Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 3

• 80 591
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Германия
bubankа, АМХ не е показател за успешно забременяване, а годините.  Това исках да кажа. Имам яйцеклетки, но те са некачествени. Няколко страници по-назад едно момиче разказа за своята успешна бременност е нисък а АМХ, но годините са били около 35, ако не се лъжа.
Реалността при мен е такава и аз не бих се залъгвала с напразни надежди. Не искам повече да се тъпча с хормони и да опитвам, докато нацеля годната яйцеклетка. И да работим като луди за да плащаме за безсмислени опити.
Ей така, махнах с ръка на и сложих точка след този трети за мен опит. Отивам към донорска програма.  Няма да е с моя яйцеклетка, и какво от това. Аз ще си го износя и ще си го родя. Ще има гените на съпруга ми, с когото много се обичаме и ще си е наше дете.
Момичета, искам да вдъхна кураж на тези, които гонят последният влак с поредица неуспешни опити, но на всяка цена да е със собствена яйцеклетка. Много е лесно решението за донорска яйцеклетка.Просто спрете да мислите, че няма да е ВАШЕ.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 18:18 от luckylucky

# 151
Аз съм на 40г. с АМХ 5.42 и какво от това, преди броени дни приключи нашият първи неуспешен инвитро опит.

# 152
И аз съм реалист. Не можем да вървим срещу природата. Аз още след първия ни неуспех исках да се ориентираме към ДЯ, но ММ- Не, този път щяло да стане. Да, ама пак не стана. Сега вече е съгласен с мен.
А любовта ни няма да е към яйцеклетката , а към детето ни!
То ще взема пример от нас, ще копира нас, ще расте в средата, която ние му осигурим! Ние ще се притесняваме, когато е болно и ще се радваме, когато е добре.  Здравето,  възпитанието, бъдещето му ще зависят изцяло от нас-неговите родители! Всяко мъниче е като пластелин и ние сме тези, които ще го моделираме така, че да стане добър човек.

# 153
  • На остров
Lucky много съжалявам, пожелавам успех с новият план !
Знам че има книга за психическите етапи през, които се преминава при донорска яйцеклетка. Ще попитам как се казва точно и ще потърся да видя дали я има на английски, може да е полезна за някой.
Моята етърва беше много доволна от книгата.
Бубанка няма да се отказваш предварително, аз вярвам в голям плюс на теста.
При мен им признаци за МЦ и се надявам, да са ок нещата и да продължим със менопура. Вече един месец пръскам Сунарела.

# 154
  • Пловдив
Момичета, да се включа и аз. Първо искам да кажа на Lucky, че съм чела, че бебето приема част и от гените на жената, която го износва. Разбира се, че ще е твоето бебе, без значение, че ще е с донорска яйциклетка. Имам приятелка така забременя, на всичкото отгоре в момента се и развежда, но ки гледа бебчето и не може да му се нарадва. А иначе, прочетох част от темата и момичета, леко встрани от нея имам няколко въпроса към Вас. 2016 г. започнах опити инвитро в Надежда при д-р Персенска. Два на естествен цикъл неуспешни, първата не успяха да я оплодят, втората - не стигна до бластоцид. Реших, че очевидно, въпреки добрия ми яйчников резерв, яйциклетките ми вече не са много качествени и направих стимулация. Извадиха 11 яйциклетки, две не бяха зрели, две не бяха годни, до бластоцид стигнаха 4. Направиха ми трансфер на два, другите два ги замразиха. Не забременях, но още докато отивах за трансфера усетих, че зъбите са ми изтръпнали. А след трансфера, след няколко дни, започна адско главоболие. Изтръпването на зъбите се задълбочи, не бях добре, така не се бях чувствала никога през живота си. Не бях на себе си. Зъбите не само ми изтръпваха, но и цялата челюст започна да ми се схваща. Това продължи близо 6 месеца, като лека по лека започна всичко да отслабва. И до днес чувствам леко схващане в челюстта и понякога леко изтръпване в зъбите, но поне главоболието изчезна. Една година по-късно забременях естествено, в 6 седмица загубих бебето, просто получих контракции. Имах миомен възел, на който отдадоха причината, така ли е не знам, вече го махнах и чакам да видим дали всичко е минало наред. Та въпросът ми е, случвало ли се е и на друга да има такива физиологични проблеми след стимулация? Споделих с Персенска, тя каза, че според нея не е от стимулацията. Аз лично не бих се подложила отново. Ще опитваме да стане пак естествено, когато ми дадат зелена светлина, а двата ембриона ще ги пазя за всеки случай. Иначе, така се бях уплашила, че на своя глава си направих изследвания и се оказа, че вит. Д ми е недостатъчен, а В12 в норма, но по реф.стойности в БГ. И до сега пия вит.Д и смуча таблетки В12 всяка сутрин вече повече от година и нищо чудно това да е помогнало за естественото забременяване.

# 155
Две в едно, хич не съм се отказала даже,но честно да си кажа момичета ,не ми минава нито мисъл да е станало,нито мисъл че не е станало.Някак вътрешно ми е едно дебилно спокойно,ММ ме майтапи,да съм си навиела алармата на тел.за понеделник,да не съм забравила да ида да дам кръв,хихи.

Една дружка ми разправя тая вечер,че в България докторите правели големи шмекери с яйциклетките,и дали са оплодени и т.н.ужасно е.Вие чували ли сте за подобни неща.

# 156
Две в едно, хич не съм се отказала даже,но честно да си кажа момичета ,не ми минава нито мисъл да е станало,нито мисъл че не е станало.Някак вътрешно ми е едно дебилно спокойно,ММ ме майтапи,да съм си навиела алармата на тел.за понеделник,да не съм забравила да ида да дам кръв,хихи.

Една дружка ми разправя тая вечер,че в България докторите правели големи шмекери с яйциклетките,и дали са оплодени и т.н.ужасно е.Вие чували ли сте за подобни неща.
Относно шмекериите, да правят, казвам го от личен опит. Ин витро е много доходоносен бизнес и лесно се спекулира с незнанието и болката на хората.

# 157
  • На остров
Какво имате в предвид шмекерии?
Сега срещнах една позната с донорски ембрион близначки в Чехия са правили.
Сладурите навършват две след две седмици.

# 158
Примерно върнати некачествени ембриони, които са неправилно разделени с потенциал за развитие 0 - предимно на трети ден /изкл. донорска яйцеклетка/.
Така се прибират пари за трансфер. И после започва напразното чакане. За някои хора всеки допълнителен разход е важен, особено ако се пътува.

# 159
  • София
и как ги преценяват пациентките тия работи  newsm78
от направилно разделени ембриони се получват бебета и то доста често.
а тука из форума на лични се въртят какви ли не конспирации, и аз получавам "лични истории".

# 160
  • На остров
Струва ми се много непрофесионално това, надявам се да не истина.
За всеки един човек допълнителните разходи са тежест.
Аз не съм получавала нищо конспиративно на лични.

Не съм ползвала репродуктивна помощ в България, но отчитам като голям плюс фонда и възможността да се ползва до 43 г и за второ и трето дете.

# 161
Консултирах се с други репр. специалисти. После със същия лекар. Ембриона е бил с много слаб, почти нулев потенциал за развитие.
Не казвам, че няма репр. специалисти в Бг, заслужаващи доверие, просто и ембриолозите са важни, важен е целия екип.
Просто информирайте се, питайте.

И дано има повече бебета от такива неправилно разделени ембриони  Peace

# 162
  • In transit
Много странно нещо е природата. Днес бях на преглед. Двата фолукула вляво не са мръднали. Sad Вдясно понеже докторката не мислеше да разчита на него има един фоликул 12мм. Десния ми яйчник ще излезе голям борец...като го изрязоха с кистата и хирурга не вярваше в него, ама той взе, че проработи. Сега ако ми изкара и годна яйцеклетка ще си ударя д*** в тавана от кеф. Странно ми е защо другия не реагира на стимулацията...

# 163
  • На остров
Кики а как другите доктори са преценили, че този ембрион няма шанс?

Мики стискам много палци !

# 164
Снимки,  на 1- ви, 2-ри, 3- ти ден .

Общи условия

Активация на акаунт