Нашите кухни - 72

• 119 366
  • 841
  •   1
Отговори
# 555
# 556
  • Варна
Картофи и лук на остъклена тераса към кухнята. Имам плотове там и там са и скарата, микровълновата и автомата за вода.
Плодове купувам всеки ден, имаме хубаво магазинче съвсем наблизо и стоят в голяма фруктиера/всъщност този гевгир, че побира най-много Simple Smile
Скрит текст:
В хладилника - зеленчуци.

Моите контакти са под горните шкафове, единствено хлебопекарната стои постоянно на плота в един ъгъл и точно над нея е контакта, не ме дразни.

Осветлението ми е вградено в шкафовете, т.е. дъната на горните шкафове са стъклени и осветяват и вътре, удобно е. Не е кой знае колко скъпо. По спомени 100тина лева на метър.

# 557
  • Blondeville
Скочубра, взехме я от Вивре, чат пат имат такива кампании, по мои спомени имат и такива с рафтчета за бутилки.

При нас най-оптимално е сякаш стълбището като постоянна температура( в къща сме, и лятото винаги е хладно, зимата ясно), но не ми се излиза всеки път за един банан. Аз държа лук, чесън, картофи, домати и банани само в тази количка. Бананите може и във фруктиера на кухненския остров. Не обичам студени банани, и основно заради малкия ги държа извън хладилник. А домати не държа в хладилник, защото имам чувствато, че им се променя вкуса.

# 558
Няма шанс да си отглеждам картофите, лука и други подобни в кухнята. Постоянно ще ми мирише. За това в хладилник и пазаруване  по често.

# 559
  • Бургас, София
Питането ми към вас е как решавате проблема с осветлението под шкафовете,БЕЗ лунички (не ги харесвам)?Искам лед осветление,но това което ми предлагат майсторите въобще не ми харесва.Да налепят с двойно лепящо върху долната повърхност на горните шкафове лед лента,без е покрита с нещо.Изглежда ми грозно,все едно аз съм го правила Angry Въпроса ми е как разполагате лед лентата и къде е по-добре максимално до стената или към края който е към вас?Искам да ми е супер светло и ще слагам на цялата дължина на кухнята
Сложете лед лента, вкопана в дъното на горните шкафове. Продават се метални профили, в които лежи лентата и отгоре се слага pvc разсейвател, който разпръсква светлината и предпазва лентата от случайни пръски. https://rosi.bg/aluminiev-profil-s-pvc-kapak-za-led-lenta-za-vgrajdane-3322.html

Относно позиционирането - нашият майстор ни препоръча да е близо до външния ръб, за да се пада над средата на плота. Коментирахме и другите варианти, но според него този бил оптимален. Направихме го по препоръката му и нямаме никакви забележки. Помислете и дали лентата няма да ви заслепява, ако сте по-нисичка. Ако сте под 1,60 може би е по-добре да е в средата на шкафчетата или до гърба. Има вариант и за скриване зад парче от материала на кухнята - нещо като брадичка, не знам как се нарича.
Скрит текст:
Тази кухня има такова неща.

Колко силна ще бъде светлината зависи от избора ви на лента. Препоръчвам да си изберете силна (защото разсейвателя притъпява мaлко светлината) и с повече и равномерно разпръснати диоди (за да не стои на отделни лампички). Ако майсторът ви не е достатъчно запознат, можете да попитате в магазин, където продават ленти - те ще ви насочат какъв тип да вземете и ще можете да ги видите пуснати (пригответе си очила Laughing).
Скрит текст:
Тук е показана в средата на горните шкафчета и не се виждат отделните диоди.

На тази снимка се виждат отделните диоди и на мен не ми допада.

# 560
  • Blondeville
Ние купуваме минимални количества, и не се задържат повече от седмица, 10-на дни макс картофите и лука, другото е още по-оборотно. Само чесънът стои по-дълго. Не съм имала проблем с миризма, дори и бременна.
Няма шанс да си отглеждам картофите, лука и други подобни в кухнята. Постоянно ще ми мирише. За това в хладилник и пазаруване  по често.

# 561
  • Раковски
Относно ЛЕД-а според мен най добре е пвц профил подготвен за тази цел (такъв ползвам и аз), предимството пред металния с пвц капачка е че не се лепи и ако се наложи поради някаква причина да се свалят шкафовете само се свала а металната се лепи. Не е препоръчително да се лепи с двойнозалепващото щото лентата се нагрява и не се знае кога ще провисне. Канала го правя на 10см от началото на шкафа. Лентата която използвам и бих препоръчал е (ся забравих номера) 60 диода на метър и харчи 10,8 на метър. Помислете за светлината на лентата и вижте каква е светлината на аспиратора, че понякога се получават разминавания в цвета (дали бяла топла или студено бяла).

# 562
  • По широкия бял свят
Нашият майстор сложи лед лентите в лайсна. Мисля, че тук се вижда добре.

# 563
Балконът топъл ли е през зимата? Не замръзват ли?
А през лятото не гният ли?
Аз имам нещо подобно в кухнята си . Но не го ползвам за плодове и зеленчуци, защото гният в него. Например, картофите бързо загниват. Няма достатъчно проветрение вътре в тези пластмасови чекмджета.
Не замръзват, топло е. Не мога да намеря точна снимка, на моите чекмеджета има дупки и не ми загниват зеленчуците. Пробвала съм в дървен красив шкаф да ги държа, но самото дърво се просмуква с миризма на лучени люспи и пипер и не ми допада. Обонянието ми е много, много силно.

# 564
  • Пловдив
Питането ми към вас е как решавате проблема с осветлението под шкафовете,БЕЗ лунички (не ги харесвам)?Искам лед осветление,но това което ми предлагат майсторите въобще не ми харесва.Да налепят с двойно лепящо върху долната повърхност на горните шкафове лед лента,без е покрита с нещо.Изглежда ми грозно,все едно аз съм го правила Angry Въпроса ми е как разполагате лед лентата и къде е по-добре максимално до стената или към края който е към вас?Искам да ми е супер светло и ще слагам на цялата дължина на кухнята
Сложете лед лента, вкопана в дъното на горните шкафове. Продават се метални профили, в които лежи лентата и отгоре се слага pvc разсейвател, който разпръсква светлината и предпазва лентата от случайни пръски. https://rosi.bg/aluminiev-profil-s-pvc-kapak-za-led-lenta-za-vgrajdane-3322.html

Относно позиционирането - нашият майстор ни препоръча да е близо до външния ръб, за да се пада над средата на плота. Коментирахме и другите варианти, но според него този бил оптимален. Направихме го по препоръката му и нямаме никакви забележки. Помислете и дали лентата няма да ви заслепява, ако сте по-нисичка. Ако сте под 1,60 може би е по-добре да е в средата на шкафчетата или до гърба. Има вариант и за скриване зад парче от материала на кухнята - нещо като брадичка, не знам как се нарича.
Скрит текст:
Тази кухня има такова неща.

Колко силна ще бъде светлината зависи от избора ви на лента. Препоръчвам да си изберете силна (защото разсейвателя притъпява мaлко светлината) и с повече и равномерно разпръснати диоди (за да не стои на отделни лампички). Ако майсторът ви не е достатъчно запознат, можете да попитате в магазин, където продават ленти - те ще ви насочат какъв тип да вземете и ще можете да ги видите пуснати (пригответе си очила Laughing).
Скрит текст:
Тук е показана в средата на горните шкафчета и не се виждат отделните диоди.

На тази снимка се виждат отделните диоди и на мен не ми допада.

Много благодаря за изчерпателния отговор Blush решихте ми проблема с осветлението,само трябва да намеря изпълнител,защото явно с предложението си майсторите на кухнята ми не са на ясно и с осветлението Grinning  Благодаря на всички включили се по темата.Дано е полезно и за други потребители

# 565
stasy-bs и аз благодаря! Много полезно мнение.

# 566
В търсене съм на подобни плочки Ще съм благодарна ако ми помогнете!

# 567
Това са обикновени метро плочки, с малък размер, редени тип рибена кост.

# 568
Това са обикновени метро плочки, с малък размер, редени тип рибена кост.
Благодаря! Не знаех, че се наричат "метро" плочки.

# 569
Осветлението на кухненските шкафове ще имам същото, като показа didd, понеже кухнята ми ще е без дръжки, и ми се стори хубав вариант.
Сега осветлението ми е в ъгъла под горните шкафове, аз съм под 1,60 м и не ме заслепява Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт