Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 368
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна/UK
Luska,
А вариантът да им се обадиш и да искаш паспорта - нека си го снимат , подпишат , че са го видели . Обясни, че ти блокират пътуването. На мен ми отказаха - 2010 год, после им писах , че не виждам причина, приложих документ, че предишната година само бях платила над 10 000 данъци, и така. Не очаквай кой знае колко да ти вдигнат бюджета детските, но съм съгласна, че въпросът е принципен .

Svetili, те дори още не били почнали да разглеждат моите документи и няма как да поискам паспорта. Смятам да изчакам до м. Май и тогава ще го поискам. Все се надявам, че няма да чакам още 20 седмици. То бюджета няма да се вдигне, но смятам да ги заделям за детето/било за лагер, било за нещо което ще поиска...отново  Grinning/

# 631
Luska,
А вариантът да им се обадиш и да искаш паспорта - нека си го снимат , подпишат , че са го видели . Обясни, че ти блокират пътуването. На мен ми отказаха - 2010 год, после им писах , че не виждам причина, приложих документ, че предишната година само бях платила над 10 000 данъци, и така. Не очаквай кой знае колко да ти вдигнат бюджета детските, но съм съгласна, че въпросът е принципен .

Svetili, те дори още не били почнали да разглеждат моите документи и няма как да поискам паспорта. Смятам да изчакам до м. Май и тогава ще го поискам. Все се надявам, че няма да чакам още 20 седмици. То бюджета няма да се вдигне, но смятам да ги заделям за детето/било за лагер, било за нещо което ще поиска...отново  Grinning/

Може би бъркаш Child benefits и Child tax credit. За кое си кандидатствала всъщност?

Документите ще ти ги върнат отделно от решението. Много, много по-рано. Ако детето не е записано в училище, има някакви липси на доказателства за адрес и други документи, може и повече от 26 седмици да отнеме разглеждането. Не и връщането на паспорта.

За Child benefits има въпросник, но не се изисква решение - те се полагат автоматично на всички. Става въпрос за 20те паунда на седмица. За това си мисля, че бъркаш двете неща.

# 632
  • На южния бряг
Добър вечер, мамчета! На съпруга ми му предстои другата седмица да ходи за подновяване на паспорт в Лондон, до там ще го кара негов колега, който не е българин (та сигурно няма на представа точно за нашето посолство), но е казал на съпруга ми, че в Лондон било невъзможно да се влезне и нямало къде да се спре до посолството и такива някакви истории. Тъй като ние сме от Борнемут и нямам представа дали това е истина, та искам да попитам наистина ли е такъв ужас около посолството и има ли, къде да се спре( да кажа, че съпруга ми си има апойтмът така, че няма да виси по опашки и да се налага много да чака).. Много дълго се получи, но има ли причина за притеснение?

# 633
  • Манчестър
Luska,

Може би бъркаш Child benefits и Child tax credit. За кое си кандидатствала всъщност?

Документите ще ти ги върнат отделно от решението. Много, много по-рано. Ако детето не е записано в училище, има някакви липси на доказателства за адрес и други документи, може и повече от 26 седмици да отнеме разглеждането. Не и връщането на паспорта.

За Child benefits има въпросник, но не се изисква решение - те се полагат автоматично на всички. Става въпрос за 20те паунда на седмица. За това си мисля, че бъркаш двете неща.

Child benefit не се полага на всеки. Ако е самотен родител и получава над 50k или семейство  в което поне единия родител получава над 50k нямат право. По точно могат да ги получават , но се облагат с данък, трябва да се подаде self assessment и практически като се плати данъка, не остава нищо от child benefit.

# 634
Ние за последно ходихме преди 2 години, има си пей енд дисплей точно отпред. Мисля беше сутрин рано и вечер след определен час тия парко места са за резидентите. Ние бяхме с колата, дори и по-надолу от посолството пак имаше къде да се спре, така че не сме имали проблеми изобщо. Обаче като не знаехме, трябваше да плащаме congestion charge, защото сме минали през тая зона. После тъй като не сме плато на време имахме глоба. Посолството не е в тая зона, това е основно около самия център, така че да види откъде минават.

# 635
  • Манчестър
Добър вечер, мамчета! На съпруга ми му предстои другата седмица да ходи за подновяване на паспорт в Лондон, до там ще го кара негов колега, който не е българин (та сигурно няма на представа точно за нашето посолство), но е казал на съпруга ми, че в Лондон било невъзможно да се влезне и нямало къде да се спре до посолството и такива някакви истории. Тъй като ние сме от Борнемут и нямам представа дали това е истина, та искам да попитам наистина ли е такъв ужас около посолството и има ли, къде да се спре( да кажа, че съпруга ми си има апойтмът така, че няма да виси по опашки и да се налага много да чака).. Много дълго се получи, но има ли причина за притеснение?

Ами честно казано аз съм карала в Лондон, но само до линията където започва congestion charge . По нататък ако е спокойно и уикенд да не е  натоварено съм ОК.

БГ посолство е в идеалния център и дотам лично с кола не бих отишла. А пък и трафика си го бива.

# 636
Luska,

Child benefit не се полага на всеки. Ако е самотен родител и получава над 50k или семейство  в което поне единия родител получава над 50k нямат право. По точно могат да ги получават , но се облагат с данък, трябва да се подаде self assessment и практически като се плати данъка, не остава нищо от child benefit.

Полага се на всички. Над 50 к може да решиш сам да го спреш, или да го ползваш за други плащания - ако са ти надплатили някоя друга помощ. Може и да го спреш, ако не искаш да плащаш данък за него - да.
Но се полага, в смисъл такъв, че няма решение, освен ако ти не поискаш промяна/пренасочване.

Но това с 26те седмици не е за бенефит, а за такс кредит.

# 637
Вижте коя е най-близката спирка на метрото до посолството /South Kensington e/. Вие идвате от запад или дори югозапад, нали? Търсете крайни западни гари на Дистрикт или Пикадили лайн, които са лесно достъпни с кола от вашата посока и имат голям паркинг. Оставяте колата на паркинг и хващате метрото до посолството.

За връщането на лични документи при изпращането им за кандидатстване за ЧБ
Цитат
We’ll normally send your document(s) back to you within 4 weeks. When we’ve dealt
with your claim we’ll write to tell you if you can get Child Benefit and if so how much.
от стр. 8 на актуалната форма https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_ … nternet_05_17.pdf
За високите доходи е на 1 стр.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 00:44 от Блу

# 638
Ние за последно ходихме преди 2 години, има си пей енд дисплей точно отпред. Мисля беше сутрин рано и вечер след определен час тия парко места са за резидентите. Ние бяхме с колата, дори и по-надолу от посолството пак имаше къде да се спре, така че не сме имали проблеми изобщо. Обаче като не знаехме, трябваше да плащаме congestion charge, защото сме минали през тая зона. После тъй като не сме плато на време имахме глоба. Посолството не е в тая зона, това е основно около самия център, така че да види откъде минават.

Само да вметна, това беше през август месец, незнам дали има значение за трафика и съответно паркирането, дали сега би било по-натоварвно.

# 639
  • Оптимист по принуда
За посолството - трябва да платите congestion charge, има и частни паркинги в близост, на които може да спре. Но като цяло трафикът е кошмарен и приятелят ви е прав. Най-добре с влак, както са ти казали.

# 640
  • София
Освен това в Лондон текът много ремонти и се отклонява движението и в последния момент, може да се окаже да въртите в кръг доста....

# 641
  • Bristol
За Лондон с кола винаги правя предварително онлайн проучване. Ще вляза ли в congestion charge зоната, къде може да се паркира. Ако трябва, може да се резервира паркинг предварително, за да няма издънки. За Low emmision Zone, което май е почти цял Лондон, не знам какви са правилата, защото в града с кола влизам само служебно, с коли под наем и те са ок. Не знам за личната ни кола, която е дизел, дали ще е ок 🤔

# 642
  • Варна/UK
За Child benefits съм пуснала документи - за тези 20 паунда на седмица. Не съм кандидатсвала за Child tax credit, нито за каквото и да е било друго. Попълних въпросника и с него изпратих паспорт и акт за раждане. За новодошли процедурата е по-дълга явно/то си и пише така, че може да е над 12 седмици. Исках да знам дали е имало някой да чака над 12 седмици. Ще чакам, не ми нещо спешно, просто ми беше любопитно и исках да разбера, дали паспорта се връща с решението или преди това, а доколкото знам трябва да получа и друг въпросник относно училище, личен лекар. А и ще се повторя, но ми казаха че не са почнали още да разглеждат нашите документи, нищо че са получени преди 6 седмици. Детето е на училище още от септември и от тогава е записан и на личен лекар. И да споделя, че дори е приет в high school
които беше нашия първи избор и сме много доволни. Той в момента е в католическо начално училище и ще продължи в католическо и след това. Аз все още си работя 20 часа а седмица, но мисля да търся вече нещо на пълен работен ден. Работата ми харесва, но часовете са ми малко, особено след като сина ми няма нужда от мен да го водя и прибирам на училище.  Grinning
https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_ … nternet_05_17.pdf
Точно това съм пратила, което Блу е публиувала.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 12:57 от luska

# 643
  • Scotland
И аз имам питане около децата и училище Simple Smile Прочетох противоречива информация относно документите за записване - едни твърдят, че трябва превод и легализация на актовете за раждане, други- само превод, трети - многоезичен акт за раждане и т.н. Предстои ми, август месец, да запиша децата на училище. Бихте ли споделили какви документи ще ми трябват? Благодаря предварително! Лек и спокоен ден Flowers Hibiscus  

P.S. Само да допълня - все още сме в Бг. Квартирата ще се наеме малко преди идването ни и отпада възможността да попитам в самото училище, тъй като на този етап не се знае кое ще е то. Въпреки това, искам да имам готовност с документите и ако нещо непредвидено изскочи, то да е малко, а не всичко да набавям в последния момент.

P.S.2  Само католици ли могат да запишат децата си в католически училища?

# 644
Многоезичният при нас се приема добре навсякъде, вкл. в училището предпочетоха него да си преснимат и ми върнаха другия.

За католическите-не, но католиците са с предимство. При нас няма квоти за други, записват деца от друга вяра, само ако има останали свободни места. В някои си имат квота брой деца некатолици.

Общи условия

Активация на акаунт