Отговори
# 75
# 76
  • София
Няма да изброявам опитваните меса, то не са и кой знае колко много. Конски суджуци и кюфтета. Вкусни, но ми е жал за кончетата и избягвам да ги поръчвам. Хвъркат дивеч. Пъдпъдъци в бекон - много вкусни. Див заек със зелена трушия. Глиганско със зеленчуци. Охлюви в масло. Речни раци. Телешки и свински език в масло. Кукуреци сервират в един софийски ресторант и са много вкусни. Не знам позволено ли е да назова този ресторант. Там приготвят агнешки дреболийки с пресен лук, а също и момици. Препоръчвам ги.

# 77
Ах, позволено е, разбира се…
Пък и имам подозрение, че става дума за “При дядото”. Поне там съм ги виждала тези неща. Агнешките дреболийки с пресен лук са един път, това съм пробвала от всичките тези неща 😉.

# 78
Нутрия печена.
Супа от медузи.
Живи мравки.
Рибешки очи, кенгуру, щраус, бизон, смок, волска опашка, тестиси, мозъци, стриди, охлюви...

Абе любопитна съм! Освен лакома Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 05:04 от Agent Provocateur

# 79
  • Sofia
Пробвах Махи-Махи днес. Хареса ми. Купих я замразена от Metro. Само лимонче забравих да си взема – щеше да стане чудно. Simple Smile

Знаех как изглежда и винаги ми е било любопитно на какво има вкус тази риба.

Освен това, и щраус опитах, от Deluxe седмицата на Lidl, но нещо не ми допадна особено. Твърде жилаво и влакнесто ми дойде.

# 80
Щраусът се готви в тенджера под налягане- като домашен дърт петел.

# 81
  • Sofia
Мда, вероятно е така. Аз на тиган го приготвих. Grinning

# 82
На тиган става хубаво само ако е младо животното, не е замразявано месото и е еднородно, добре отрязано от бута или гърдите. Във всички останали случаи “дърт петел” е много точно определение.

# 83
Тц! Яла съм почти всичко със щраус - имах комшия с 3 двойки, и когато му умря единия мъжки, оформи женската към фризера, в последствие и останалите и се възползвахме, та си купихме - ние ядем предимно месо от производител, каквото има в наличност.
Не е лесно месо, защото има много малко мазнини, а за скара или тиган/ защото едва ли пържите/ , трябва месо, което топи мазнина, и така става крехко.
Трябва да се третира като червено месо, нищо че е птица, и гърди почти няма- то си е едни огромни крака и малка кратунка  без мозък Satisfied

# 84
Щраус съм яла във фермата до Долна баня (беше изпечено като пържола на скара или тиган), щраусово яйце - също. Харесаха ми, без да са нещо, което бих яла всеки ден.
От Лидл не бих купила. Мъжът ми наобикаля стековете от кенгуру, аз не съм сигурна дали бих го приготвила и опитала Simple Smile

# 85
  • Sofia
Кенгуру съм купувала от Metro и от Lidl – това на Metro ми се стори по-вкусно и качествено.

Има си вкус на дивеч, на нещо като еленско.

OK е за разнообразяване на диетата.

Общи условия

Активация на акаунт