Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 610
  • 722
  •   1
Отговори
# 60

Пилешка дроб сарма със сос фрикасе с кисело мляко по рецептата на Жоро Бордовски

крилца

и баница.

# 61
разбрахте се много добре вие с тази тенджера, Тайне Simple Smile
Ето ми парченце от тортата - най-шоколадовата е

и меденките, които приготвих, че другата седмица съм в разход

# 62
  • София
Като не искат нещо на момента, върши добра работа. Laughing

# 63
  • Калифорния, САЩ
ir74 разбира се.
Понеже нямах чаена чаша ползвах кафена чаша за дълго кафе, като тези по кафенетата.
4 к.ч. смлени орехи
2 к.ч. кисело мляко
2 яйца
Мед на вкус (около 5 препълнени лъжици)
1 ч.л. с връхче сода бикарбонат
По желание малко зехтин или олио
Аз в този сложих 2 с.л. сусамов тахан, че имам отворен.
В купата на миксера всичко се изсипва и бърка.
Изсипваш в добре намаслена тава с масло. Много лепне, за това може и стандартното с олио и брашно. Пече се около 30 мин, но го наблюдавай. Първо сместа се надига двойно и след това спада и се доизпича. Заради надигането първия път за малко да ми избяга от плитката тава. Става страшно сочен кекса, но и лесно чуплив.

Благодаря ти за рецептата, за съжаление е неприложима вкъщи (синът ми има много силна алергия към орехите).  Hug Hug Hug

# 64
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако много ви харесва тортичката, можете да замените орехите с друго.
аз често заменям ядките Simple Smile не винаги имам точно каквото се изисква по рецепта. 
бадемите спокойно се заместват с кайсиеви ядки.

# 65
  • Калифорния, САЩ
ако много ви харесва тортичката, можете да замените орехите с друго.
аз често заменям ядките Simple Smile не винаги имам точно каквото се изисква по рецепта. 
бадемите спокойно се заместват с кайсиеви ядки.

Благодаря за предложението, но вкусът, плътността, "мазнотата"  и усещането за орех е неповторимо. Вече повече от четири и половина години не съм го опитвала, само мисълта за него ме кара да настръхвам, като знам какво може да причини на детето ми. Но вероятно ще се престраша и опитам тази прекрасна рецепта с бадеми или лешници, дано да стане.  Hug

# 66
  • Montana, Bulgaria
ir74 предполагам, че ще стане, защото рецептата си е пълна моя импровизация. Пригоди я, така че за всички за е безопасна. Simple Smile А попринцип рецептата е на кекса на майка ми, който си е с брашно и захар. 😀
И за закуска първа партида от содени мекици без втасване.

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 10:50 от MoHu Todorinska

# 67
И аз да се включа, не става само с гледане. Баница, банички, хумус, баница на тиган...

# 68
може ли малко повече за технологията "баничка на тиган"?
изглежда ми по-бърза от другата Simple Smile

# 69

Слагаш в намазнен тиган 1 кора, отгоре още една, но да станат на кръст, като краищата останат навън. Вътре нареждаш малко кори, накъсани, като хармоника / да кажем 2 или 3 /р сложих малко вода, поръсих сирене, малко олио. подгъваш хубаво краищата навътре. Отгоре една цяла кора / в смисъл кора, която да не е накъсана и да покрие баницата. Намазних с ръка отгоре. Сложих на керамичен котлон на 4-5 степен, при налични 9. Сложих капак, после когато хубаво се зачервих, обърнах да се зачерви и долната страна. Става много бързо и не висиш на печката. надявам се разбра обяснението. Може и да импровизираш. на тази съм сложила и 2-3 с.л  заливка / кис. мляко, яйца, олио и кис. мляко/ от баничките, защото беше останало.

# 70
  • София
Руло в бутер тесто.
 Скъса ми нервите това тесто и затова по принцип не купувам, а най-вече си приготвям бутера сама. Вярно, много време ми отнема но зная какъв резултат ще имам, перфектен. Снимах го за тези които няма да повярват, но не само за тях, а и това, че ще пиша/мейл до "Белла"  с огромното си възмущение, като приложа и снимките. Лошото е, че купих 4 пакета защото исках да направя едни уникални бисквити, които по рецепта са с готово бутер тесто, няма да мога да ги направя, невъзможно е и го хвърлям, все едно хвърлям, колко лева струваше пакет тесто, 5 лв или ...и ако приема, че е 5 лв по 4 = 20 лв съм хвърлила в боклука, ей така с лека ръка...  Затова когато пътувам в чужбина за смях на много хора си нося продукти, от Гърция вече е ясно, че съм с кола и ми е лесно, пълня до покрив, сега по новогодишните празници  бях в Италия и не успях много неща да довлека, `щото съм със самолет... и пак довлякох разни неща, доплатих си свръхбагаж . Хубаво е когато някъде заминеш да си донесеш  кутия хубави бонбони напр. Godiva, хубаво бутилка вино, някое и друго хубаво сирене,  а аз продукти. Гневна съм!
Срам несрам пускам го, това се обядва, грозно е. Лепих, плюх, мазах, не иска и се къса като конец и едно нищо накрая. Пълен провал!

и китка с рози да му сложа пак ще е грозно

# 71
 плънката ясно - който каквото харесва, но се чудих как се обръща. Simple Smile
не е палачинка да я подметна, с шпатула няма да стане - ще се скъса и разпилеее по печката... а с два тигана може да стане, но кой човек има два тигана с еднакъв размер...
Simple Smile
ще опитам утре сутрин - може пък да изненадам моите Simple Smile
а ако видя зор ще метна баницата във фурната и ще я довърша класически.
Simple Smile

# 72
  • София
 marchеva14 до това състояние на бутера след като беше размразен ли се стигна или е разгъвано докато е замръзнало? Оня ден правих бутерки точно с белла и нищо му нямаше, остана си цяло след разгъването.

# 73
TrollfaceTrollface т'ва грозното  мога да го преглътна. Trollface
тъй де, ако ще го хвърляте да си дам адреса?

# 74
  • Пловдив
Аз я правя така http://gotvarstvo.georgievi.net/a/byrza-banica-na-tigan
Петя Цанкова

Общи условия

Активация на акаунт