Нашите кухни - 72

• 119 408
  • 841
  •   1
Отговори
# 150
Няма такова нещо. Simple Smile

Аз имам вградено осветление в горния ред шкафове, което до момента никога не съм използвала дори в най-късите дни от годината. Осветлението от двата пендела ми е напълно достатъчно, а при мен това са единствените лампи в тази зона.

Горната кухня, доколкото си спомням, има вградено осветление на тавана, така че съвсем не би трябвало да е проблем. Simple Smile

# 151
Е, аз питам защото нямам луни и тем подобни по тавана, а съм предвидила 3 дълги пендела - 2 близо до кухненските шкафове и 1 по-нисък над масата и се чудех дали ще свършат работа ако са от този вид.

# 152
Предполагам зависи и от вида на абажурите. Тези черните със сигурност не пропускат никаква светлина нагоре, защото са от плътен непрозрачен материал. Моите са стъкло мат и светлината нагоре си отива без проблем.

Аз друго осветление в тази стая освен тези и още 2 висящи пендела над трапезната маса в другия край на стаята нямам и светлината е предостатъчна. Ако все пак имаш съмнения, че няма да ти стига, е по-добре да избереш по-прозрачни абажури, или да сложиш допълнително осветление под формата на спотове или вградено, или пък лампиони и т.н., възможностите са неограничени. Simple Smile

# 153
Здравейте,
поздравления за полезните съвети и идеи които споделяте тук! Бих искала да ви помоля за малко разяснение относно гърба и плота на кухнята. Сто процената е коментирано, но ми е трудно да изчета всичко подробно назад.

Първоначалната ми идея беше за гръб от декоратични тухлички. Тук разбрах, че не са подходящи за полагане зад котлони, защото ще се изцапат непоправимо от мазни пръски.
Вариантът гръб и термоплот с дъвесен декор ми хареса. Но тези които избрах са от вида "супер натурал". Изглеждат наистина като от истинско дърво....Чудя се няма ли да да унищожа покритието лесно ако са разположени зад котлоните, където цапането и почистването е най-интензивно. Пръските от мазнини и почистващите препарати няма ли увредят покритието много бързо?
Потърсих и инфо за вариант гръб от лакобел. Но прочетох, че 4мм дебелина не е подходяща за монтаж зад котлони. Колко мм трябва да е дебел гръб от лакобел в такъв случай? И предлага ли се такъв? ( този въпрос сигурно е много глупав, извинете! )
Благодаря Ви предварително за помощта!

# 154
  • Sofia
Здравейте,
поздравления за полезните съвети и идеи които споделяте тук! Бих искала да ви помоля за малко разяснение относно гърба и плота на кухнята. Сто процената е коментирано, но ми е трудно да изчета всичко подробно назад.

Първоначалната ми идея беше за гръб от декоратични тухлички. Тук разбрах, че не са подходящи за полагане зад котлони, защото ще се изцапат непоправимо от мазни пръски.
Вариантът гръб и термоплот с дъвесен декор ми хареса. Но тези които избрах са от вида "супер натурал". Изглеждат наистина като от истинско дърво....Чудя се няма ли да да унищожа покритието лесно ако са разположени зад котлоните, където цапането и почистването е най-интензивно. Пръските от мазнини и почистващите препарати няма ли увредят покритието много бързо?
Потърсих и инфо за вариант гръб от лакобел. Но прочетох, че 4мм дебелина не е подходяща за монтаж зад котлони. Колко мм трябва да е дебел гръб от лакобел в такъв случай? И предлага ли се такъв? ( този въпрос сигурно е много глупав, извинете! )
Благодаря Ви предварително за помощта!

Ако е стъкло трябва да е закалено, за да не се пукне. Ако държите на ПДЧ гръб може да се сложи малко стъкло само зад котлоните, където се цапа при готвене, но определено не препоръчвам ПДЧ зад котлон. https://www.google.bg/search?q=splashback&source=lnms&tb … c=PtdB-hLgkpT-WM:

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 13:26 от vaflichka

# 155
  • In transit
Страхотна е последната показана кухня, аз също клоня към такова обзавеждане. Как се води модела - винтидж или нещо подобно?

Ето няколко примерни идеи, към които съм се ориентирала - 1, 2, 3
И трите снимка са доста близки, де, но акцентът е в тухлите. Много искам да заложим на нещо такова, но от друга страна си мисля, че ако е около котлоните ще затруднява почистването после. Нали има възможност да са някакви тапети или 3д, не и плочки. А просто другаде не ми се връзва да ги сложим, то и ефекта ще се загуби. Ще го мислим.
Мира, понеже искам същата кухня като теб и се чудя за същото Simple Smile... скоро видях плочки, които като ефект са същите като тези тухлички, та може и да заложа на тях предвид по-лесното почистване. Според мен с тапет много простее и се губи ефекта.

# 156
Mikkey, аз също не харесвам тапетите имитиращи тухли, предпочитам по-релефните варианти. Ще се консултираме с нашия майстор да видим той какво ще ни предложи. Но дори и с тапет, дори и 3Д вариант пак замърсяването ще е неминуемо, а за почистването не ми се мисли. Другият вариант е зад котлона да няма тухли, ама то не знам какво пък да се сложи отзад в такъв случай, и си мисля, че все пак ще развали цялата идея.
Би ли споделила къде си гледала такива плочки и са ти харесали?

ПП: Сега се сетих и друго - нещо такова, не знам дали се вижда добре, но е стъклено покритие само за тухлите в зоната зад котлоните.

# 157
  • In transit
Мира, в магазина на фирма Джия ги гледах, но не ги намирам в сайта им. Ще ида другата седмица пак да видя каква марка са.
За стъкло и аз съм мислела, но не знам дали няма да се развали ефекта, който търсим. Ако ми хрумне нещо ще споделя.

# 158
И аз мисля, че ефекта ще се развали със стъкло. Друго, което мислих е някакво прозрачно фолио, което да се облепи и периодично да се сменя, но дори не знам такова нещо дали съществува Bowtie

Благодаря за магазина, виждам, че има и в нашия град - ще разгледаме. Утре така или иначе сме на проучвателна обиколка из мебелните магазини, да видим ще измислим ли нещо.

А специално за кухнята обмислям и варианта да дам размерите на няколко мебелни студия, които предлагат и изготвяне на индивидуални проекти. Но там пък ме притесняват цените, не искам да ме изненадат с някоя космическа сума Nerd

# 159
Сега, ако мислите да чистите плочките няма да е проблем. Поне те си личат кога са чисти. Стига има един пътбседмично обезмаслител. Аз съм виждала гръбчета с мазни следи, няма оправяне и след търкане. Според мен който го дрсзни мръсотията като мен и може да си позволи чистене всеки ден или през ден да вземе стъкло или плочки. Не знам колко м е стаята, за която се говори, но гръб и плот в един цвят ако са много затварят помещението, един път го направих и повече не искам грешки.

# 160
  • София
Гланцовият вариант на термо гръб и термо плот е много добро решение за кухнята.
Нищо не задържа и се чисти изключително лесно. И зад котлон няма проблем също.
Дали ще са в един цвят - всеки си решава. За мен по-стилно е в един цвят да са гърба и плота.

# 161
Да не пускам нова тема, останах без котлон, може ли препоръка за някакъв, който е силен и здрав, на сравнително ниска-средна цена? Не искам да е за вграждане и не искам да е цялостен с печка. По възможност да НЕ е индукционен.
Благодаря!

# 162
Аз днес ходих до Практикер, там видях подобни тухлени облицовки. Едното се водеше PVC панел, и изглеждаше неособено добре, иначе бяха релефни. Имаше и гранитогрес, даже няколко варианта с тухли, и много ми харесаха,но си личеше, че с почистването ще е трудно

# 163
Спрях се на два или три варианта за гръб и плот. Трябва вече да взема някакво решение, преди да съм се побъркала окончателно. Все още имам съмнение дали гърба и плота да са еднакви. Стаята е южна, правоъгълна, около 22 кв.м., ще съвместява кухня, трапезария и малка холна част. Прозорците са от тавана до пода, светлината и слънцето са в изобилие. Стените, ламината и теракота са в неутрални светли цветове, а окаченият таван над кухненската част е в цвят капучино. Този цвят присъства и върху част от стените като акцент.... От край време си представях долният ред на кухнята от тъмно дърво, а горният - бял лак. Но наистина тъмният цвят ще затвори пространството. И тъй като вратата на стаята е бяла с дъвесна шарка реших долният ред да го направя такъв. Горе - бял гланц. Все още се чудя за плота и гърба дали единият да е бял, а другият по-тъмен. За съжаление дъвесен декор, който да ми пасва на цветовете в стаята не откривам. Или са в много топли нюанси, или са прекалено тъмни. Харесах си и бяла маса с бели столове. А може столовете да са от pvc ратан. Така поне ги исках преди.
Страхувам се, че се отдалечавам от първоначалната си идея за стил в помещението. То самата аз не мога вече да го формулирам... Някаква еклектика, комбинация от контемпорари, скандинавски стил и доза винтидж... Тези снимки са най-близко до това, което си представям като стил:

Скрит текст:

Mikkey и Мира, бях гледала тук: https://degrets.bg/ ако не се лъжа pvc платна с тухлички. Пиешеше, че са подходящи за гръб на кухня и издържат до 200 C*. Нямам идея това дали е малко или много. Струва ми се, че не е достатъчно. На мен лично не ми вдъхнаха доверие. Предполагам, че материалът им е като тези пана в Практикер, които Мира е видяла. На мен също не ми харесаха и в края на карищата се отказах от идеята с тухлите.

Извинете за дългият пост! Pensive

# 164
  • In transit
Или ще е тухла или гранитогрес с имитация на тухла, или залитам към нещо друго. Не съм фен на бутафориите.
От снощи съм се замислила за тези плочки, мисля, че на бяла кухня с дървен плот ще стоят добре.
оттук

Общи условия

Активация на акаунт