Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 418
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Milano
А мамите, които имат бебе и куче - как се справяте с космите? Нашата госпожица е много добра, не ме притеснява тя като куче, а фактът, че козината и страшно много пада. Всеки ден чистя и се събира козина. Притеснява ме много, че живот и здраве като дойде времето космите ще попадат върху бебето... 

# 601
А мамите, които имат бебе и куче - как се справяте с космите? Нашата госпожица е много добра, не ме притеснява тя като куче, а фактът, че козината и страшно много пада. Всеки ден чистя и се събира козина. Притеснява ме много, че живот и здраве като дойде времето космите ще попадат върху бебето... 

И мен ме мъчи тази тема.... На първо време смятам да не пускам кучето при бебето. Тя и без това много рядко влиза в нашата спалня, а като се почви бебето - съвсем ще и е забранено.

# 602
Това с непускането в стаята не знам колко върши работа. Може би само ако е много малко бебето. Иначе какво - бебето само в една стая ли да седи...
Аз куче нямам, но мои близки имат и постоянно се оплакват, че бебето им, което всъщност вече е на 2, е все в косми от кучето, а горките все са с препарата и прахосмукачката.

# 603
Подстрижка на кучето при ветеринаря, предполагам би свършила чудна работа

# 604
  • Пловдив
Ами да. И аз съм с куче, но всеки месец е на фризьор. Там и го къпят и решат. Всичко необходимо за да не ми пуска косми вкъщи (а е пудел). По-скоро от моята коса намирам постоянно и навсякъде космии. Grinning

# 605
И нашето ходи на фризьор, само зимата не я водим.

# 606
  • Варна
Наистина ли намалява космопадът с подстригване? Все пак не ги стрижат нула номер... Или ги стрижат?

# 607
Въпрос за БХС и ФМ - ако кръвната проба за БХС се вземе 2 дни преди ФМ, това влияе ли по някакъв начин? ФМ ми е в понеделник сутринта, ако взема в събота има ли значение?

# 608
  • София
Въпрос за БХС и ФМ - ако кръвната проба за БХС се вземе 2 дни преди ФМ, това влияе ли по някакъв начин? ФМ ми е в понеделник сутринта, ако взема в събота има ли значение?

Когато ти пращат пробите от БХС, трябва да има попълнени данни за размерите на бебока, както и за твоето състояние, което се прави в деня на ФМ.

# 609
Хъм, на мен от болницата изрично ми казаха, че трябва да взема кръв за БХС преди ФМ - в същия ден ако ФМ е следобед или предишния ако ФМ е сутринта...Гледам, че и на другите в отчетаната така са им казали.

# 610
  • Варна
Ами питай в болницата тогава, явно навсякъде практикуват различно. Аз като давах кръв за БХС ми искаха листа с измерванията от ФМ.

# 611
На мен ми взеха кръв за БХС преди ФМ.

# 612
При мен ми казаха да си взема БХС деня преди това (даже дали не ми казаха до 2 дни максимум преди това), а сутринта бях на ФМ.

# 613
  • Пловдив
В УМБАЛ Св. Георги, Пловдив дали извършват все още безплатен БХС?

Цитат от сайта им:
 За изследването е необходим предварителен ултразвуков преглед, който задължително трябва да съдържа следната информация: - дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата)
- дължина на ембриона – т.нар. CRL. Тя трябва да е от 41мм до 79 мм, тъй като използваният от нас софтуер оценява риска за синдром на Даун само при такива стойности (в тези граници). 
- NT (т.нар. нухална транслуценция), измерена в мм   
- допълнително, може да се отбележи наличието на носна кост при плода, при което оценката на риска за синдром на Даун е малко по-прецизна.

# 614
А някой, ако е ходил в Майчин дом да дава кръв за БХС, там искат ли размери от ФМ? И аз ще ходя в понеделник, но понеже ФМ ми е от 10:30, мога тогава да отида преди това за БХС. На мен АГ не ми каза кое след кое да се направи....

Общи условия

Активация на акаунт