Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 3

• 79 844
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • In transit
Обещаните упражнения за главоболие. Изглежда сложно, но не е. Не е нужно да натискате всички точки, пробвайте с няколко. Намират се лесно, като натиснете на описаното на снимката или в текста точка, ако усетите силна болка, значи сте уцелили. Simple Smile Снимките не са много хубави, но като се увеличат се четат много добре. В нета има подобни упражнения, ще сложа няколко линка и към тях.
Линк за изтегляне: https://ufile.io/8sz1n

http://otgovora.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0% … 0%BB%D0%B8%D0%B5/

http://tiande1.eu/2017/05/29/efektivni-akupunkturni-tochki-pri-gla/

# 31
Някои клиники искат ФСХ да се свали, ако е много високо и тогава да се започне стимулация.
  Сиси, в Мемориал над колко ФСХ не започваха?
 Моят лекар го искаше само за първичния преглед, после за втората стимулация въобще не съм пускала.

# 32
Пухче, трябва да е под 15 за Мемориал. Колкото е по-ниско, толкова е по-добре, по принцип.
Успех, Светлана! Hug

# 33
Привет момичета, имали ли сте проблем с тънка лигавица и какво ви даваха, за да я удебелят?

# 34
Тук е писано малко по въпроса
http://m.bg-mamma.com/?topic=979813.15
Доколкото знам аз, за лигавицата дават Естрофем, лепенки Климара,някъде изписват глобули виагра. Аз преди ЗЕТ бях само с Естрофем,  но по принцип нямам проблеми

# 35
  • София
хистероскопия правили ли сте, за да огледат дали няма нещо, което пречи?
витамин е иначе помага също.

# 36
  • In transit
За тънък ендометриум, Денис е писала, че помага приемът на L - Аргинин, NAC /N-Acetyl Cysteine/, Маслото от вечерна иглика, Омега 7, Вит. А и Е

Сиси, Пухче мерили ли сте си нивата на вит.Д3? Високите му нива смъкват малко ФСХ и има още ползи за нас и процедурите по инвитро.

# 37
Mikkey, за съжаление, според мен, и витамин Д не е критерий. Изследвала съм го, както и други, не беше под минимума, но беше 30, а било хубаво да е поне 50. Пия от 5 месеца Вигитанол - капки. Не съм видяла полза засега. Според мен не смъква ФСХ.

# 38
Аз въобще не съм го изследвала. Всъщност вит.Д отразява ли се на качеството на я-те, или е важен, за да протече бременността нормално?

# 39
Пухче, доколкото аз знам, е свързано с яйч. резерв, съответно с фоликули и яйц. Добре е да го изследваш, защото, ако имаш дефицит, се отразява, така ми казаха.

# 40
  • In transit
Това, което знам как влияе:

Скрит текст:
Витамин D и фертилност
•   Витамин D полезен като имунотерапия при лечение на спонтанни аборти
•   Витамин D намалява възпалението, свързано с аборт
•   По-високи дози витамин D намаляват инфекциите и риска от преждевременно раждане 
•   Витамин D, необходим за развитието на плода ; Недостигът причинява прееклампсия, гестационен диабет
•   Ниско съдържание на витамин D води до неуспешни IVF опити - Като достатъчните нива на витамин D са свързан с четири пъти по-висок процент на успеваемост при ин витро оплождането
•   93% от безплодните жени са с ниско съдържание на витамин D / Dr. Lubna Pal, "Трябва да се отбележи, че нито един пациент с липса на овулация или синдром на поликистозните яйчници ( PCOS ) не демонстрира нормални нива на витамин D;  39% от тези със смущения в овулацията и 38% от тези с PCOS имаха серумен витамин D нива, съответстващи на дефицит "
•   Ниско съдържание на витамин D се свързва с по-нисък брой сперматозоиди, слаба подвижност и аномалии в морфологията

Витамин D и хормоните
•   Витамин D дефицит намалява производството на яйцеклетки, повишава LH и FSH
•   Витамин D стимулира производството на Прогестерон и Естроген  в яйчника
•   Витамин D стимулира производството на Естроген и Прогестерон от плацентата
•   Витамин D стимулира функцията на Щитовидната жлеза
•   Генетичен дефект на гена витамин D - рецептор, може да предскаже Хашимото автоимунен тиреоидит
•   Витамин D и затлъстяването бележат корелация: Затлъстяването намалява серумните нива на витамин D
•   Витамин D и инсулинова резистентност: Инсулиновата чувствителност се увеличава с 60% с нормализиране на нивата на витамин D
•   Добавянето на витамин D подобрява инсулиновата резистентност при жени с PCOS
•   Витамин D е важен за регулиране на глюкозата
•   Витамин D повишава противовъзпалително IL-10 активност / Интерлевкин -10  цитокин с противовъзпалителни свойства /
•   2000 IU е горна граница; Излишъкът на витамин D причинява натрупване на излишен калций
•   4000 IU витамин D дневно намаляват инфекците и риска от преждевременно раждане  / назначава се от лекар/

Като с последните две не съм съгласна, защото има доста нови изследвания, които посочват, че дневна доза от 4000-5000 IU не причнява натрупване, но задължително се пие с вит К2 ( MK-7) точно за да не се получи натрупване на калция, на места, където не трябва.

# 41
Значи задължително трябва да го изследваме и ММ, и аз (дори да е с ДЯ)

# 42
Пухче, на мен д-р Петрова ми назначи да изследвам вит.В12 и вит.Д, както и за инсулинова резистентност. Досега витамините лекар не ми ги беше назначавал, аз сама съм си ги пускала. Явно имат значение.

# 43
Много "рано" се сетих - след два неуспешни опита!  А аз си мислех, че щом нямам проблеми с щит. жлеза, няма смисъл да ги пускам

# 44
Пухче, не се ядосвай! Hug Изобщо не е гаранция, че като са ти в норма, всичко ще е наред, моите са в норма, за витамините говоря, ама файда няма. Те, между другото, бяха задължителни за Бахчеджи, затова ги направих. Не знам дали приемаш добавки, сигурно има полза от тях, поне за организма, тези две, които бях писала, ще ги напиша пак, каза ми ги момиче, с което се запознах в клиниката, при нея дали много добри резултати, питах и Денис, от темата за добавки, тя потвърди. Aстаксантин и Ликопен.

Общи условия

Активация на акаунт