Отговори
# 15
  • Бургас
Значи, ако не са ви човешки отношенията и те прави на маймуна, просто не го чакай повече от 30 мин. Ако имаш планове просто си ги следвай. Ако пък сте у вас и дойде по - късно, реално погледнато не пречи да вземе детето. Няма от какво да те е страх.
Да се обажда където реши.
Може ли да седите у вас по 4-5 часа и да чакате? Това не е нормално.  Ако и без друго ще си седите вкъщи - ОК. Но да е излезете да свършите нещо или просто на разходка, защото ще чакате? Стига бе. Като се обади да пита къде сте му кажи и да вземе детето от там или да ви изчака да се приберете. В крайна сметка не сте виновни, че идва когато му скимне. Може да се обади и да каже "Ще дойда в 12:00 да взема детето. " Какъв му е проблема?

# 16
Nina992 тези истории съм ги преживяла като малка. Майка ми тогава уплашена за децата все се тревожеше , но след години като мина целия цирк и успя да погледне отстрани каза, че на него никакви деца не са му трябвали в същност.  Най-лесния начин да спре да я разиграва е бил да му каже > Ако имаш претенции вземи ги ти и се оправяй както знаеш. Може и това да е на теория, но колко бащи действително биха прибрали децата при себе си и биха се грижили за тях ? Докато майката идва веднъж на незнам си колко време уикенда когато и скимне , я в 10 , ч в 12 , а когато реши и в 13 ...

# 17
Оооо той иначе много говори,колко бил загрижен за детето...и такива неща...Веднъж ми се наложи през седмицата,когато е на работа да го помоля да гледа детето и няма да ви обеснявам какво ми чуха ушите...
Всичко е само на думи,никога не би се грижел за детето сам...Дадохте ми сили!
Аз се бях оплашила,да не създава проблеми и да ми вземат детето...но като се замисля,той неможе да поеме отговорност и да гледа детето....

# 18
Nina992 всяка майка се плаши така. Може да прави номера, но ако го е грижа за детето няма да ги прави.
Ти гледай да си дипломатична, да не влизаш в излишен конфликт, но твърдо са си защитаваш и своя живот.

Когато каже искам го кажи му добре, водя ти го веднага. Ако каже ама сега не мога кажи му ок, когато можеш се обади, ще ти го доведа веднага . И чакай да се обади. Но ако е от тези, които разиграват номера и не го е грижа нито за теб нито за детето , то каквото и да правиш ще си имаш проблемите. Научи се на политика и @полит -коректни@ номера .
Дано се получи. Ако ти реагираш емоционално обикн. е добре да имаш някой, който може по-практически да подходи . Приятелка, приятел ... и да обсъждаш .

Също можеш да кажеш на детето ако нещо не му харесва да споделя с баща си. Т.е. да планират предварително срещата - сладкарница, кино, зоопарк, екскурзия, колело ... и ако поради нарочно закъснение плана не успее , то детето да си каже разочарованието . Т.е. очаквах обещаното с нетърпение, но понеже вместо в 10 дойе в 13 и нямаше време , то не стана. Поне да беше казал, че ще дойдеш в 13 , за да може преди това да иълезна с мама ... Или нещо такова. Т.е. детето в същност има думата, нали всичко това се прави за него? Ами ако то не е доволно то какъв е смисъла ? Да разиграваме полицията и да си въртим номера ?

И нали знаеш ...  с мед , а не с оцет ... и лека полека . Нищо не става изведнъж. Успех.

Дано други потребителки със свой опит се вклчат с идеи или мнения.

# 19
  • Буркина Фасо
защо не попиташ в адвокатската тема ? там може по-точно да ти обяснят как стоят нещата, макар , че според мен те са ясни. все пак там може да отговори и някой юрист (не само адвокат).

Nina992 всяка майка се плаши така. Може да прави номера, но ако го е грижа за детето няма да ги прави.
не е само при майките така. това е проблем за всеки отглеждащ родител. но пък все пак трябва да се има в предвид , че той е поискал детето , получил го е и ще трябва да поеме и негативи  от този род. аз имам същият проблем с майката. няма спасение и решение на този казус.

Ти гледай да си дипломатична, да не влизаш в излишен конфликт, но твърдо са си защитаваш и своя живот.

Също можеш да кажеш на детето ако нещо не му харесва да споделя с баща си. Т.е. да планират предварително срещата - сладкарница, кино, зоопарк, екскурзия, колело ... и ако поради нарочно закъснение плана не успее , то детето да си каже разочарованието . Т.е. очаквах обещаното с нетърпение, но понеже вместо в 10 дойе в 13 и нямаше време , то не стана. Поне да беше казал, че ще дойдеш в 13 , за да може преди това да иълезна с мама ... Или нещо такова. Т.е. детето в същност има думата, нали всичко това се прави за него? Ами ако то не е доволно то какъв е смисъла ? Да разиграваме полицията и да си въртим номера ?
не е удачно децата да се въвличат в тази игра.

И нали знаеш ...  с мед , а не с оцет ... и лека полека . Нищо не става изведнъж. Успех.

# 20
И аз имах такива притеснения, да не ме обвини в това че не давам децата.Разиграва ме много дълго със вземане и връщане на децата когато както му е удобно и заплахи как нямам право да отказвам посещение.Адвоката ми даде спокойствие. Може да откажвеш посещение  ако имаш притесненеия за сигурноста на детето , не знаеш къде отива, или бившия изглежда пиян или дрогиран .Не си дъжна да чакаш има час за вземане ан детето , ако го пропусне с много и не се обади предварително не си дъжна да го чакаш , нито да му дадеш детето. Най добре направи консултация с адвокат да ти е спокойно.

# 21
  • Буркина Фасо
според мен има различни видове закъснения. авторката не е казала подробности , но ние даваме съвети.
ако родителите живеят в един град е едно закъснение.
ако живеят в сравнително близки населени места е друг вид закъснение.
ако живеят в далечни нас.места или в различни държави  е съвсем друго.
аз съм имал случай при който закъснявам. на 10-на км. от жилището имаше катастрофа. полицията беше спряла движението без да казва кога ще ни пусне да пътуваме. оная ми се обажда по тел. и ме пита кога ще пристигна , ако ли пък не  след 10-15 мин. ще офейка - имала важна среща. аз си нямам представа кога ще пуснат движението и и казах да попита полицията.
явно е заработила някоя сива клетка в мозъка  и всичко мина нормално.  иначе и тя казваше , че ще се оплаква в различните институции.
според мен има разлика какво пише в решението -  дали В 10 ч  от съботния ден (взимане) до 18 ч в неделя (връщане), или ОТ 10 ч  взимане. едното определя точен час , а другото неопределено време. може би трябва да се определя по-точно  какъв е часа на взимане. така ще отпаднат проблеми от този род. това са мои разсъждения все пак.
при всички положения децата не трябва да бъдат участници !!!

# 22
7002_ognob децата СА участници.   

# 23
Ние с бащата живеем близо,а относно часа,точно определен е! Ако е еденичен случай и не се случва винаги това закъснение,нямам проблем. Но това при нас е винаги. Нямало е път,в който да дойде на време....

# 24
Никога не съм правила проблеми и винаги съм позволявала да взима детето! Даже се радвам,че детето има жив и здрав баща,който се сеща за нея.
Но искам по сериозно отношение към всичко това....Не желая да стоя вкъщи и да чакам,да се сети да вземе детето...
Ама винаги ме е било страх да не ми прави проблеми...полиция,соц. служби
..е такива неща...Защото когато нещо не му хареса и хоп веднага започват заплахите....Затова искам да знам как да постъпя в такава ситуация.

# 25
  • Буркина Фасо
защо да не бъдат косвени участници ?
при развода се разделят родителите. детето няма как да го разделиш на 2 части.
проблемите да останат м/у родителите и да не ги прехвърлят към децата. не е трудно да се направи.

Ние с бащата живеем близо,а относно часа,точно определен е!
в решението пише "...  точно в 10 ч  трябва да се вземе детето ?"

пп. имаш поредни постове. събирай си допълненията в 1 пост - опция "Редактирай".

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 20:35 от 7002_ognob

# 26
защо да не бъдат косвени участници ?
при развода се разделят родителите. детето няма как да го разделиш на 2 части.
проблемите да останат м/у родителите и да не ги прехвърлят към децата. не е трудно да се направи.

...

не казвам , че не си прав. Моето разбиране е , че развода вече е минал, етапа е на вземане и даване на дете и детето не е пакет. То е активен учатник и то главно действащо лице. За него се прави това вземане и даване. За да си познава родителите и двамата, за да има спомени и преживявания с двамата ... ами какви преживявания е въпроса.

Да гледа да мине деня , защото тогава е част от разправията между възрастните или да запомни деня с нещо хубаво.

Аз спирам да се намесвам, защото моя опит е отпреди много години и то от страната на детето. Та оставям други са споделят опит.
Само казвам, че хубавите преживявания, разходки, игри при такива взимания съм ги запомнила  .

# 27

Скрит текст:

Голямото ми дете беше жертва на подобна гнусна манипулация от страна на създателя си. Трябва да си изключително долно човекоподобно за да постъпваш така с детето си ( ти формата не е насочена към теб лично ). Те и без това страдат от лошите отношения на родителите си, че да бъдат навирани още повече в лайната. Отвратителное  това, детето да се превръща в оръжие във войните срещу другият родител.
Скрит текст:
според мен има различни видове закъснения. авторката не е казала подробности , но ние даваме съвети.
ако живеят в далечни нас.места или в различни държави  е съвсем друго.
аз съм имал случай при който закъснявам. на 10-на км. от жилището имаше катастрофа. полицията беше спряла движението без да казва кога ще ни пусне да пътуваме. оная ми се обажда по тел. и ме пита кога ще пристигна , ако ли пък не  след 10-15 мин. ще офейка - имала важна среща. аз си нямам представа кога ще пуснат движението и и казах да попита полицията.
явно е заработила някоя сива клетка в мозъка  и всичко мина нормално.  иначе и тя казваше , че ще се оплаква в различните институции.
според мен има разлика какво пише в решението -  дали В 10 ч  от съботния ден (взимане) до 18 ч в неделя (връщане), или ОТ 10 ч  взимане. едното определя точен час , а другото неопределено време. може би трябва да се определя по-точно  какъв е часа на взимане. така ще отпаднат проблеми от този род. това са мои разсъждения все пак.
Бонго, не всеки път има инцидент на пътя. Нали. Да кажем, че е нормално да се закъснее малко, но системно закъснение с часове ... айде моля те. Няма да забравя как моето дете тичаше по терасите у дома и чакаше малоумника. Звънеше му вече изгубило търпение, а ония му отбиваше без да му се обади. Накрая заспиваше изнервено и ревящо, облечено за да може да стане и да тръгне веднага като дойде ония и да идат където му бил обещал.
И изобщо не става въпрос за развалени планове на другият родител, а за това което причинява на детето едно такова тъпанарско несериозно отношение. Линият пример и възпитанието пък са съвсем отделна тема.

# 28

Скрит текст:

И нали знаеш ...  с мед , а не с оцет ... и лека полека . Нищо не става изведнъж. Успех.

Голямото ми дете беше жертва на подобна гнусна манипулация от страна на създателя си. Трябва да си изключително долно човекоподобно за да постъпваш така с детето си ( ти формата не е насочена към теб лично ). Те и без това страдат от лошите отношения на родителите си, че да бъдат навирани още повече в лайната. Отвратителное  това, детето да се превръща в оръжие във войните срещу другият родител.
Скрит текст:
ако живеят в далечни нас.места или в различни държави  е съвсем друго.
аз съм имал случай при който закъснявам. на 10-на км. от жилището имаше катастрофа. полицията беше спряла движението без да казва кога ще ни пусне да пътуваме. оная ми се обажда по тел. и ме пита кога ще пристигна , ако ли пък не  след 10-15 мин. ще офейка - имала важна среща. аз си нямам представа кога ще пуснат движението и и казах да попита полицията.
явно е заработила някоя сива клетка в мозъка  и всичко мина нормално.  иначе и тя казваше , че ще се оплаква в различните институции.
според мен има разлика какво пише в решението -  дали В 10 ч  от съботния ден (взимане) до 18 ч в неделя (връщане), или ОТ 10 ч  взимане. едното определя точен час , а другото неопределено време. може би трябва да се определя по-точно  какъв е часа на взимане. така ще отпаднат проблеми от този род. това са мои разсъждения все пак.
Бонго, не всеки път има инцидент на пътя. Нали. Да кажем, че е нормално да се закъснее малко, но системно закъснение с часове ... айде моля те. Няма да забравя как моето дете тичаше по терасите у дома и чакаше малоумника. Звънеше му вече изгубило търпение, а ония му отбиваше без да му се обади. Накрая заспиваше изнервено и ревящо, облечено за да може да стане и да тръгне веднага като дойде ония и да идат където му бил обещал.
И изобщо не става въпрос за развалени планове на другият родител, а за това което причинява на детето едно такова тъпанарско несериозно отношение. Линият пример и възпитанието пък са съвсем отделна тема.

Аз точно това казах. Само не разбирам защо детето да не може само да сподели какво мисли по въпроса.
И нямах в предвид единия родител да използва детето в разправията си с другия, а да се даде на детето възможността да каже мнението как иска да си изкара деня и какво иска да прави през този ден и къде иска да иде и пр.

Но явно нещата винаги се концентрират върху отношенията между възрастните и децата само участват .

Само обяснявам какво имах в предвид.

# 29
  • Бургас

явно е заработила някоя сива клетка в мозъка  и всичко мина нормално.  иначе и тя казваше , че ще се оплаква в различните институции.

Верно ли говориш така за майката на детето си?

Сега: никакво значение няма дали живеят врата до врата или на 500км. Частовете на вземане са предварително известни на всички. Не е като да си в София и да разбереш, че след час трябва да си в Бургас. Нали така?
Още повече съществува едно технологично чудо - телефон му казват. Използва се по предназначение да предупредиш, че ще закъснееш и кога ще дойдеш. При авторката това го няма.

Не на последно място: това, че една жена е родила дете, не я прави заложник на бащата до края на живота и и завинаги. Или се договарят като нормални хора кога и къде ще вземе/върне детето или следват стрикно решение или вървят на майна си от глупости. Това последното го пиша с ясното съзнание, че маса хора заслужават да бъдат пратени точно там. И от двата пола.

Не се е родил още тоя дето ще го чакам 5 часа у нас да му скиме да се прибере /дойде. Всъщност родили са се двама, но са ми деца. Друг тази привилегия не виждам как ще я има.

Общи условия

Активация на акаунт