Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 75 705
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
И аз съм на ВМ НВХ, от доста време, не ми се получава отслабването нещо, но ми се отразява добре като цяло. Преди години свалих 14 кг с 90-дневната, сега не ми действа, а и ще ми навреди повече с моя инсулин. Иначе аз знам какво работи при мен - преди години, когато бях на 20, пуших по една кутия цигари на ден, работих 13-часови смени на крак и нямам спомен някога да съм си слагала храна за обяд, бях 50 кг, сто на сто ще отслабна пак, ако мина на същия режим. Simple Smile   

# 61
  • Leeds, UK
И аз съм на ВМ НВХ, от доста време, не ми се получава отслабването нещо, но ми се отразява добре като цяло. Преди години свалих 14 кг с 90-дневната, сега не ми действа, а и ще ми навреди повече с моя инсулин. Иначе аз знам какво работи при мен - преди години, когато бях на 20, пуших по една кутия цигари на ден, работих 13-часови смени на крак и нямам спомен някога да съм си слагала храна за обяд, бях 50 кг, сто на сто ще отслабна пак, ако мина на същия режим. Simple Smile   
😁😁😁. Аз до 30-тата си година не знаех какво е храна. Ама сега да видиш...

# 62
  • Bristol
Сега кажете вие как сте и къде запазихте почивка лятото.
Аз още си оправям зимната ски почивка с дъщерята. Мъжът в последния момент каза, че не може да дойде и трябваше да я преправям. Не смея сама с колата да тръгна от тук до Австрия, а не намерих други мераклии скиори и шофьори да се присъединят към нас. Така че летим до Германия и от там с кола до Австрия.
За лятото гледах за Гърция. Но чакам сина да каже, дали могат да се присъединят с приятелката си към нас, за да гледам за настаняване на Халкидики или ако не могат, да пробваме ново място с мъжа и дъщерята.

Сняг нито в Дарби, нито в Бристол видях 🤔

В Теско има един хляб, който много обичаме в къщи, ръжен и един друг с маслини. Много обичам и различните комбинации със sourdough, както и ирландската содена питка.

Освен попарата, пробвали ли сте макарони с масло, сирене и захар. Моите "деца" още ги обичат тези макарони. Понякога ставам по-рано през седмицата, за да направя макароните и събуждам дъщерята за училище с вълшебните думи, "има макарони за закуска"  😂 А синът, като си е в къщи, все спорят по въпроса, кой повече и кой по-малко макарони е изял.

# 63
  • На острова
Оо, почти всяка събота правя макарони със сирене на синко, той и баща му ги уважава 😁. Особено след час и половина футбол, много добре му се отразяват.

Само ние ли не почиваме в България? Не знам, за същите пари има къде-къде по-интересни места. Явно сме се находили на БГ Черноморието като млади, ама сега предпочитаме да откриваме нови места. Обикновено нашите идват два пъти в годината, и аз правя още едно пътуване евентуално с малките. Мм не се прибира изобщо. За лятната почивка много ни се е приходило и нас в Гърция, да вземем вила, да дойдат приятели. Другият вариант е Португалия.

Аз сега след бремеността бързо върнах кг, ама то голямо тичане нагоре-надолу и нямам време да ям. Отделно си правя домашни упражнения в къщи, но всичко идва от яденето. Сега гледам да правя intermitten fasting, определено е мойто, но аз дълги години не съм закусвала и е ок. Иначе и аз преди години не си спомням да съм обядвала, ама последните години да видиш, не само закуска и обяд, че и два снакса сложих, сутрин, че и следобед 😂 Сега като се върнах от майчинство и двете колежки ми се сториха страшно напълнели за тези месеци дето ме е нямало. То по цял ден седиш и къцкаш нещо, въпреки политиката на шефа да не се носят unhealty snacks, хората пак си пълнеят. Голям бич е 8-часовото седене на компютър.

# 64
Тук снощи пак валя и снежната приказка продължава в комбинация с лед. Все още има непочистени улици.

В нашата къща макароните само така ги ядем. И съм се запътила към кухнята точно това да правя 😂 На висока почит са. Общо взето сутрешното меню почивните дни е английска закуска и макарони.

Миа, не сте единствени. За нас също почивката в Бг не е опция. За цената само на самолетните билети лятото има такива прекрасни алтернативи.И на мен много ми се ходи в Португалия.

Ох, аз съм закотвена по цял ден в офиса и направо се сраствам с офисния стол. Най-накрая си намерих спорт на удобно място и вече втора седмица ходя, съответно и мускулната ми треска е трудна за описване.Хранителният режим също трябва малко да го променя, 'щото и аз съм като бебетата-на всеки 2 часа трябва да ям. Поне да е нещо по-качествено.

# 65
  • Leeds, UK
Добро утро! Ние бяхме на Халкидики миналата година. Тая година ще е в БГ, догодина ще видим. Мои приятели бяха в Португалия и казаха, че е невероятно. Здрави да сме и да работим, дестинации много и все хубави, има време за всичко.
Аз тези дни се активирах най-накрая да си пратя дипломите в НАРИК. Сега чакам да ми кажат колко ще ме одрусат😁.
Хубав ден на всички!

# 66
Ако под почиване се разбира предимно ходене на море, ние почиваме в България. Възрастни са ни родителите, трудно пътуват и си ходим всяко лято в България, а щом сме там - ходим на нашето море. Идваха по веднъж тук и моите, и на ММ родителите и на нас ни е по-удобно те да идват, отколкото ние да обикаляме при едните и другите, докато сме в България, но... Отделно, че колкото и да ми се ходи на чужд плаж, много повече ме влече разглеждането. Затова - едно бг море през лятото, а през някоя от другите ваканции - някъде на по-топло и красиво из Европа. Планината ми липсва, но лятната планина.

Макароните у нас са на почит от злоядото ми дете. за Закуска - с масло и сирене, а за вечеря - с кайма и сос. Купувам едни quick cook от Теско и наистина много бързо се сваряват. Ние намерихме положителното в гадния хляб тук - почти не го ядем. Имам пекарна, но от нея хляба свършва на едно ядене и затова се мъчим с купешки. Хубав бял хляб съм купувала от wenzel's - вкусен, добре изсъхва, добре се препича, става за сандвичи... но вече няма такава фурна наблизо. Sourdough харесвам, но с него има опасност да прекаля.

Тази зима и на мен ми се струва по-неприятна от предишните, прекарани тук.

# 67
  • Leeds, UK
Аз тукашния хляб му махам корите, разточвам го на тънко, слагам пълнеж кашкавал и шунка, завивам го на руло и го панирам с яйце и галета. Много вкусно става! Може и само да се запече, забоден с клечки.

# 68
  • Варна
Здравейте ,момичета  Simple Smile Понякога ви навестявам в темичката да ви питам някои неща, та и сега така. Някоя от вас има ли карта EHIC , която да ползва в България ? Та питам, тази карта има ли някаква времева валидност , например българските ЕЗОК карти / еквивалента на EHIC / , са с валидност от 1 година и после пак трябва нова. А как се издават, мисля че разбрах с търсене през Гугъл. Благодаря  bouquet

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 12:22 от Сребърна паричка

# 69
Картата е само за спешни случаи. За щастие още не ни се е налагало да я ползваме. Английските са със срок 5г.

# 70
  • Bristol
И ние заради родителите ходим в България отпуските. Те не желаят да идват тук Sad Мен на едно място не ме свърта, все търся да обиколя и видя нещо. Затова и all inclusive офертите никога не са били опция за мен, дори когато бяхме с малки деца. Дори на ските отдавна си променихме стила на почивката и обикаляме различни места. Затова и никога не записахме децата на ски училище, защото ще ни върже на едно място цяла седмица 😂

Блу, има много хубави летни почивки из Алпите във Франция, Австрия, Швейцария, Италия. Правят походи, покоряват върхове. Предлагат и настаняване до езера с плажове. Където ще ходим в Австрия тази година има много впечатляващ спа комплекс, както и комплекс за водни спортове. Спато работи и зимата, ще му отделим една вечер, но водните спортове са само за през лятото.

Сребърна паричка, картата важи няколко години. Пускаш апликация онлайн, безплатна е
https://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcareabroad/EHIC/Pages/about-the-ehic.aspx

# 71
  • на малък остров в океана
Здравейте момичета,

Преди 5-6 години писах в темата, понеже бяхме решили да се местим в Лондон. Помогнахте ми със съвети, мъжът ми  замина  2013 година сам, но първо детето счупи крак, после и аз (слава богу, не едновременно) и той остана само 2 месеца и реши да се прибере (прие го като знак). Бизнесът ни в България потръгна и забравихме за преместването на острова.
И така до края на миналата година, когато мъжът ми кандидатства  за работа в Уелс и след няколко интервюта в Лондон и в офиса на компанията близо до Кардиф, вече има подписан договор и започва в края на февруари.

В момента се опитваме да намерим от тук къща, като се надяваме да намерим поне частично мебелирана. Но повечето, на които попадам мая нямат дори пералня и хладилник. Стандартно положение ли е това да няма пералня и хладилник, или просто на такива съм попадала досега?
Идеята ни е първо мъжът ми да замине и ако не е намерил къща, да наеме временно нещо малко за един два месеца докато намери къща и да обзаведе с минималното необходимите неща. В идеалния вариант, ако намерим  къща дистанционно, ще можем и заедно да заминем тримата.

Искам да питам и за секъндари училищата в Уелс, ако някои има инфо - тези, които се водят welsh medium school caмо на уелш ли се учи или са английски, с  изучаване на уелш? Дъщеря ми е на 10 г. и  като отидем ще е Y5, но се оглеждам за квартали с добри секъндари училища, защото почти всички праймъри училища в района са прилични.
Дълго стана. Blush  Благодаря, че прочетохте и ще се радвам на всякакви отзиви и съвети към новодошли Simple Smile

# 72
  • Истински се вижда само със сърцето.
Стандартно къщите са необзаведени, кухните са само оборудвани с фурна, рядко хладилник и то от тези малките.

Мери брат ми вчера се прибрали от австрийските Алпи, бяха на ски но не знам в кой курорт, казал че се наложило да си тръгнат заради опасност от лавини и са затворили целият курорт. Дано да ви е ок времето и да нямате такива проблеми Simple Smile

Ние в БГ не почиваме, но както казах не сме и се прибирали откакто сме дошли. Ваканции за сега си правим само тук. Тази година не знам дали ще ходим даже някъде, винаги решаваме в последният момент.

# 73
  • Варна
Картата е само за спешни случаи. За щастие още не ни се е налагало да я ползваме. Английските са със срок 5г.

Pampers, благодаря  bouquet

Синът е във Великобритания от 5.5 г. , известно време беше студент, но вече само работи и съответно не се осигурява здравно в  България. Идва си често , на няколко пъти се разболяваше още с идването, та взех да мисля да си изкара една здравна карта за всеки случай. Айде, на обикновен преглед ще си платим, но ако се наложи влизане в болница , по-добре да има английската карта  Peace

Merry , драго ми е да те "видя", ако ме помниш от студентската тема. Как върви обучението на сина ?

# 74
  • на малък остров в океана
Благодаря, Илейн Simple Smile

В такъв случай се надявам, да намерим обзаведена къща, за да не налага да обзавеждаме от нулата.

Общи условия

Активация на акаунт