекари смятат, че жените трябва да останат активни, за да се подпомогне естественият механизъм на подбор на жизнеспособните и здрави ембриони. Съответно не изписват терапия за задържане в ранните седмици.
Направо останах без думи от това изказване. Естествения подбор да си каже думата  Grinning
И как така не изписват терапия ?!? Ама моля те! Много ама много голяма част от лекарите изписват такава терапия.

Плуването като цяло може и да е полезно, но и аз съм имала гъбички и конюктивит от обществени басейни и не бих рискувала с това, защото имунитета при бременните пада и именно затова повечето пият витамини, биозин мама и т.н.

Следя се в МД, имаме и загуба на дете с увреждане. И двамата лекари с бременността с дъщеря ми, и със сегашната, ми казаха да карам “на крак“ до 12 г.с. С тази бременност имах кървене в ранните седмици, единият отказа да ми изпише каквото и да било, точно с горния мотив. Направих втора консултация в частна болница, оттам ми изписаха прогестеронови препарати. Зная, че практиката е различна, но с детенцето, което се роди с увреждания, проблемите започнаха в ранните седмици и точно със здраво лежане и пиене на препарати за задържане се роди тежко увредено в 28 г.с. Така че, моля, недей да смяташ написаното от мен за поредните брътвежи.

# 130
Демек искаш да кажеш, че всички които лежат и пият препарати за задържане ще родят увредени дечица? Ако е това, съжалявам но по-голяма глупост не бях чела.

# 131
Демек искаш да кажеш, че всички които лежат и пият препарати за задържане ще родят увредени дечица? Ако е това, съжалявам но по-голяма глупост не бях чела.
не, и никъде не твърдя подобно нещо. но при проблемна бременност, особено започнала в ранните седмици, трябва много внимателно проследяване от специалист, защото това е “червена лампа“, че може да има проблем с плода.

# 132
Чудя се дали да не кажа на работодателите ми тези дни. В 13 г.с. + 2 дни съм. Бях 13 календарни дни в болничен. От днес съм на работа, но все още болна. Всъщност обаче се чувствам перфектно. Но утре ще се приберат от чужбина и аз се колебая. Никога не съм била в болничен две седмици. Не искам да ги лъжа, коректни са, а и работа има доста и ми се ще да го имат предвид. Първоначално мислех да изчакам едва ли не докато не ми проличи. Но се двоумя. Вие как мислите - да изчакам ли? И всъщност кога планирате да кажете на работа?

# 133
  • София
Чувала съм, че в доста западни страни също не предприемат нищо за задържане на плода в ранните седмици...

На моя близка, която си следеше бременността в Австрия изобщо не и казали да пие фолиева киселина. По-късно се наложи аборт по медицински причини, тъй като детето беше с увреждане, несъвместимо с живота. Разбира се, може би е щяло да стане и ако я беше пила, но винаги ще се чуди дали е можела да избегне нещата, ако е била при друг лекар.

Имам и позната, която живееше в Англия и дойде до България специално, за да роди.

Не знаех, че и в България има лекари, които не биха направили нищо при кървене...

# 134
Чудя се дали да не кажа на работодателите ми тези дни. В 13 г.с. + 2 дни съм. Бях 13 календарни дни в болничен. От днес съм на работа, но все още болна. Всъщност обаче се чувствам перфектно. Но утре ще се приберат от чужбина и аз се колебая. Никога не съм била в болничен две седмици. Не искам да ги лъжа, коректни са, а и работа има доста и ми се ще да го имат предвид. Първоначално мислех да изчакам едва ли не докато не ми проличи. Но се двоумя. Вие как мислите - да изчакам ли? И всъщност кога планирате да кажете на работа?

Ако са коректни и мислиш, че не биха направили проблем, а също така и ако не си на изпитателен срок, не виждам проблем да им кажеш. В противен случай изчакай още малко. Аз мисля, че г/д по това време казах на моя шеф и въпреки че съм в изпитателен срок се съобразиха с мен и ме оставиха на работа.

Общи условия

Активация на акаунт