Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 3

• 80 601
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • На остров
Никога сме съм чувала, че снимки след трансфера биха показали нещо.

Когато ЗЕТа ни през септември не успя и лекаря ни каза, че най вероятно е от качеството на ембриона но за съжаление те не могат да предвидят дали един чудесно изглеждащ ембрион ще се развие в пухкаво бебе или не.

# 166
Снимките не са след трансфера, те са от развитието на ебриона. Нали първо е зигота на 2 разделен по спомен, после продължава деленето. Дадоха ми епикриза и снимков материал в деня веднага след трансфера.

# 167
  • In transit
Две в едно благодаря ти! Нали казахме, че ще се движим заедно няма да се предаваме я Simple Smile

# 168
  • На остров
Кики ясно, при мен двудневен ембрион с четири клетки стана чудесно момче на пресен трансфер преди 2 г. ЗЕТ от същото котило също двудневно с 4 клетки не се хвана през септември и следващият ембрион през октомври загуби клетки при размразяването и не се стигна до трансфер защото спря да се развива.
Тук замразяват само най добрите ембриони с топ качество, тоест от три ембриона от една стимулация всички с топ качество три различни развоя.

Пожелавам ти следващият път да намерите правилната за вас клиника, формула и лекар на когото имате доверие и разбира се пухкав финал !

# 169
  • София
щом се дели един ембрион все има някакви шансове, пък макар и малки.
но би било редно да се обясни и само да вземем решение струва ли си да се трансферира.
имам една близка, на която върнаха ембрион разделен на 8, в деня когато трябваше да е бластоцист.
тя изобщо не е наясно, казали и че е добре, даже бил идеален.
много се радваше и не посмях да и кажа че вероятността да стане човек от него е почти нулева. и добре че не посмях, това свръхизостанало ембрионче вече е момиченце на почти две.

на мен пък ми върнаха доста тридневни ембриони, идеални, без фрагменти, всичките разделени на по 8, едни идеални кръгчета, точно като по снимките в нета за идеални тридневни.
ами от всичките пет излезе едно идеално момченце, другите въпреки идеалния си вид явно са имали проблеми.

вчера минах хистероскопия аз, разчистихме полипа.
сега трябва да измислим кога да е трансфера. мислех другия цикъл, ама детето има рожден ден и не ми се ще да търчим по прегледи точно тогава. та може пак да си починем малко.

# 170
Благодаря Две в едно, а за теб втори пухкав финал желая Grinning
На Бамба също.
Палци и от мен за Mikky

Успех на всички, дано случим на екип и точната формула  Wink

И мерси на авторката на темата, дискусиите са полезни и нужни, предвид трънливия път, който сме поели

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 12:23 от kiki_7

# 171
Бамба, Мики, стискам ви силно палци! Успех! Hug
Две в едно, то поне за това може да се направи ПИД и да се установи дали е читав ембриона, има и друг тест, за съжаление, още не е измислен такъв за качеството на яйц., докато не се извади, не може да се разбере, но сигурно и за нея ще измислят. Успех ти желая! Hug
kiki_7, успех! Hug

# 172
  • София
има и тест за яйцеклетките.
една съфорумка го прави преди години.
някакви полярни телца май се изследваха.
тя след него се отказа от собствените яйцеклетки и премина на донорски.
но пак беше скъпо нещо.
и пак е след пункция.
и според мен може да е заблуждаващо, при неподходяща стимулация могат да докарат много некачествени яйцеклетки.

# 173
Благодаря, Бамба! Имах предвид, преди да се извади фоликула да има тест за я., за да не се стига до пункция, ако не е качествена. Да, то разбира се, че стимулацията е нож с 2 остриета.
Дано всичко да мине успешно при теб! Hug

# 174
  • In transit
Сиси, Кики, благодаря!
Мерцедес, Bubanka,  как сте?

# 175
Ето ме и мен, роса росна. Най-накрая след толкова години си почувствахме лекаря, като роднина. Ще правим всичко, както ние го виждаме във фантазиите си. Като ми обясни ми идваше да го прегърна от кеф, че съвпадна с нашите виждания. Най-важното за мен е, че иска да правим замразен трансфер след хистеро и надраскване. Ще се отдадем на спорт, ще ядем като лъвове и ще чакаме пролетта. 🌈🤰🏻☀

Мики, аз също съм с яйчник и половина и той взе, че поработва. Дано всички уцелим успешната стимулация и извадят супер яйцеклетки.
Бамба, стискам палците и дано скоро да се похвалиш!!!

И благодаря ви, момичета, на всички за положителните мисли 😘

# 176
Вики, много се радвам, че си намерила най-после своя лекар!
Успех ти желая от сърце! Стискам ти силно палци! Hug

# 177
  • Германия
ВикториА хубави новини.
Моята единствена незавършила добре бременност стана след надраскване и ЗЕТ.
 А защо предпочитате ЗЕТ ? Има ли доказани предимства ?

# 178
Лъки, казват, че има. В Турция предимно така работят, ще ти постна статията от клиника "Бахчеджи".

Какво е “Отложен трансфер на ембриони (DET)”?
Най-просто казано, отложеният трансфер е метод на лечение, при който са сведени до минимум възможните негативни ефекти върху ендометриума (вътрешен слой на матката)вследствие на хормоналната стимулация с лекарства, като ембриотрансфера се отлага за един или повече месеци. По този начин се дава възможност на нарушената среда на ендометриума да се върне към своето “естествено” състояние и нейната възприемчивост към имплантацията на ембрион става по-висока, което води до успешна бременност и добри клинични резултати.

Каква е ползата от отложения трансфер?
Известно е, че използването на високи дози на фоликулостимулиращия хормон може да промени елегантния, биологичен часовник на матката и ендометриума. Приемлив клиничен резултат може да се получи и при свеж цикъл (цикъл на лечение, при който и вземането на яйцеклетка и трансфера на ембриони се извършват в един и същ период от време), въпреки това последните изследвания показват, че в много случаи, успешна бременност и по-добър клиничен резултат може да се получат, ако всички ембриони са били криоконсервирани и трансферът им е бил отложен за няколко месеца. Смята се, че по този начин, ендометриумът се възстановява от краткосорчните негативни ефекти на фоликулостимулиращия хормон и той може да се върне към своето спокойно състояние. Увеличава се броят на научните публикации, които показват устойчиви и по-добри клинични резултати благодарение на отсрочения трансфер на ембриони.

Може ли да се следва този подход във всички цикли на ин витро оплождане?
В най-честия случай – да, но не във всички центрове за лечение. При метода на отсрочен трансфер основната предпоставка за успех е високото качество на криоконсервация на ембрионите. Клиниките, които не предоставят такава услуга, не могат да предложат успешен завършек при прилагане на този метод. От друга страна, в клиниките, които могат да извършат качествено криозамразяване, отсроченият трансфер може да се приложи в най-различни случаи, при различни индикации или състояния. В днешно време се увеличи броят на клиники, рутинно прилагащи тази технология и дори в някои от тях, всички цикли се извършват при отложен трансфер на ембрионите. В медицинската литература и социалните медии, отложеният трансфер е известен и като „замрази всички” стратегия.

Какви са потенциалните рискове?
Съвременните изследвания и литература показват, че методът на отложения трансфер намалява процента на възможните усложнения и създава предпоставки за по-добро лечение и перинатологичен резултат в сравнение със стандартните подходи. Въпреки това, криоконсервацията предполага и много малък риск от смърт на ембриона (обикновено <5%) вследствие затопляне и двойките трябва предварително да са информирани за тази възможност (и за риска да се прекрати лечението, когато има само един или два ембриони, които могат да бъдат криоконсервирани).

# 179
  • На остров
Аз не предпочитам Зет. В Швеция ако имаш замразени първите се използват и после се почва нов опит.

Общи условия

Активация на акаунт