Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 16 378
Добре дошли в темата! 🥩

Споделете от какво животно е най-екзотичното или нетрадиционно месо, което сте вкусвали в живота си?

Wine Glass Моят най-нестадартен опит може би е с кенгуру. Вземем го от Metro (мисля, че там почти винаги има наличности), но разбрах, че и в Lidl го предлагат от време на време. Вкусът му е мек и ненатрапчив – много подобен на този на младо телешко. Естествено, зависи от коя част на животното е мръвката. Аз залагам предимно на филета, тъй като са ми по-вкусни и лесносмилаеми.

Wine Glass Друг мой по-нетипичен фаворит е фазанът – вземала съм от ViVenda в миналото. Вкусът му е една идея по-интензивен от този на пилешкото. На мен лично страшно ми допада.

Wine Glass Няколко пъти съм опитвала и еленско, взето отново от ViVenda (има и в Metro). Сякаш, не ми допадна изцяло, но имам подозрения, че просто не знаехме как да го приготвим по най-забележителния начин в домашна обстановка. Определено ще си го поръчам в ресторант някой път, при отдала ми се възможност.

Flowers Tomato Poultry Leg 🥦

# 1
  • Мнения: 50 649
Яла съм жабешки бутчета и охлюви - в ресторант. Не бяха лоши, особено охлювите. Бутчетата бяха малко жилави и киселееха. Иначе съм яла и змия - приготвена на огън от нас. Не се бяхме справили и не беше някакъв деликатес. Но и не беше гадно. И мечешко съм яла в една ловна хижа, беше като телешко, но по-вкусно.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 19:03 от Черна станция

# 2
  • Мнения: 14 935
Месо от диво прасе .

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 16 378
И мечешко съм яла в една ловна хижа, беше като телешко, но по-вкусно.

Хищници никога не съм опитвала. Simple Smile Знам, че месото на някои е апетитно, на други – не съвсем. За хиената, например, споделят, че е доста гадна на вкус; някои я оприличават на мърша дори (съвсем закономерно).
Но пък мецанките са предимно вегетарианци, все пак. Не спадат баш към тая категория.

За мечката съм чела в един чуждестранен форум, че месото ѝ е доста "влакнесто". А и после пърдиш яко от него. Laughing Това не знам дали е вярно, де.

Змията май я оприличаваха на пилешко.

Ле-ле, момичета, тази мечка къде сте я яли? Черна станция спомена "хижа", ама в България ли? Не е ли незаконно?

Аз бях в Колорадо неотдавна и после си бих главата в стената, че не се сетих някъде да пробвам стек от бизон. Rolling Eyes Умрях от яд направо!

Всякакви насекоми и земноводни малко ме е гнус да ги слагам в устата си...

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 19:16 от Blаck Cat

# 4
  • Мнения: 50 649
Мечката съм я яла в ЛОВНА хижа (ловно стопанство) когато водих чужденци на преговори с наш завод. Нормално местните величия там са малки князе и за чужденците всичко беше на ниво. А мечки все пак се убиват с разрешение. Явно тази е била запазена във фризер за специални случаи.
За глигани, сърни и елени няма какво да се говори - те не са екзотика.

# 5
  • София
  • Мнения: 37 573
Алигатор.
Дивеч, жаби и охлюви не са ми екзотика.

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 16 378
В заглавието на темата написах и "нестандартно месо", защото едва ли повечето хора сме пробвали нещо супер крайно, като лъв, например. Simple Smile Аз лично допреди няколко години дори дивеч не бях консумирала.

Та, може просто всеки да сподели кое месо, което е опитвал, намира за по-нетипично. Не е нужно да е нещо jaw-dropping, все пак. Wink
За някои хора и заешкото е по-особено.

# 7
  • Melmak
  • Мнения: 8 620
Змия (смок) и има вкус на риба.

# 8
  • Down south
  • Мнения: 9 233
На първо четене се сещам за панирани щурци, бъргър от
щраусово месо,  опашка от алигатор.
Тако с ларви (не знаех какво ям)

# 9
  • София
  • Мнения: 44 353
Щраус и кенгуру. Ама то вече май навсякъде ги има.
Кон - един път и повече не купувам.
Жабешки бутчета харесвам.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 16 378
Кон - един път и повече не купувам.

Защо? Не ти хареса вкуса или по друга причина?
Все ми се иска да пробвам, но понеже си знам какво ще ми е чувството, докато го ям, за момента пропускам.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 073
Камила, но беше изсушено като пастърма и беше много солено
Един вид змиорка, която беше вкусна

# 12
  • София/Севлиево
  • Мнения: 12 414
От детските си години имам спомен,че съм яла глиган и сърна (вуйчо имаше приятел ловец) и веднъж конско месо.Ама нито едно не повторих(аз ям основно пилешко и свинско, понякога риба и агне , няколко пъти съм яла яре и веднъж зайче).

# 13
  • Мнения: 50 649
Конски суджук предлагат на доста места. Нищо особено.

# 14
  • Мнения: 11 058
Престраших се за стрида (сурова). Топ е!!

Общи условия

Активация на акаунт