Споделете от какво животно е най-екзотичното или нетрадиционно месо, което сте вкусвали в живота си?
Моят най-нестадартен опит може би е с кенгуру. Вземем го от Metro (мисля, че там почти винаги има наличности), но разбрах, че и в Lidl го предлагат от време на време. Вкусът му е мек и ненатрапчив – много подобен на този на младо телешко. Естествено, зависи от коя част на животното е мръвката. Аз залагам предимно на филета, тъй като са ми по-вкусни и лесносмилаеми.
Друг мой по-нетипичен фаворит е фазанът – вземала съм от ViVenda в миналото. Вкусът му е една идея по-интензивен от този на пилешкото. На мен лично страшно ми допада.
Няколко пъти съм опитвала и еленско, взето отново от ViVenda (има и в Metro). Сякаш, не ми допадна изцяло, но имам подозрения, че просто не знаехме как да го приготвим по най-забележителния начин в домашна обстановка. Определено ще си го поръчам в ресторант някой път, при отдала ми се възможност.
🥦
Знам, че месото на някои е апетитно, на други – не съвсем. За хиената, например, споделят, че е доста гадна на вкус; някои я оприличават на мърша дори (съвсем закономерно).
Това не знам дали е вярно, де.
Умрях от яд направо!