Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 960
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Чудя се дали да не кажа на работодателите ми тези дни. В 13 г.с. + 2 дни съм.
Както го усещаш, ако не си на изпитателен срок и временен трудов договор ( т.е. нещо което да не е в твоя, а в тяхна полза) им кажи. Ти ще си по- спокойна че си казала, ще ти се налага да отсъстваш за изследвания, прегледи, няма да ти се налага да измисляш причини, те ще подхождат с разбиране и така.
Моя работодател знае от 6 г.с.

В групата за майчинство и счетоводство съм чела момичетата- счетоводителки да казват за нещо официално, с което уведомяваш работодателя ( не е задължително, може би се препоръчва ако работодателя не е много добронамерен) но дали беше някакво уведомление или декларация..не съм сигурна. При всички случаи, когато им кажеш можеш да попиташ дали изискват нещо от теб като документ

# 136
sylviana, много съжалявам за случилото се!
Никой не заслужава да преживее такова нещо.

Не искам да го приемеш като обида/упрек, но такива увреждания се виждат на ехограф. За това има фетални морфологии. За бой е този дето ти е казвал, че всичко е наред.... /в случай, че е можело да бъде диагностицирано по-рано/.

Успех!!!

# 137
Момичета има ли някоя от Вас да е изкарала втора бременност благополучно, ако сте отрицателна, а партньора Ви положителна кръвна група?
Моя близка има две големи вече деца. При раждането на първото и сложиха Анти -D- гамаглобулин. Забременя без проблем втория път и имаше спокойна бременност.
Следиш антителата,  нали?

# 138
ver4eto_sv, благодаря. този “лекар“ дори не е точно за бой, ами за затвор, но нямах сили да се разправям. в мд казаха, че е престъпление при това ниво на техниката да не са видели подобно увреждане. жалко само, че този “лекар“ продължава да практикува, че и доста доволни пациентки има (“лекарят“ е жена, доста сладкодумна, мила и възпитана, и това печели повечето ѝ пациентки, но не компенсира по никакъв начин професионалните ѝ дефицити). а каква наглост само, звъняха ми от болницата, където работи, че не съм си платила последния ехограф при тях, след като буквално ме натириха към мд и в суматохата тогава дори не се сетих да попитам дължа ли нещо...

# 139
  • Някъде там
Момичета има ли някоя от Вас да е изкарала втора бременност благополучно, ако сте отрицателна, а партньора Ви положителна кръвна група?
Моя близка има две големи вече деца. При раждането на първото и сложиха Анти -D- гамаглобулин. Забременя без проблем втория път и имаше спокойна бременност.
Следиш антителата,  нали?
Ами сега в 20 г.с. ще ми ги изследват, аз още съм в 17 г.с.! На мен след първо раждане на биха Анти -D- гамаглобулин, защото бебето се роди отрицателна!

# 140
Силвияна, съчувствам ти. И аз ппекъсвах две бременности заради болно бебе. При едната, в ранните седмици организмът тръгна да изхвърля ембриона, но го задържахме с прогестерон инжекции. После се разбра, че бебето е болно и пак трябваше да прекъсваме.

# 141
Благодаря, момичета! Почти от три години съм на тази работа, така че в това отношение няма проблем. Идеята ми е, че не искам да ми делегират допълнително работа, а и да имат време да си намерят човек, което никак не смятам, че ще е бързо. Ще имаме скоро индивидуални срещи и ще им споделя, че увеличението ще е като се върна от майчинство. Ама като се знам каква съм, като нищо и още утре да ги изненадам Joy Чета диагонално и останалите момичета - много здраве,  късмет и по-малко злополучни случаи Hug

# 142
Следиш антителата,  нали?
Ами сега в 20 г.с. ще ми ги изследват, аз още съм в 17 г.с.! На мен след първо раждане на биха Анти -D- гамаглобулин, защото бебето се роди отрицателна!
Проблемът не е ли, когато бебето е с положителна?  Според мен не трябва да се притесняваш. Следи антителата за успокоение. Точно сега ти е време за първия тест.

# 143
  • Варна
Относно упойките... малко късно се включвам, но се надявам да бъда полезна.
Преди година ми правиха лапароскопия и ми искаха предварително да ида на алерголог да ми направят тестуване за 12-те упойки, които в БГ се използват  ! Хванах една случайна алерголожка, като по телефона я попитах дали прави това тестуване.
Когато вече седмица по-късно бях настанена в болницата дойде анестизиолог , разгледа ми резултатите и отделно ме разпита за алергии към разни неща.

Относно хаповете за задържане точно преди малко с мм коментирахме. Първата ми Б завърши с кюртаж и причината да не се изчистя сама беше утрогестана, които поставях вагинално.
Сегашната ми Б съм сигурна, че успя да се задържи именно заради утрогестана ( и на ношпато) , защото от 5-та до 8-ма седмица бях със силни болки, леко кървене, отлепване и контракции. Матката ми просто беше готова да изхвърли зараждащото се запетайче в нея.
Активен танцьор и спортуваща във фитнеса бях до този момент !
Е вече съм 13+1 и все още ми е забранено натоварване, но той и организма ми показва, че не издържа на по -дълги разходки , каму ли да се мятам в залата по танци.
Хаххаха аз да си призная и като говоря малко по-бързо и се задъхвам Grinning Grinning Grinning

# 144
Здравейте мами 😚😚 Аз съм в 7ми месец. На скоро започнах да получавам контракции. Не са чести, но за сметка на това са доста продължителни. АГ-то каза да не се натоварвам и разхдките да приключат. От началото на бреченността ми все се случва така че или ще ме боли кръст страшно много и не мога да си позволя дългите разходки, или просто се чувствам уморена. Постоянно ми се повтаря от бабите, че бебето няма да е здраво, няма да мога да родя нормално. Може ли да ми споделите вашите мнения.

П.С. Не казвам, че 7 месеца не съм мръднала изобщо навън😂, но определено не беше и често. В седмицата 1-2 пъти за по 3-4часа.

П.С.2 Пожелавам на всяка жена да види мечтаната втора чертичка и на всяка мама да се радва на здрави деца ❣💗💗

# 145
Според мен не слушай бабите - ти си знаеш най-добре как се чувстваш, какво ти е лесно, какво - трудно. Освен това на прегледите нали ти казват как върви бебо? На феталната какво се случва? Това са прегледите, от които можеш да си вадиш някакви заключения според мен. Не е казано, че понеже е полезно, всяка бременна трябва да върви колкото се може повече след като самата тя не се чувства добре. Има мами, които цяла бременност са на легло и те, и бебетата са супер на финала. Стискам ти палци всичко да е наред докрая Hug

# 146
Прави това от което се чувстваш добре. Ако искаш разходка- разходи се, ако ти се спи- почивай. Недей слушай баби, а ти как се усещаш. Има много активни бременни, има и такива които се уморяват и не им се отразява добре. Освен на мед.показания силно вярвам че е и въпрос на хормони и се отразяват различно на всички жени.

# 147
Аз съм в 36 седмица,тренирам спининг 3 пъти в седмицата по 45 минути.Вървя много,правя си упражнения.Като не се движа се чувствам много зле и ми излизат синки по краката от задържаните течности. Нямам проблеми и вярвам,че спорта ще ми помогне да родя по-лесно. Simple Smile

# 148
И аз ти казвам да не ги слушаш тези баби. Ако се изморяваш по-добре да си лежиш и да не се натоварваш. Най-важното е да се чувстваш добре. Аз например си знам, че не изляза ли един ден дори за половин час започва да ме боли глава все едно съм седяла затворена с дни. От началото ме боли кръста страшно много, от години си имам проблеми с него и когато прекаля с ходенето се обажда дископатията, та трябва май и аз да почивам повече. 😒

# 149
Момичета, няколко вечери подред се събуждам с ужасна болка и схващане в горната част на крака от вътрешната страна. Не знам как да го обясня. До срамните части това сухожилие ли е, мускул ли е, кост ли е, не знам. Точно там страшна болка и едва мърдам. От какво може да се получава? Да отбележа, че е най-силна, когато се намирам заспала по гръб, но и когато съм на една страна си боли значително.

Пак да попитам, на някой случвало ли му се е?

Общи условия

Активация на акаунт