Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 544
  • 738
  •   2
Отговори
# 405
Успокоих се, благодаря ви, момичета! Simple Smile

# 406
  • Някъде там
Честито на Катлея🎉🎉⚘! Бързо възстановяване и мн скоро да сте си вкъщи Simple Smile!
И аз много се задъхвам направо ме е страх дали  ще ми стигне въздуха понякога! Бхс и на мен ми беше късно и си бях хапнала, но тъй като имах и ПКК се разбрах с лекарката да си я направя на следващия ден на глдано и така

# 407
Аз кръв за БХС дадох предния ден (заедно с ПКК), сутринта на другия ден бях на прегледа.
Аз нямам проблеми с незакусването сутрин и глад, даже и сега за ПКК ходя уикенда, че ми е по-удобно и то обикновено като се нспя, помотая се из вкъщи, т.е. към 11. И после направо обядвам към 12-13 ч., но знам че на повечето хора им става лошо.
На мен лошо ми стана на изследването за гестационен диабет, но не знам дали от страха, че ме бодоха 3 пъти или от изпитата глюкоза.

# 408
  • Варна
Здравейте, бързият ми въпрос е какъв сироп за кашлица са ви изписвали по време на бременност?

# 409
Здравейте, бързият ми въпрос е какъв сироп за кашлица са ви изписвали по време на бременност?
Стодал,Гринтус и Проспан от разтворимите таблетки.

# 410
Аз кръв за БХС дадох предния ден (заедно с ПКК), сутринта на другия ден бях на прегледа.
Аз нямам проблеми с незакусването сутрин и глад, даже и сега за ПКК ходя уикенда, че ми е по-удобно и то обикновено като се нспя, помотая се из вкъщи, т.е. към 11. И после направо обядвам към 12-13 ч., но знам че на повечето хора им става лошо.
На мен лошо ми стана на изследването за гестационен диабет, но не знам дали от страха, че ме бодоха 3 пъти или от изпитата глюкоза.

Този тест за гестационен диабет от всички бременни ли се прави или при някакви оплаквания и на какъв етап от бременността? Защо 3 пъти те бодоха?

# 411
Ами аз знам, че няма симптоми за развитие, но все пак има някои индикации - тегло на майката, големина на бебето - при мен беше, защото бебето върви седмица напред и е по-едро. А три пъти, защото е такава процедурата - първата проба е на гладно и жадно, след това пиеш в рамките на 5-6 минути разтворена глюкоза (на мен ми казаха да си нося малко ско от лимон, да стане като лимонада, че е ужасно сладко) и чакаш 60 мин. - пак взимат проба, чакаш нови 60 мин. и взимат трета проба. Целта е да видят след приема на глюкоза как се справя организма и да преценят дали имаш гестационен диабет, защото глюкозата на гладно може да ти е в норма, това не е индикатор.

# 412
И аз правих натоварване с глюкоза, но докторът каза, да я разтворя в 300 мл. и така ми беше по-поносимо.
Доволна съм, че направих натоварването с глюкоза в ендокринологично отделение, защото там ми направиха всякакви  изследвания, а като бременна не плащах нищо и така случайно ми откриха, че бъбрека губи белтък и трябва да внимавам какво ям, и да с имеря кръвното.

# 413
Момичета, какво ви е мнението за марката Tommee Tippee?
Днес една позната е била на някаква лекция в МегаМола и са й подарили шишенце за кърмене с тази марка. Имат и други неща като помпи за кърма и чашки за отпиване. Разгледах им нещата  и видях, че не са скъпи, зачудих се дали са качествени като са на такива цени?

# 414
  • София
Шишета аз много ги харесвам.

# 415
Здравейте , сдобила съм се отново с пикучна инфекция и моят АГ ми даде да пия Пиелосептил ( турско лекарство ) никъде тук не го продават внос било и за това той ми даде един блистер ..ще го пия сутрин и вечер , но не мога да намеря инфо дали не е противопоказен при Б. Някой да го е пил или да знае нещо ? Пих го преди малко но съм много притеснена..и то най-вече че нищо не мога да разбера за това лекарство

# 416
Момичета, какво ви е мнението за марката Tommee Tippee?
Днес една позната е била на някаква лекция в МегаМола и са й подарили шишенце за кърмене с тази марка. Имат и други неща като помпи за кърма и чашки за отпиване. Разгледах им нещата  и видях, че не са скъпи, зачудих се дали са качествени като са на такива цени?

Харесвам тази марка. Всъщност не са евтини, а по-скоро са една идея по-скъпи. Те са една от хубавите бебешки марки. Имам техни шишета, стерилизатор, дъвкалки за зъби и съм доволна.

# 417
  • Пловдив
Момичета, имам следи от белтък в урината. Моята АГ ми каза, че щом са само следи не е проблем. Може ли малко повече инфо? И според вас дали да не пусна повторно урина? В 36г.с съм.

# 418
И аз съм със следи в урината, а в 24 часова урина имам завишено количество белтък извън нормата, но все още не било проблем.
Казаха ми да следя кръвното три пъти дневно и да следя имам ли оттоци.

# 419
Момичета на какво има вкус това нещо дето се пие за да се види дали имаш гастационнен диабет на такъв тест съм другя месец и нямам представа как протича изследването знам,че като го изпия трябва да изчакам 1 час и след това се вземало кръв,но ме е страх,че ще ми падне кръвното...та може ли малко повече информация от момчетата но които са им правили теста

Общи условия

Активация на акаунт