Отговори
# 60
  • Варна
 Това е шишче от агнешки дреболии, натъпкани в чревце и печени на скара, правила съм, ама не кусвам агнешко.

# 61
  • София
Кукуреч са навити агнешки чревца. Турски специалитет на шиш. Разкошно вкусни са.
Даже според ИИ са български специалитет, но у нас не съм намирала.

# 62
Това е шишче от агнешки дреболии, натъпкани в чревце и печени на скара, правила съм, ама не кусвам агнешко.
Аууу, това ще е голям деликатес!
Ще хвърля идеята на гурмана вкъщи/ ММ /

тоя кукуреч, и аз не го бях чувала, но черва на скара/ предварително варени/, всякакви , ме разтапят  Laughing

# 63
Да, в Истанбул има специални ресторанчета и места да ядеш от тези чревца и е супер вкусно. Има ги и по други балкански страни, а сигурно и в Близкия изток.

# 64
  • Варна
  По-удобно е ако карантията се маринова, наниже на шиш и обвие с почистените чревца. Защото те са тънички и е туткаво, абе бахур от агнешко/ярешко.

# 65
  • Paris, France
Кукуреч съм яла няколко пъти в България, но в домове на хора. Едно от първите ястия след заколване на овца. В ресторант не съм виждала. Много е вкусно, но не ми е екзотично.

# 66
Кокореци в Гърция - предлага се предимно в планинските части и вътрешността на страната (не го търсете в курортите по морето), и кукуреч в Турция - най-вече в европейската част.

# 67
  • София
Турците даже го предлагат на колички за бързо хранене по улиците. Особено в студените месеци.

# 68
Да добавя още няколко неща, не знам дали са екзотични, но определено не са популярни храни. Яла съм и много обичам
кървавица (която се прави от кръв на прасе), има я и в други държави под друго име.
агнешки мозък
опашка и тестиси от бик
А пък в този испански ресторант(https://latasqueria.com/en/la-tasqueria-and-javi-estevez/ може да ядете свински зурли, гребен на петел и други такива неща.

# 69
А, сетих се, че съм яла конски, свински, бикови  топки - имаме познат, специалист в  скопяване Laughing
Тук ги правят бъркани с яйца- според мен да замаскират нещо ...
Поисках си ги гриловани, и ме гледаха с най-голямото възможно уважение Satisfied
Общо взето- няма нещо, расло на кокал, което да ме смути ...

# 70
  • Sofia

Испания? Simple Smile

# 71

Испания? Simple Smile
Близко- Португалия Grinning

# 72
  • Berlin
Телешка опашка купувах 2-3 пъти, за да си изпека и за бульон. Не е зле. В Германия има един blutwurst, не знам дали е само от кръв, прилича ми на нашия бахур, но много фино смлян, не е на парченца, поне това, което съм взимала. Макар че сигурно всяко селце си има вариант на blutwurst (както и с бахура).
Иначе и аз съм от месоядните и пробващите нови неща с интерес.😀 Всъщност може би само сурова кайма не бих яла, изобщо не си и помислям.

# 73
Волска опашка е супер специалитет в Рим и специално съм търсила ресторант в Трастевере, където я правят. Много е вкусно, но не я намирам за нещо екзотично. После си купувах и оттук телешка, но волската е по-хубава, защото има повече месо.

# 74
  • Berlin
А, да, ox tail. Чудех се как беше това… мисля, че има известна рецепта за яхния (или супа) с волска опашка, ако не се бъркам. Бих пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт