Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 48 698
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, бременна съм е 18 г.с. Исках да си запиша час за фетална ехокардиография  в 21г.с. в МЦ Марковс, при проведения разговор с регистратурата ми казаха, че трябва да си запиша час за фетална морфология, в която всъщност е включена ФЕ, а не да различни изследвания. Може ли някой да ми даде повече яснота Simple Smile предварително благодаря

# 706
С предишната бременност правих ФЕКГ и беше отделно изследване. Живот и здраве, и с тази ще правя.

# 707
Минах и последната ФМ, всичко е наред, предните две също бяха много добри, та малко ме попретупаха, ако трябва да съм честна, по тази причина и ме издразниха, но пък важното е всъщност, че каквото трябва е ок с бебето, така че ще гледам да не се нервирам повече Simple Smile

# 708
  • София
В деня,в който ми казаха, че нямам признаци на родова дейност родих.  Laughing

# 709
Момичета, в коя седмица е безопасно да се вземе секрет за микробиологично изследване? Имам някакво течение и чета, чета, а пише много противоречиви неща. Едни казват да не се изследва, че не е опасно. Други казват, че трябва незабавно да се изследва защото е опасно за плода. Някой с опит да сподели. Течението не е нормално според мен. Жълтеникаво е, нямам оплаквания, но е като пресечено( като извара) Извинявам се за неприятния пост, но не мога да реша да изследват или не това нещо.

# 710
С АГ-то, което те следи го обсъдете. Материал може да се вземе без проблем, но лекарства предпочитат да назначават след 12 г.с.

# 711
  • София
Момичета, в коя седмица е безопасно да се вземе секрет за микробиологично изследване? Имам някакво течение и чета, чета, а пише много противоречиви неща. Едни казват да не се изследва, че не е опасно. Други казват, че трябва незабавно да се изследва защото е опасно за плода. Някой с опит да сподели. Течението не е нормално според мен. Жълтеникаво е, нямам оплаквания, но е като пресечено( като извара) Извинявам се за неприятния пост, но не мога да реша да изследват или не това нещо.
В 13 г.с ми взеха,  защото и аз имах течение, лекаря ми обясни, че е нормално според цвят и консистенция, но въпреки това пусна микробиология- излезе чисто като детска сълза. Течението си го имам .
Аз също съм в 18та.

# 712
И аз имам течение,понякога жълтеникаво понякога като вода,но и на мен АГ ми каза,че е нормално Simple Smile

# 713
Минах и последната ФМ, всичко е наред, предните две също бяха много добри, та малко ме попретупаха, ако трябва да съм честна, по тази причина и ме издразниха, но пък важното е всъщност, че каквото трябва е ок с бебето, така че ще гледам да не се нервирам повече Simple Smile

Чудесни новини! Simple Smile Не се нервирай, важното е, че всичко е наред!! Simple Smile

# 714

Не съм чувала да е опасно вземането на секрет за микробиология по време на бременност. На мен ми взимаха общо 3 пъти за цялата бременнлст, като първия път беше около 8г.с. заедно с първоначалните изследвания. Тогава и цитонамазка правих.

# 715
  • София
На мен за цялата бременност не ми взеха нито веднъж цитонамазка, знам, че някои лекари не вземат, май защото резултатите могат да не излязат точни, но не съм сигурна, предполагам само.

# 716
Цитонамзка и на мен не са ми взимали нито един от двата пъти, обясниха ми че дори и да излезе нещо не може да се лекува през бременноста, но ако държа ще ми вземат.
Аз и сега и предния път имам гъбички. Така че не е зле да се проверява секрета.

# 717
Аз преди да разбера, че съм бременна бях решила, че започваме всякакви прегледи и изследвания с моя мъж. Та ми взеха кръв, цитонамазка и влагалищен секрет. 3 дни след като ми дойдеше, трябваше да пусна и изследвания за хормоните. Така и не стигнах до тях. Но най-неприятното беше, че всички тези цитонамзки, микробиологии и сие трябваше да се случат отново 2-3 седмици след първите. И знам, че във всеки триместър се взимат. И аз се оказа,че имам някакви коки и слагам предписани от моя проследяващ АГ вагинални таблетки 2 вида - едните бяха 6, а другите са 7 и още не съм ги свършила. Каза ми, че е необходимо месец до месец и половина да слагам, за има смисъл. Тоест по още две опаковки ще си взема. Като цяло каза, че не е опасно и може да минат без лечение, но не бива да правя секс да речем и ще стане значително по-бавно. За инфо съм 15 г.с. + 3 дни.

# 718
Питам само за лична информация, какво ти изписаха? На мен Гинексид. Предния път не помня.

Сетих се, че още не съм записала час за последната ФМ. Добре, че МърМяу писа иначе щях да забравя. 😒

# 719
Отивам към лябораторията, но дабравих какво се пускаше да се изследва в урината за прееклампсия - дамо белтък ли беше ?

Общи условия

Активация на акаунт