Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 672
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • там където има винаги вятър
От мен - питки /всяка една печена в амбалажна хартия - не бях ги правила скоро и съм забравила че трудно се отлепват после  Sad , та си записах следващия път да ги слагам в кухненска хартия/ В момента не се сещам чия е рецептата  Embarassed newsm78 - но със сигурност е на някой от тук  Peace

уж обикновен боб, но по настояване на дъщерята накрая сложих мръвка Wink /взех едни шункови изрезки от Кауфланд/

Вкусните питки на matze, самотна е защото  съм си я заделила за работа  Crossing Arms че иначе нямаше да остане.

И чийзкейк, направо от таблата, нещо не скопосах желатина на крема  Embarassed но пък вкуса не пострада.

# 106
Овесени бисквити с извара:

# 107
Пълнозърнести солети;Палачинки с 1яйце,кис.мляко и спрайт...

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 17:04 от denyil

# 108
Два дни се занимавах с един див заек, ама усилието си струваше - уникално вкусен и сочен по рецептата на Пеп-чо  Hug

# 109
Ще купя от Лидл да го видя и него.

Лидълското (охладено) е много прилично, охладеното К-класик, това е на Кауфланд марката, не ми допада колкото първото, но е по- добро от Белла.
За съжаление, Белла (охладено и замразено, ха ха ха) са порденото голямо разочарование.
Дори с обикновените кори за баница тотално се омазаха.

# 110
  • София
Пак съм се погрижила да е здравословно (за ужас на ММ- кости имала рибата... те и пържолите имат, ама не им се мръщи)
Сьомгова пъстърва във фолио- много сочна и вкусна (в цялата й прелест в тавата)

# 111
Два дни се занимавах с един див заек, ама усилието си струваше - уникално вкусен и сочен по рецептата на Пеп-чо  Hug
радвам се, че и на вас е х аресал  Hug
Крем-супа от тиквички, но и с пиле при нас http://pep-4o.blogspot.bg/2018/01/blog-post_23.html

и печена ципура по зехтин и лимон Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2015/11/blog-post_16.html

# 112
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като ви казвам, че сте майсторки и не само готвите хубаво, но и го представяте мераклийски не знам защо не ми вярвате.
и заека и палачинката и супичката.... всичко ми хареса. Simple Smile

жълтата купичка ми легна на сърцето. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 113
Подкрепям st. Dobri рибките изглеждат страхотно Hands Clap

# 114
жълтата купичка ми легна на сърцето. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
гювечета са Grinning  във Велинград съм си харесала магазинче за дом. потреби и всяка зима като ходим, празна не излизам. Познай как потривам ръце сега, след малко тръгваме Simple Smile

# 115
а ние ходим есен, но не съм го видяла това магазинче. мръъън.
Wink менкам инфо за домашните потреби срещу прекрасно място за творене за малчовци.
нашият вече е на 10, но не пропускаше ръкотворницата Simple Smile http://delo.bg/art/rakotvornitsa-armagan-neshto-magitchno-za-vseki/

# 116
Добри,ако визираш мойта палачинка-казвам веднага да я пробваш...Години наред приготвям по рецептата на Селма,но стават мн.малко и винаги си спомням как баба ми правеше 30 палачинки само с 1яйце и дори не винаги с мляко...
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2018/01/blog-post_16.html?m=1
Вчера нямах газирана вода и сложих Спрайт.,станаха доволно количество -23

# 117
ей такова включване чаках Simple Smile
Благодаря ти!. Че то едно яйце = на една палачинка, при тая цена на яйцата... Simple Smile
в интерес на истината миналата година правих палачинки с банан. много се харесаха, но някъде забутах рецептата.

# 118
st. Dobri и аз правя едни с банан, но са от типа на американските палачинки. Фини овесени ядки, банан и яйце и печеш Simple Smile Хем полезни, хем вкусни Simple Smile

# 119

Бърз обяд за едното дете(другото беше на сандвич)-тортелони със спанак и дом.сос с гъби
Допълвам и с вечерята:картофени кюфтета(този път хич не са фотогенични),пица на арабски хляб

Има и тортелони...четирима човека с избор от три манджи...

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 17:13 от denyil

Общи условия

Активация на акаунт