Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 307
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • Манчестър
INSET дните и при нас не са обявени, но ваканциите ги има в сайта на училището и общината.
Аве, ще чакаме да споделиш Simple Smile

Е какво значи да обяват инсет дните? Нашите са калкулирани във ваканцията? Т,.е. Датите които са показани, това са датите.

# 91
  • Bristol
INSET дните и при нас не са обявени, но ваканциите ги има в сайта на училището и общината.
Аве, ще чакаме да споделиш Simple Smile

Е какво значи да обяват инсет дните? Нашите са калкулирани във ваканцията? Т,.е. Датите които са показани, това са датите.
Нашите не са, обявяват ги отделно.
В сайта на общината тези дни ги няма, защото са различни за различните училища. В сайта на училището ни пише:
"Students will start term on 4 September 2018, as  Monday 3 September 2018 will be an INSET day
Other Inset Days will follow."
Обикновено ги обявяват по-късно през годината.
Това е за тази учебна година, за сравнение:
"Students will start term on 4th September 2017, as  Friday 1 September 2017 will be an INSET day
Other Inset Days for 2017-2018 are; 20 October 2017, 18 December 2017, 2 January 2018, 9 April 2018"

# 92
И при нас са отделно. Понякога в два последователни дни, т.е. децата вместо в понеделник след ваканцията се връщат във вторник или в сряда.

# 93
Малко в страни от темата за ваканциите, но споделям личен опит относно брекетите, които се коментираха преди време. Големият ми син носи такива от приблизително година и половина. Преди седмица при поредното посещение в клиниката докторката беше изключително мила и любезна (те винаги са такива, де) и ми обясни, че се въвеждат нови правила за безплатните брекети по NHS и трябва да попълня форма за регистрация в самата клиника и след това да получим час за преглед (assessment). Вчера получихме и писмото като прегледът е насрочен за началото на Март.

# 94
  • На острова
G&B, големият ти син колко е голям и безплатно ли ги сложихте първоначално? Че и моят син, ако е наследил моите зъби, ще е по-добре от рано да се почне. Въпреки, че той има млечни още, чух че трябвало да излезнат всички постоянни да излезат и тогава се определя. Така ли е?

# 95
Миа, големият ще навърши 16 през Март. При рутинен преглед при личният ни зъболекар ме питаха дали искам да му сложат брекети, защото имаше нужда от лека корекция на захапката и изправяне на зъби. Брекетите са безплатни и са базов вариант, не цветни например или invisible braces behind theeth.
 За млечните зъби ни обясниха същото, когато водих малкият, който сега е на 12. Последният му падна преди няколко дни, така че ако се наложи да носи брекети ще започнем скоро. Лошото е, че 99% от часовете, които ни дават в тази клиника са в училищно време, но в документите, които разписваш в началото на лечението изрично е посочено, че нямаш право да ти да посочваш кога искаш, а избираш между 3-4 опции.

# 96
Аз като с девойка руло що почнала нърсери, и не съм наясно, какви са тия inset days? И според вас колко време преди да навърши 3г е добре да започна да се оглеждам и да подавам документи за school nursery? До нас има едно, което е и единственото праймъри училище което е с outstanding Ofsted. И като цяло към него съм се насочила, но пак искам да разгледам. На сайта на училището нищо не пише, тя ще направи 3 през декември. И има ли разлика между обикновено нърсери и това към училище?

# 97
Моят син беше миналата година в градина, а тази е към училището. Разлики има много. Но учебният план, който следват, е един и същ.
Щом е родена декември, значи от януари ще трябва да започне по безплатните часове. Най-добре се обади в набелязаното училище и питай. При нас май месец беше подаването на документи и класирането(с все разпределението на децата сутрин, следобед и целодневно с 30те часа)за тази учебна година. Тези, които се присъединиха сега януари се знаеха още в началото на учебната година и местата им се пазеха, както и за следващия семестър, т.е бройката се запълни изцяло още пролетта.
В градината ни няма такива срокове и класирания-кой когато прецени почва. Към градините няма и униформи.Грижат се и за много по-малки деца,има пригодена база за почивка също, докато в училищата липсва и се следват училищните привички и дисциплина. Има и по-малко персонал на разположение. Най-големият за мен плюс на градините е, че нямат ваканции и работят целогодишно и са гъвкави във всяко отношение. Ако детето не е напълно самостоятвлно на 3г-само да яде, да се облича, само да ползва тоалетна и т.н. няма да има много кой да го обгрижва в училище, докато в градината има достатъчно персонал да ги научи.  
Предвид, че ще кара предучилищната 2 години, моят съвет е на 3г да си продължи в сегашната градина като използваш там безплатните часове, а за следващата, когато ще навърши 4г да я запишеш към набелязаното училище.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 01:20 от Pampers

# 98
  • Варна/UK
Не знам дали е коментирана, но Kit Kats transport е добра и сигурна. Не съм я ползвала, но приятели са и са много доволни, затова смело ги препоръчвам

П. п. https://m.facebook.com/KitKatsbg/?locale2=en_GB

dmm, свърза ли се с KitKat? Аз смятах да им пиша също, защото искам да си взема кученцето тук. В момента баща ми го гледа, но аз ще вземам и баща си тук и кученцето.

Синът ми днес замина на лагер от училището/през учебно време/ То е Outdoor Education Centre и ще се върнат в петък. Няма телефони, няма интернет.  Simple Smile Аз вече стана месец работя. Май писах по-рано, че почнах работа 20 часа седмично в един онлайн магазин за платове на позиция stock control и customer service. Засега е добре, почнах да свиквам и да се справям със задълженията си. Шефката ми е американка и е ветеринарен лекар също. Над ветеринарната си клиника е направила този онлайн магазин, та при нас е доста забавно и интензивно.  Grinning

# 99
И моят син замина в Уелс за една седмица с училище. Точно чакам да покажат някакви снимки. Организирали са им много неща, само са ми малко екстремни за януари. Иначе и аз искам Simple Smile

# 100
  • Варна/UK
За нас екстремни, ама като видях местните деца днес по тениски тръгваха за лагера... А моят син го стегнах с едни дебели блузи, две якета, шапки, ръкавици  Joy Ще имат ориентиране в гората вечер, кану, катерене и т.н.

# 101
Много интересно звучи. Дано имат късмет с времето децата, доколкото изобщо януари е подходящ за целта.

# 102
Колкото януари е подходящ 😀😀Моите и двамата края на ноември ходеха от училище в 6-та година на такъв лагер. Нарочно ги вкарват в ледена вода, уж докато са с кануто. И двамата се върнаха много болни, и двамата са предразположени към астма, съвсем откачена работа. 🙄
Тази зима ми се струва много студена и мокра , нямам търпение за пролет и слънце ...

# 103
За водата да кажем, че ще са добре екипирани. Лошото е, че последния ден имаше 12 болни от 60 деца, а след това всички тръгнаха. Съмнявам се да са доизлекувани. Дано не се изпонатръшкат там децата, не ми се мисли учителите какво ще ги правят.

# 104
  • На острова
G&B, мерси са отговора!

Боже, аз какъвто съм фрик контрол, ще полудея да пусна синът на кану януари. Той никак не е зиморничав, но те повечето деца тук не са, все му е топло, да е миналата седмица баба му ми се обади да ми каже, че си е обул късите панталони на униформата 🙈 Мен като цяло си ме е шубе от организирани екскурзии, затова винаги се бутах да ходя с класа като хелпър и ми е по-спокойно като съм там. Обаче миналата година един път не ме избраха, аз казах, ме няма да го пускам.. пускам го, естествено, но поне знам кои майки ходят с тях и ги моля да го наглеждат. Че е страшно диване.

Тук ваксината против Хепатит Б, BCG, не се бие при раждането както е в БГ. Майките с по-малки слагали ли сте я допълнително? Обадиха ми се за час, промениха го, нямало лицензирана такава в Англия, че пък идвала от Канада. И се чудя и се мая. Баткото в има от БГ, ние също. Доста пътуваме, но пък тукашните не я бият. И не знам.

Общи условия

Активация на акаунт