Нашите кухни - 72

• 119 353
  • 841
  •   1
Отговори
# 720
  • По света и у нас
papi6, ние сме в къща и гоним селски стил. Преди малко попитах архитекта, дали евентуален тухлен под/става дума само за 13 кв.м./ няма да пропука плочата. Отговори, че тя е достатъчно здрава и ще издържи. И за първи път се въодушеви от идеята ми. Simple Smile Каза, че така ще стане интересно и че тухлите не държат студено, както камък или плочи. За поддръжката четох в английски сайтове-не е трудна. Все още чакаме стълбите, които визуално ще разделят кухнята от хола. Тогава окончателно ще решим как да действаме по-нататък.

# 721
Нямах предвид дюшеме. Трябва ми нещо което да не иска циклене, лепене и прочее поддръжка. Ако може да е клик сестема като ламината, но да е естествен материал. Гледах трислоен паркет и корк, но не съм запозната с плюсове и минуси на този вид настилка. Дюшеме и естествен парсет на малки паркетини определено не ми се нрави, идеята ми е лесно да мога да махам и слагам.
трислоен паркет
https://foresttrade.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D … %BE-%D0%BE%D0%B1/

# 722
Veracruzот Пловдив съм и го закупихме от тук по препоръка на бояджията.
Изобщо не съжалявам за избора - няма и година откакто живеем тук и вече сигурно щяхме да сме пребоядисвали...
 Мислех, че основните "щети" ще са от децата, но в кухнята определено се разлива повече

Намерих в няколко строителни хипер маркети и тук ги има.
Определено съм благодарна за препоръката !

Дали може да пуснеш линк или някакъв телефон, не намирам и аз в София техен латекс, а доста се заинтригувах

# 723
Veracruzот Пловдив съм и го закупихме от тук по препоръка на бояджията.
Изобщо не съжалявам за избора - няма и година откакто живеем тук и вече сигурно щяхме да сме пребоядисвали...
 Мислех, че основните "щети" ще са от децата, но в кухнята определено се разлива повече

Намерих в няколко строителни хипер маркети и тук ги има.
Определено съм благодарна за препоръката !

Дали може да пуснеш линк или някакъв телефон, не намирам и аз в София техен латекс, а доста се заинтригувах

Строймат 2001 ЕООД
Дружба 1

или тук в линка има още :
http://www.ikotech.net/partners.html

# 724
Сърдечно благодаря!

# 725
И ние в кухненската част сме с гранитогрес, а в трапезната - с ламинат.

Може ли да се слага фибран под гранитогрес? Как се държи след 2-3 години експлоатация?

Има ли такъв тип латекс или вид стенно покритие, което да може да се мие и ако случайно пръсне вода или нещо друго, да не попива, а просто да се стече по стената, например ?
латексът ни е vechro, клас eco. Изпробван доста пъти на издръжливост - мазни ръчички, счупен буркан лютеница, няколко десетки пъти полят с кафе - следи няма Simple Smile

Ако е фибран трябва да се прави няколко см замазка, но най-вероятно ще има разлика в нивата на помещенията. Ние слагахме подова изолация вата, а над нея ОСБ в помещенията където е ламинат, НО там където е гранитогрес над ватата се слага гипсфазер двоен сложихме ние 2*12мм, за да се избегне замазката. Стана чудничко, после реденето на плочките по -лесно и бързо, защото е право и равно.

# 726
Неудобното на 2-ките котлони е, че като сложиш един съд с по-широк диаметър на единия котлон и на 2-я котлон не можеш да сложиш нищо освен джезве.
Мен това не ме притеснява, но благодаря за предупреждението.

Абсолютно подкрепям мнението за неудобството на 2-ките котлони.....сложиш ли един по-голям съд на по-голямият и забравяш да ползваш пълноценно по-малкият. С такъв плот съм в сегашната ми кухня и преди да го сложим си мислех като теб, че няма да ми е проблем, но повярвай ми отдавна горчиво съжалявам за това си решение. Сега ми предстои обзавеждането на нова кухня, която пак не е много голяма като размери, но този път съм решила, че за нищо на света не бих повторила грешката си и бих жертвала още 30-ина сантиметра от плота, за да имам удобството, а не след това отново да се случва да се чудя как да събера съдовете на котлоните

# 727
много си харесах за подова настилка гранитогрес с дървесен мотив за коридора и кухнята- ето този https://www.kai.bg/en/porcelain/atelie/ който е 45х45 и всяка плочка е все едно от 3 паркетинки 15х45. Някой има ли поглед как би седяло на живо, някакви снимки дали може да предложи някой. предполагам с подобен десен плочките трябва да се редят шахматно и диагонално няма да изглежда добре.Притеснява ме и фактът че коридорът ни е Г-образен 4х1.3м + чупката 1х1м 

# 728
Ако е релефен, значи това е гранитогресът ни на терасата (вече мина време и не съм сигурна как се казваше серията точно, но е на Кай и са точно квадратни плочки с дървесен ефект). Предимства - дебел, здрав, относително прав, майсторът не се е оплаквал при поставянето, студоустойчив, не се пързаля, държелив на резки температурни разлики (аз на терасата си изнасям горещите съдове, примерно грил тигана, за да не мирише вътре), много добра цена. Недостатъкът му е, че е силно релефен и трудно се почиства. Лятото, когато ползваме терасата по-активно и се храним на нея, роботът ежедневно я чисти, за да не се събира твърде много прахоляк. На терасата стои добре, но не съм сигурна вътре дали би изглеждало хубаво.  Thinking

# 729
Здравейте!
Ние сложихме навсякъде естествен паркет, включително в коридора и кухнята. В част от стаите запазиме стар буков паркет, който пренаредихме, циклихме и лакирахме, в коридора и кухнята сложихме нов предварително омаслен дъбов паркет тип дюшеме, като дъските идват с размер между 40 см. и 180 см. Български, от фабрика Емко - Г. Лепят се за пода, няма нужда от циклене, лакиране и пр. при първоначалния монтаж.
Нещо такова се получи при нас, като никъде не сложихме гранитогрес /под шкафовете и електроуредите/, дано да не рева някой ден.
На пода в кухнята имаме и 8 см. фибран, нищо че не е гранитогрес. Майсторът реши да се застрахова, защото имаме и усвоена тераса.

За котлоните - след голяма чуденка реших да си купя 3-ка, със стандартните размери на 4-ка - стъклокерамика, не е индукционен. Мисля, че направих добър избор, но времето ще покаже. Ще ми изяде малко от пространството на плота, но каквото - такова.

# 730
Неудобното на 2-ките котлони е, че като сложиш един съд с по-широк диаметър на единия котлон и на 2-я котлон не можеш да сложиш нищо освен джезве.
Мен това не ме притеснява, но благодаря за предупреждението.

Абсолютно подкрепям мнението за неудобството на 2-ките котлони.....сложиш ли един по-голям съд на по-голямият и забравяш да ползваш пълноценно по-малкият. С такъв плот съм в сегашната ми кухня и преди да го сложим си мислех като теб, че няма да ми е проблем, но повярвай ми отдавна горчиво съжалявам за това си решение. Сега ми предстои обзавеждането на нова кухня, която пак не е много голяма като размери, но този път съм решила, че за нищо на света не бих повторила грешката си и бих жертвала още 30-ина сантиметра от плота, за да имам удобството, а не след това отново да се случва да се чудя как да събера съдовете на котлоните

Ох, не искам да влизам в обяснителен режим, но все пак да си кажа.
За мой срам у дома почти не се готви. Когато се готви се прави на терасата на газов котлон.
В момента имам двойка котлони, стъклокерамичен плот на свободностояща печка, която ще вадя също на терасата. Котлоните на нея за ползвани 1-2 пъти за 5 год. Имам едни много хубави декоративни не знам как се казват, но грубо да го кажа - покривчици, които съм постлала върху плота и отгоре декоративен кован поднос с плодове/орехи/лешници/др. ми стои.
Така че, в моя конкретен случай, дори да нямам плот с котлони не е проблем. Компромисен вариант е двойка, но ме дразни чисто визуално монтирането с разположшение един зад друг. Подносът ми ще дойде с по-голям диаметър от ширината и ще стои грозно. Ще искам да монтират с разположение един до друг, дори с риск тъчовете да идат някъде встрани. Всъщност под "ковьорчето" Mr. Green няма да се виждат изобщо.
По тази същата причина (почти неготвенето) избрах аспиратор за пълно вграждане. Изобщо не се вижда, че има аспиратор под шкафа. По този начин си спестих и рязането на модула.

# 731
  • In transit
Докато сте на вълна уреди да си кажа мъката и аз. Харесах си котлони 4-ка индукция 7400W мощност, новите са все с такава мощност, но видях, че и 4ките керамични също са там някъде. Фурната е 3450W. ММ се притеснява, че инсталацията няма да издържи. Нова е и според строителя са пуснати 4 квадрата за плот и фурна. Искам да питам как е при вас, подсилвана ли е ел. инсталацията? Всеки ми казва, че едва ли ще ползвам 4те котлона и фурната едновременно на пълна мощност, което е така, но нали трябва инсталацията да отговаря? Моля ви споделете как е при вас ако сте запознати?

# 732
Докато сте на вълна уреди да си кажа мъката и аз. Харесах си котлони 4-ка индукция 7400W мощност, новите са все с такава мощност, но видях, че и 4ките керамични също са там някъде. Фурната е 3450W. ММ се притеснява, че инсталацията няма да издържи. Нова е и според строителя са пуснати 4 квадрата за плот и фурна. Искам да питам как е при вас, подсилвана ли е ел. инсталацията? Всеки ми казва, че едва ли ще ползвам 4те котлона и фурната едновременно на пълна мощност, което е така, но нали трябва инсталацията да отговаря? Моля ви споделете как е при вас ако сте запознати?
Трябва да се консултираш с ел. техник.
Аз бях писала по-напред, че от фирмата, която ще ни прави кухнята ще получим ВиК и ел. проект заедно с окончателния проект на кухнята. Там би трябвало да са съобразени тези неща.

# 733
Здравейте!
Ние сложихме навсякъде естествен паркет, включително в коридора и кухнята. В част от стаите запазиме стар буков паркет, който пренаредихме, циклихме и лакирахме, в коридора и кухнята сложихме нов предварително омаслен дъбов паркет тип дюшеме, като дъските идват с размер между 40 см. и 180 см. Български, от фабрика Емко - Г. Лепят се за пода, няма нужда от циклене, лакиране и пр. при първоначалния монтаж.
Нещо такова се получи при нас, като никъде не сложихме гранитогрес /под шкафовете и електроуредите/, дано да не рева някой ден.
На пода в кухнята имаме и 8 см. фибран, нищо че не е гранитогрес. Майсторът реши да се застрахова, защото имаме и усвоена тераса.

За котлоните - след голяма чуденка реших да си купя 3-ка, със стандартните размери на 4-ка - стъклокерамика, не е индукционен. Мисля, че направих добър избор, но времето ще покаже. Ще ми изяде малко от пространството на плота, но каквото - такова.
Много яко изглежда, красота!
Може ли да ми кажете цена на квадрат за това дюшеме?

# 734
Средно по 93 лева на квадратен метър излезе.

Скрит текст:
Първите 15 кв.м. взех на 85 лева (на промоция), а вторите 6 кв.м., които не достигнаха на 110 лева.
Тук може да се видят цените всъщност - II. Дъбови дъски (тип дюшаме), Natural II с размери 20x120x400÷1800
Необработеното дюшеме е 70,70 лева + Байц+масло/лак+ 38лв/м2

Общи условия

Активация на акаунт