Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 286
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • Истински се вижда само със сърцето.
Стискам ти палци да намериш, защото пазара почти не предлага такива  Simple Smile а обзавеждането не е толкова сложно има доста евтини мебели.

# 76
  • York
Аз без море много трудно вирея, това ми е най - големия проблем тук, че брега ми е далеч, един час в посока и то без трафик.....

Аз ще се прибирам в Бг, за да си видя приятелките и да си почина малко от голямата, а и да подишам морски въздух. Тази година и за да видят бебка Simple Smile
Финансово и седмица тук не мога да си позволя около брега през летния сезон. Твърде скъпо е, пък и няма да ми стигне.

# 77
  • UK
И ние ще сме в България лятото, за 3 седмици, трета година подред, като тогава ще отскочим до гръцкото море с кола за 5-6 дни. Аз имам възрастна баба на село, с която съм безкрано близка и още не мога да си представя да пропусна година да не я видя, все си мисля, че може да не я видя повече. Време и финанси за две почивки няма, обикновено април ходим някъде за няколко дни и после лятото Бг + море в Гърция, и от септември до април месец мъжът ми вече е без никакъв отпуск. Догодина обмислям някоя по-различна почивка, но има време дотогава. 

# 78
Обзаведените къщи държат много по-високи цени и се срещат много рядко. За сметка на това обзаведените апартаменти поне при нас са често явление. Ние с идването такъв наехме.

Дори и да не откриете, има варианти за евтини мебели. В gumtree и местните ФБ групи постоянно се подаряват или са на символична цена, в charity shop-овете също са на изгодни цени.

dejie, и аз така съм се зарекла за догодина-да направим една по-различна почивка. Дори за Великден съм си набелязала холандските лалета. 😍 Имаме удобен ферибот до там.

Знаете ли кога ще има информация за ваканциите през следващата учебна година?

# 79
  • След завоя в дясно
В общи линии и аз съм като Блу и Мери, възрастни родители, на който много вече не им се пътува, но пък чакат внуците с нетърпение. Ако си вземете билет от време, цените са си много достъпни до Бг. Като сложа чертата за една седмица или максимум 10 дни в Испания (сносен бюджет не лукс) ми струва колкото един пълен месец в България.  Две седмици при едните, две седмици при другите и ваканцията минала. Мъж ми е близо до морето, аз до планината best of both, дет се вика Simple Smile задължително и някоя историческа или природна забележителност помежудругото и станало време да се прибираме.
През останалото време обикаляме по набелязани местенца по света и у нас. Simple Smile

# 80
  • на малък остров в океана
Pampers, благодаря и на теб.

Присъединила съм се в една такава група във Фейсбук вече. Simple Smile Общо взето съм си написала "домашното", предимно благодарение на последните десетина теми и линковете, които споделяте. Първият пост също е много добре и подробно поднесен. Страхотно е, че споделяте опита си, голяма помощ ми е.

И една молба Simple Smile
Някой преди време беше постнал линкове относно материала, който се учи в училище. Ще съм благодарна, ако някой ме насочи къде да погледна какво се учи year 4 и 5, за да проверя много ли има да наваксва дъщеря ми. Тя с езика, мисля, че няма да има проблем, защото вече пета година ходи в Британика. Но скокът от четвърти в пети клас малко ме притеснява. Слава богу, тя е родена след 1 септември, така че няма да е year 6, a 5 като пристигнем.

# 81
Не е за нас спа из Алпите. Не съм поглеждала места, че няма начин да не ми хареса някъде и да не се размечтая, но цените сигурно ще са разточителство за нашите възможности и приоритети. Живеем под наем, отдавна не сме млади, детето ни е малко и гледаме да пестим повече. Всъщност, в Словенските Алпи може да е по по джоба ни.
Освен родителите ни в България, има и друго - ще ми се детето да е видяло малко повече от родината си, пък и на мен ми липсва понякога много, макар да не пазя само розови спомени оттам. Но ние сме отскоро тук, дойдохме доста по-големи от средното и нито можем, нито пък искаме да се отдалечаваме много от България.

# 82
  • Bristol
Ujasia, в Уелс учат на английски. Бристол е близо до Уелс и много англичани се местят от другата страна на реката да живеят, заради по-хубави училища и по-евтини имоти и пресичат всеки ден моста за работа. Chepstow и района им са популярни сред англичаните и не са далеч от Нюпорт и Кардиф.
Гимназията, в която учеха и учат децата ми, тъй като са близо до Уелс, за изпитите по английски са избрали точно уелския борд за тестове, http://www.wjec.co.uk

Сребърна паричка, помня те! Simple Smile Трета последна година е на моя и трябва да търси работа. Дано намери каквото му е на сърце!
Твоят как я кара с работата, след като завърши, доволен ли е?

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 11:37 от Merry

# 83
  • на малък остров в океана
Ujasia, в Уелс учат на английски. Бристол е близо до Уелс и много англичани се местят от другата страна на реката да живеят, заради по-хубави училища и по-евтини имоти и пресичат всеки ден моста за работа. Chepstow и района им са популярни сред англичаните и не са далеч от Нюпорт и Кардиф.
Гимназията, в която учеха и учат децата ми, тъй като са близо до Уелс, за изпитите по английски са избрали точно уелския борд за тестове, http://www.wjec.co.uk
Благодаря, Merry Simple Smile
Chepstow ни е малко далече. Няма да имаме в началото кола и сме се ориентирали като начало в Caerphilly (там ще е офиса на мъжа ми) и наоколо. Отказахме се от обзаведените къщи вече, тъй като видях, че Икеа Кардиф доставят до там, така че ако успеем бързо да продадем колата, ще успеем да се обзаведем първоначално без много стрес.
Мерси и за линка, ще разгледам да видя какво учат и колко ще има да наваква дъщеря ми.

# 84
  • Варна

Сребърна паричка, помня те! Simple Smile Трета последна година е на моя и трябва да търси работа. Дано намери каквото му е на сърце!
Твоят как я кара с работата, след като завърши, доволен ли е?

Дано, и аз му го пожелавам , да намери нещо подходящо, което да го удовлетворява  bouquet

Моят е от година и половина в Лондон,премести се веднага след като се дипломира в Глазгоу. Харесва му и фирмата и работата , заплащането донякъде, че много скъп тоя Лондон, разходите са големи. Поне парите му стигат, издържа се сам и успява да задели и нещо, засега не смята да се мести другаде  Peace

# 85
  • Манчестър
Обзаведените къщи държат много по-високи цени и се срещат много рядко. За сметка на това обзаведените апартаменти поне при нас са често явление. Ние с идването такъв наехме.

Дори и да не откриете, има варианти за евтини мебели. В gumtree и местните ФБ групи постоянно се подаряват или са на символична цена, в charity shop-овете също са на изгодни цени.

dejie, и аз така съм се зарекла за догодина-да направим една по-различна почивка. Дори за Великден съм си набелязала холандските лалета. 😍 Имаме удобен ферибот до там.

Знаете ли кога ще има информация за ваканциите през следващата учебна година?

Виж на сайта на училището, нашите ги има за следващите две години. Ние плануваме сега 2019/2020.

# 86
  • Манчестър
И ние заради родителите ходим в България отпуските. Те не желаят да идват тук Sad Мен на едно място не ме свърта, все търся да обиколя и видя нещо. Затова и all inclusive офертите никога не са били опция за мен, дори когато бяхме с малки деца. Дори на ските отдавна си променихме стила на почивката и обикаляме различни места. Затова и никога не записахме децата на ски училище, защото ще ни върже на едно място цяла седмица 😂

Блу, има много хубави летни почивки из Алпите във Франция, Австрия, Швейцария, Италия. Правят походи, покоряват върхове. Предлагат и настаняване до езера с плажове. Където ще ходим в Австрия тази година има много впечатляващ спа комплекс, както и комплекс за водни спортове. Спато работи и зимата, ще му отделим една вечер, но водните спортове са само за през лятото.

Сребърна паричка, картата важи няколко години. Пускаш апликация онлайн, безплатна е
https://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcareabroad/EHIC/Pages/about-the-ehic.aspx

Като пътувахме с кола до БГ винаги спирахме в австрийските Алпи из курортите за преспиване и разходка .

Това лято за първи път ще отидем цяла седмица на пакет - Zell am Zee . Ще споделя после впечатления, но очаквам почивката с голямо нетърпение. На пакет почивка сме, с полети, трансфери и HB за 7 дена.

За второ лято няма да ходим в БГ, ще уважим Гърция , но друг остров.

Правя два дълги уикенда два пъти годишно  да видя моята фамилия, имаме само свеки от на мъж ми страната, тя пък ни гостува тук.

Най този етап БГ не ни е в плановете за почивка.

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 14:44 от Ave

# 87
Ако Памперс има предвид инсет дни за 2018/19, а не стандартните ваканции - нашето също още не е обявило такива дни. Просто пише да очакваме информация за тях.

# 88
  • Bristol
INSET дните и при нас не са обявени, но ваканциите ги има в сайта на училището и общината.
Аве, ще чакаме да споделиш Simple Smile

# 89
Благодаря! Значи трябва да почакам. Замислям се, че ще трябва да организирам кой да го гледа, когато училището няма да работи и да почвам да проучвам варианти да го записвам, когато където може.

Отърване от тоя сняг няма-пак вали и трупа😣

Общи условия

Активация на акаунт