Нашите кухни - 72

• 119 415
  • 841
  •   1
Отговори
# 240
  • ...
И други момичета виждам, че питат за фурните... Каква е тази функция каталичитично почистване? Как действа? За пиролизата - разбрах. Но каква е разликата между двете? При първата повече търкане ли има от страна на домакинята, че предпочитате пиролизата?

Ние в крайна сметка се спряхме на плочки за гръб. Всичко стана толкова случайно и неочаквано, като на магия! Цветовете, стила, матовият завършек на покритието .... всичко си пасна с моите търсения. Ето тези са:

http://www.makenzi.bg/1659,%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8- … .-ceramicas.html#

Плочките са много хубави Simple Smile и аз търся нещо подобно.
Днес бях в Technomarket - консултантите ми обесниха, че при фурните с каталитични панели те трябва да се подменят на определено време, т.е. са си допълнителен консуматив. До колкото разбрах не се свалят да се чистят. Пиролизата (пак според консултанта) трябвало да се пуска най-често на 6 месеца, за да не се повреди емайла... След посещението в магазина започнах да се чудя фурните с aqua clean не са ли и те добри? Това поне няма опасност да повреди нищо?

# 241
  • София
И други момичета виждам, че питат за фурните... Каква е тази функция каталичитично почистване? Как действа? За пиролизата - разбрах. Но каква е разликата между двете? При първата повече търкане ли има от страна на домакинята, че предпочитате пиролизата?

Ние в крайна сметка се спряхме на плочки за гръб. Всичко стана толкова случайно и неочаквано, като на магия! Цветовете, стила, матовият завършек на покритието .... всичко си пасна с моите търсения. Ето тези са:

http://www.makenzi.bg/1659,%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8- … .-ceramicas.html#

Плочките са много хубави Simple Smile и аз търся нещо подобно.
Днес бях в Technomarket - консултантите ми обесниха, че при фурните с каталитични панели те трябва да се подменят на определено време, т.е. са си допълнителен консуматив. До колкото разбрах не се свалят да се чистят. Пиролизата (пак според консултанта) трябвало да се пуска най-често на 6 месеца, за да не се повреди емайла... След посещението в магазина започнах да се чудя фурните с aqua clean не са ли и те добри? Това поне няма опасност да повреди нищо?

Aqua clean ако е да напълниш тавата на печката с вода и да пуснеш съответната програма, не ти спестява нищо от последващото търкане на ръка.
Аз твърдо съм решила за пиролиза, за да не ми се налага да търкам (изключително омразна дейност ми е това). А ако фурната издържи 7-10 г. ще е супер. Не мисля, че пиролизата ще съсипе фурната за 3-4 години с изпозлване на функцията 2 пъти годишно.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 21:25 от catty m

# 242
Ако имате възможност вземете си фурна с пиролиза.
Заслужава си всяка стотинка, повярвайте!

# 243
  • ...
Благодаря catty m и gerda1! Много е полезно мнението, на ползващи вече фурна с пиролиза. Убедихте ме Simple Smile

# 244
Гледам, че ретро фурни нямат пиролизи, в случая какво трябва да гледам?

# 245
Привет 🙂
Обмислям около котлоните да сложа гръб като плота, не гранит и камък, а от обикновените плотове. Обаче не знам, дали няма да се повреди от почистващи препарати, все пак доста ще се цапа и чисти. В сегашната ми кухня нямам проблеми около печката, но гърбът е с плочки.

# 246
  • Варна
В старата кухня гърба беше ПДЧ череша, почти 20 години смея да твърдя, че нямаше никакви поражения и беше чист. Вече втора година в новата ми кухня е гърба е бяло ПДЧ. Поддържа се изключително лесно. Зад котлоните се цапа естествено, дори невидимо от парата от храната, рядко пържа, но се случва. Почиствам след готвене, отнема минути. Почти не ползвам препарати, всичко почиствам с 'магически" гъби, подсушавам с дом.хартия или кърпа и всичко си е бяло/гърба/ и черно/котлони, плот/ . Материалите все пак са произведени с тази цел на приложение, не са компромис и съответно си имат своето качество.

За пиролизата, пускам я средно на 3-4 месеца, в упътването не пише, че трябва да е на 6 месеца и около мен никой не чака толкова. Пускала съм я само на степен 1/от 3/ и всичката мазнина и петна вътре става на сива прах, понякога остава някоя точка на вратичката но в гореспоменатата гъба пада веднага. Наистина няма търкане, голямо удобство е.

# 247
Ако имате възможност вземете си фурна с пиролиза.

Съпругът ми не е убеден във функционалността на пиролизата, но това е защото той не чисти! Wink

И все пак ми е интересно, на какъв принцип действат тези каталичитични панели, пак ли чрез нагряване? А за aqua clean за първи път чувам. То и не съм се интересувала сериозно, защото все още имаме малко време. Инак за марка съм се спряла на Bosh. Мъжът ми пък е харесал Neff, но пък втора употреба.

В сегашната ми кухня, с плочки, лепени сигурно преди да се родя Rolling Eyes , около котлоните не чистя с препарати вече. Правя смес от хлебна сода и оцет, мажа плочките с гъбка и ги минавам с шпатулата за стъклокерамичния плот. Става перфектно и много бързо! Обаче не знам дали ще се престраша да ползвам тази техника върху новите плочки, пък за гръб от пдч - със сигурност не бих пробвала да го стържа с шпатулата.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 14:27 от Svilenka

# 248
  • София
Да чистиш чрез стъргане със шпатула - значи яко си клепал години наред без да чистиш.
Това е абсурдно за мен. Забърсвам след почти всяко готвене с кърпичките W5 или с препарат за стъкло и микрофибърна кърпа около и самите котлони. Термо плот гланц и гръб същия.
Готвя често и пиролиза се налага на 5-6 месеца.

# 249
А мен точно съпругът ми ме убеди за пиролиза. Аз си мислех, че е някаква глупост, за да ни вземат парите. Но и аз не съм техничен човек и не съм в крак с новостите.
Слава богу той надделя.
Няма такова удобство. Въртиш някакви копчета и после сямо забйрсваш пряха и е като чисто нова фурничката.

Аз ще правя кухня в ретробяло. Гърбът трябвало да бъде ката плота, но на мен ми се струва прекалено, нали?
А плотът ще го съчетавам с пода.

# 250
Определено не ми харесва на мен гърба да е като плота. Слива се, еднакво е, губи ми се красотата на плота. Въпрос на вкус Simple Smile

# 251
gerda1, на бялата кухня какъв плот и гръб си харесала? Защото и аз искам такава. И, харесала ли си конкретен модел някъде или ще ти е по поръчка?

# 252
Да чистиш чрез стъргане със шпатула - значи яко си клепал години наред без да чистиш.

Хм... Не прозвуча добре! Плочките - в седмицата веднъж. Избягвам да използвам препарати често и за това си има основателна причина. Както и да е..., няма значение!

Аз пък се чудя..., не знам дали се казват "фрезовани" вратички или по друг начин ето тези:
Та бих искала да постигна загатване за винтидж стил, но без такива вратички. Ще е бяла кухня. Горе гланц. Долу мат, с дървесна шарка. И ретро дръжки... Плочките Ви показах, плотът - дървесен декор. До сега не видях подобно нещо на снимка никъде из нета и съм в чуденка дали ще се получи.

# 253

Хм... Не прозвуча добре! Плочките - в седмицата веднъж. Избягвам да използвам препарати често и за това си има основателна причина. Както и да е..., няма значение!

Аз пък се чудя..., не знам дали се казват "фрезовани" вратички или по друг начин ето тези:
Та бих искала да постигна загатване за винтидж стил, но без такива вратички. Ще е бяла кухня. Горе гланц. Долу мат, с дървесна шарка. И ретро дръжки... Плочките Ви показах, плотът - дървесен декор. До сега не видях подобно нещо на снимка никъде из нета и съм в чуденка дали ще се получи.

В пинтерест има доста  кухни в подобен стил ..
https://www.pinterest.com/pin/145030050477891542/

# 254
  • Варна

На мен тази комбинация не би ми харесала, като манджа с грозде ми е. Не се обиждай, не ми е цел това. Две повърхности с различна дървесна шарка, шарени плочки, лъскави горни шкафове ... ми май неслучайно  няма снимка на такава кухня. И като прибавиш натуриите които неминуемо присъстват в кухнята ... аз ще стана разногледа, няма какво да успокои, да внесе баланс някакъв.
Но пък ако на теб точно това ти е на сърце - лошо няма.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт