Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 369
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
След 10-на дни ми върнаха една купчина страници за попълване 3 години назад с какви ли не въпроси.

Аз винаги изпращам предплатен плик с номер за проследяване да ми върнат с него документите.

# 616
  • York
Две- три седмици мина, след като ги изпратих. Не са ми връщали нищо за допълнителна информация, просто ми пуснаха превод. Чувала съм за случаи, когато пускат парите още преди да се получи писмото за отпускане на детските.

# 617
  • Манчестър
Две- три седмици мина, след като ги изпратих. Не са ми връщали нищо за допълнителна информация, просто ми пуснаха превод. Чувала съм за случаи, когато пускат парите още преди да се получи писмото за отпускане на детските.

Когато детето е родено тук , обикновено е доста по бързо.

# 618
  • York
Когато детето е родено тук , обикновено е доста по бързо.
Което ми напомня, че е крайно време да пусна за малката. Ще стане скоро на 9м Rolling Eyes
Ще проверим дали е така.

# 619
  • Варна/UK
След 10-на дни ми върнаха една купчина страници за попълване 3 години назад с какви ли не въпроси.

Аз винаги изпращам предплатен плик с номер за проследяване да ми върнат с него документите.

Ей тука ми е грешката, че се сетих за това след като пратих документите. Единствено което пратих с документите беше още един лист на който написах нашия адрес за връщане на документите. Този лист беше пратен от тях с останалите документи.
Благодаря, момичета! Ще изчакам и тази седмица и ако още не са ми върнали документите ще им се обадя.

# 620
  • Истински се вижда само със сърцето.
Понякога на мен за 2 седмици ми отговориха и ми върнаха акта за раждане.

# 621
Здравейте, момичета. След вчерашното затваряне на училищата заради малкото сняг, днес вече децата заминаха на училище.
Снощи ходихме на ежегодното събитие "Dance umbrella", в което всички училища се представят с танц. Дъщерята участваше. Ако знаех, че е толкова готино, щях да ходя и предните години. Но най-много се развълнувах и поплаках, когато едно дете с увреждания танцуваше доколкото може, с помощта на госпожата си. Направо си поревах като магаре, по-точно, не само защото ме трогна, а и защото България е на милиони светлинни години от това. Приятелките ми казаха, че учителките в градините в България дори казват на майките на такива деца да не ги водят изобщо на тържества. Направо не мога и не искам да приема, колко е просто да си човек, но уви, невъзможно в България.

# 622
  • Варна/UK
Понякога на мен за 2 седмици ми отговориха и ми върнаха акта за раждане.

Сега звънях на HMRC. Шокирана съм от това, което ми казаха... Можело да отнеме до 26 седмици да разгледат нашето заявление. Пратени са документите преди 6 седмици, а те още не са почнали да ги разглеждат.  Shocked
Намам думи... То си пише, че за новодошли в страната може да отнеме до 12 седмици или повече, но не очаквах 26 седмици. И знам, че плащат със задна дата само до 3 месеца.

# 623
JG1123 и аз се разплаках така на един спортен празник. Две учителки държаха детенце от инвалидна количка под мишниците и тичаха и скачаха с него.

# 624
Лушка моята дъщеря е родена тук, както и малката на Понякога за това и казах че при мен е станало бързо, а и аз подадох мисля 2 месеца след раждането.

26 седмица са много отвсякъде, дано стане все пак по-бързо. Ти и личен документ пращаш нали? На мен не ми искаха, което също си е улеснение, само акта за раждане на детето.

# 625
  • Варна/UK
Илейн, да и паспорта има пратен. Аз знаех, че става бавно, но не и чак толкова бавно. То може да стане и след 2-3 седмици, но ме шокораха като казаха до 26 седмици. То не мога да си планирам и лятото ходенето ни до България с детето.
Ще чакам, нямам друг избор, поне ще имаме детски, че в България не му се полагаха, защото имах "висока" заплата от 700 лв.  Simple Smile

# 626
  • Варна/UK
Илейн, да и паспорт има пратен. Аз знаех, че става бавно, но не и чак толкова бавно. То може да стане и след 2-3 седмици, но ме шокираха като казаха до 26 седмици. То не мога да си планирам и лятото ходенето ни до България с детето.
Ще чакам, нямам друг избор, поне ще имаме детски, че в България не му се полагаха, защото имах "висока" заплата от 700 лв.  Smile

# 627
Да то проблема е в личният документ, освен това регистрацията на детето му помага после да си получи лесно НИН когато порасне. Стискам палци да стане бързо все пак  Hug

# 628
Момичета, защо ми се върти в главата, че те си правят фотокопия на личните документи /паспорт и акт за раждане/  и ги връщат бързо? Вече самото решението може да отнеме повече време и го пращат по-късно с друго писмо.

Едно от първите неща, което ме впечатли силно положително тук е точно отношението към хората с увреждания.

# 629
Luska,
А вариантът да им се обадиш и да искаш паспорта - нека си го снимат , подпишат , че са го видели . Обясни, че ти блокират пътуването. На мен ми отказаха - 2010 год, после им писах , че не виждам причина, приложих документ, че предишната година само бях платила над 10 000 данъци, и така. Не очаквай кой знае колко да ти вдигнат бюджета детските, но съм съгласна, че въпросът е принципен .

Общи условия

Активация на акаунт