Отговори
# 45
  • Berlin
  • Мнения: 12 862
Може, не знам, това е бил единственият път, когато съм пробвала акула. Сега не бих. Гълъби на село имаше, зайци също, отглеждани за храна, макар че да, гълъб си е определено нестандартно за нашите ширини.

# 46
  • Paris, France
  • Мнения: 17 405
Най-екзотичните за мене меса, йоито съм яла бяха от антилопа, газела, камила и крокодил. Не бих ги яла ако знаех какво ми сервират. Само крокодилското ми хареса. Като пилешко с вкус на риба е. Останалите бяха тричави и горчаха, но и аз не обичам дивеч. 

Ферментиралата акула ми е отврат и ми мирише на престояла котешка пикня. Не можех да се престраша да я опитам, а и е неморално да се избиват намаляващи на брой големи риби, които достигат полово съзряване на 150 години и живеят до 400г.

Обичам единствено говеждо, овче и козе месо и основно такова ям. Също от пуйка. Виждала съм наготвени маймуни, прилепи, горски плъхове, охлюви, костенурки, жаби, гущери, зайци, гълъби, но не мога да ги ям, знаейки от какво животно е месото.

У нас се ядеше основно риба и това ям основно до сега.
Аз съм на повечко от 30г, и винаги се е ядяло акула, калкан...сред най-нормалните риби.
Акулите, от които се прави ферментирал хакарл са различен вид и силно застрашени от изчезване. Акула не съм яла. Калканът е обичаен и вкусен. Също сафрид, кефал, скумрия. Любимата ми черноморска риба е скумрия-лакерда (паламут).

Гълъби ядат и в Мароко. Има нещо като омлет с гълъби. Май от Иберия са го привзели, защото се казва бастИя (от pastilla).

# 47
  • Мнения: 51
Охлюви😂😂😂 между другото бяха топ

# 48
  • Мнения: 1 627
Пробвала съм жабешки бутчета, щраус, кенгуру, бизон. Последните две са доста жилави, жабешкото и щрауса ми харесаха.

Акула, кон, сърна, глиган също съм пробвала, но не са ми екзотични и не ми и харесаха особено. Бих пробвала всякакво месо, като се замисля, стига да е добре приготвено. И все пак най-вкусно за мен си остава свинското и млечното телешко.

# 49
  • Мнения: 13 491
Дивечовото месо е безвкусно и затова го смесват с месо от домашни животни,(телешко,свинско,пилешко...)

# 50
  • Paris, France
  • Мнения: 17 405
За мене пък дивечовото месо има много по-силен вкус от месото на домашни животни. Телешкото и свинското май нямат кой знае какъв вкус. Не ги купувам, защото са меки меса и по-лесно се развалят, а и в свинското може да има паразити, но вкус в тях не усещам както в говеждо и овче месо и особено козе. По същите причини гледам да не купувам пилешко. Замествам с пуешко.

# 51
  • Berlin
  • Мнения: 12 862
И аз мисля, че дивечовото има по-изразен вкус.

# 52
  • Мнения: 564
Всички дивечови меса от тези, които сте изброили. Не съм фен обаче. Както и яребици, фазани и други пернати от сорта. Освен това и охлюви, жаби, стриди, змиорки и всякакви подобни водни и земноводни. Дотук изброените не мисля, че са някаква екзотика, че да са в сферата на нестандартното. Ядох и делфин веднъж, както и камилско, но не знаех. Нямаше да го направя иначе. В Казабланка ядох баница с месо от гълъб. Щеше да е много хубава, ако не я бяха поръсили обилно с пудра захар и канела.

# 53
  • Paris, France
  • Мнения: 17 405
На мене пък без канела и пудра захар не ми харесва. Като дете имах проблем да ям сладки продуктите, които съм яла солени обичайно. Давали са ми парче бастила с месо от някакви птици, специално оставено без канела и без пудра захар и не ми хареса. Оттогава си го ям поръсено. Правят го с яребица или пъдпадък, освен месо от гълъб. Бастила от морски дарове или риба не се ръси нито с канела, нито със захар. Като студентка често правех, защото е лесна и няма нужда от фурна.

В мароканската кухня има много ястия с подсладени меса и в българската също. Обожавам говеждо със сини сливи и дюли или с кайсии. Сливенски специалитет е.

Сега се сетих, че съм яла escamoles. Някакви мравки са, кръгли и в Мексико ги готвят много вкусни.

В Перу, Колумбия, Еквадор се предлагат цели, печени морски свинчета. Не можех да ги гледам, камо ли да ги опитам, че все цели ги пекат и показват.

Сетих се, че съм яла месо от лама (или гуанако, викуня????) Вкусът е на говеждо с привкус на овче месо.

# 54
  • Мнения: 11 058
Кажи ми откъде вземаш пуешкото?
Намирам отвреме-навреме, но повече червено месо. А аз обичам бялото?


За мене пък дивечовото месо има много по-силен вкус от месото на домашни животни. Телешкото и свинското май нямат кой знае какъв вкус. Не ги купувам, защото са меки меса и по-лесно се развалят, а и в свинското може да има паразити, но вкус в тях не усещам както в говеждо и овче месо и особено козе. По същите причини гледам да не купувам пилешко. Замествам с пуешко.

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 16 378
В Metro съм виждала пуешко – май е част от постоянния им асортимент. Замразено е, обаче. Във ViVenda също има.

# 56
  • Paris, France
  • Мнения: 17 405
Пуешки гърди, цели, купувам от Lidl, друг близък супермаркет, месарница или пазара. Обикновено са в пакет от 1кг и цена 9-13€ в супермаркета и 10-30€ на пазара и в месарниците. Предпочитам от Lidl, защото никога не се е случвало да миришат или да има синьо, даже и намалените, със срок на годност до деня, в който ги купувам. Намалените от Лидл поради срок на годност, котаракът ни ги яде с апетит, а някои от месарница не ги ще, че и уличните котки им се мръщят като им хвърля.

В момента в Лидо има нарязано на дебели пържоли бяло пуешко. 750г в пакет:
https://www.lidl.fr/p/escalopes-de-dinde/p10024514#searchTrackin … uteries/h10071016
Понякога продават и нарязано на тънки ивици, но рядко.

Купувам само пуешки гърди. Крака домашните не обичат.

# 57
  • Мнения: 13 316
В месарницата в центъра на София (ул. Неофит Рилски), в която пазарувам, обичайно има - и да не е всеки път, то често. Купувам гърди, май има и друго. Но много излязохме от темата Simple Smile

# 58
  • Мнения: 1 146
Кюфтета от младо магаренце - фантастични.
Наденица от червен елен - не бях супер впечатлена.
Пастърма от як - много вкусно.
Конски салам - не ми хареса.
Крокодил под формата на панирани хапки - не е зле.
Различни видове раци - дребни, едри, средни - всичките са ми много вкусни.
Стриди - сурови ми харесаха, но сготвени на въглища направо ме влюбиха, божествени.
Охлюви - също различни видове, но не е моята храна това. Пробвам колкото да разбера вкуса.
Най-вкусно ми е било месото на дива гъска, на козле, на черно прасе и на говеждо от почти всички породи, които съм опитала до момента.
Забравих - и почти всякаква карантия обичам - кукуреч, шкембета, дроб и т.н. - опитвам без страх такива неща и почти никога не съм разочарована.

# 59
  • Мнения: 11 058
? Кукуреч

Ко речи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт