Отговори
# 30
  • Мнения: 4 401
А къде се ядат такива “деликатеси”?
Честно казано - представям си Чукотка или някакво такова място ☺.

# 31
  • София
  • Мнения: 18 212
Исландия

# 32
  • София
  • Мнения: 3 752
А къде се ядат такива “деликатеси”?
Честно казано - представям си Чукотка или някакво такова място ☺.
Акулата в Исландия, а запъртъка във Филипини.

# 33
  • Мнения: 5 406
Костенурка.

# 34
  • Berlin
  • Мнения: 12 863
Акула пържена, от Метро преди много години. Охлюви обичам, яла съм доста на село! Жабешко бутче - брррр,  може да е вкусно, но мен ме е страх/гнус от жаби и не бих опитала вече. Змия - да, домашно хваната на село и опечена от баща ми, да пробваме.😂 Щраус, крокодил в един хотел с африканска тематика. Рак ли беше, малък омар ли, не си спомням, беше вкусно, но много малко, в Стокхолм. Стрида - сурова, мда, особено обилно полята с оцет/лимон😀, определено бих пробвала пак, морски таралеж суров - имаше вкус на море!!! И едно, което май е месо от рапан, пак сурово - много приятничко. Тези последните сурови деликатеси ги пробвах във Валенсия, в един известен пазар, където има много такива щандове и на място избираш каквото искаш. Конско кюфте/суджук също. Дивеч също, дядо ми беше ловец, баща ми също до едно време, та оттам пъдпъдъци и фазани са отметнати. Елен, сърна, патица, гъска също сме яли. Воден бивол, не знам дали е съвсем същото каро бивол, но купих един път пакет месо да пробваме.

# 35
  • Мнения: 7 640
От всичките изборени, най-странно  ми е , че определяш нестандартно яденето на акула.

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 16 379
Е, не е чак нестандартно, но не е сред често срещаните риби. Wink

Пък и бройката на акулите, тези древни създания, толкова намаля в Световния океан... Pensive

# 37
  • Мнения: 7 640
Не знам дали има смисъл да изброявам, дори.
В бг черноморската акула  е повече от нормално срещана, в Атлантика- по испански и португалски портове- 5 вида се продават общо, и има поне 10 типични ястия с тях.

# 38
  • Мнения: 11 058
Има смисъл, понеже това, което за теб е обичайно, за друг е иновативно и нестандартно Simple Smile Аз съм яла единствен вид акула, и никога не съм се е замисляла, че те верно са двайсет вида Simple Smile

# 39
  • Мнения: 13 319
Акулата я имам за обикновена бяла риба (по вкус, текстура и колко масово се яде), но наистина, като тип животно може за някого да е екзотика.

# 40
  • Мнения: 13 504
Преди много години акулата в България беше екзотика. Когато през 90-те години за първи път видяхме в менюто в една кръчма на "Александровска" в Бургас "акула",бяхме шокирани. Laughing Поръчахме си от нея. Вкусна е.

Гледали ли сте сериала "Месоядец" по AXN? Е те там беше наистина много шокиращо! Водещият (ловец) уби катерица. Одра я за една минута (смъкна кожата и така,както се сваля калъфка на възглавница),опече я на огън,който сам беше запалил от съчки събрани в гората,и я изяде.

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 1 477
Като малка са ми давали от костенурка и змия да ям месо, но не помня вкуса.
Охлюви много обичам.
Миди също.
Яла съм само домашни животни: токачка, юрдечка, няма гъска, яре, коза, овца, агне, заек, риба всякаква, която продават, но не всяка обичам.
По купонната система бях купила дива патица при липса на пилета с купони Simple Smile, сготвих по френски с вино и лук, опитах, но не ми хареса.

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 16 379
Водещият (ловец) уби катерица. Одра я за една минута (смъкна кожата и така,както се сваля калъфка на възглавница),опече я на огън,който сам беше запалил от съчки събрани в гората,и я изяде.

Не е странно. В Щатите се скъсват да ядат катерици. И аз не го разбирам, но там си е много разпространено ястие сред реднеците. 🤷‍♀️

# 43
  • Berlin
  • Мнения: 12 863
Преди 30 и повече години си беше бая рядко и събитие. Също така и други преди мен са сложили акула, даже има и заек, гълъб, коза, овца споменати като странни, не съм сложила тях, защото не са ми нестандартни.
От всичките изборени, най-странно  ми е , че определяш нестандартно яденето на акула.

# 44
  • Мнения: 7 640
Разбрах, но може би, защото не сте от морски град.
Аз съм на повечко от 30г, и винаги се е ядяло акула, калкан...сред най-нормалните риби.
 Виж за гълъбите съм съгласна- по нашите ширини.
Когато дойдох в Португалия, разбрах, че си отглеждат, специално за супа за слабички и болнави деца.

Общи условия

Активация на акаунт