Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 337
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Лабрекс, аз...таковата една стафидка видях. Или ми се е привидяло.

# 601
  • SHOOT ME 10 $
Правете списък...и идвайте, при мен е като в женското сърце - винаги има място за още един... hahaha
 mariat - тутманик е!
st. Dobri- хич няма да се дърпам, да знайш! - съгласи ме.(хиена си тиии...ще ме излъжеш...)

# 602
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз децата лъжа, та теб няма да мога!
за слаба ракия ли ме имаш?
мен?!

# 603
Урррааа! Някой най-после да се съгласи на осиновяване! newsm18 Пу, записах сЪ в списъка! Grinning Моите икономични /не че нямам яйца, две кори се чудя какво да ги правя/ олади/пърженки взеха та се получиха, не вярвах, че ще стане нещо без яйца, но така ми харесаха на снимка, че реших да ги пробвам. Според мен - чудесни, остават мекички и като постоят. Heart Eyes

Ето рецептичката, ако някой иска, да пробва. Не сложих лимон, а ванилия, брашно сипах 300 грама и стана малко гъсто тестото, долях още малко айрянче /айрян вместо кефир ползвах/ и всичко си дойде на мястото. Тестото е гъсто, но може да се гребе с лъжица и да се изсипва в тигана, всъщност на снимките в сайта се вижда. Peace

# 604
  • Русе
Midkoo,  разкошен тутманик приятелю!

# 605
  • София
Ама и вие какви ги майсторите  Crazy

Аз успях да снимам:

Крем-супа от ябълки и моркови

Милфьой с маскарпоне и парченца шоколад

# 606
  • София
Не разбрах, мен ли иска някой да ме осинови или аз трябва някой да осиновя, щото   веднага подавам молба за осиновяване при Midkoo, вие си гледайте работата, който е подал молба първи отива, фръц та пляс, уредих се.  Wink  Midkoo, благодаря, удоволствието е мое!  Hug
Видях един разкошен тутманик, що няма рецептичка, моля за такава.

Лабрекс, тези топки, олади, ги взимам. Записвам.

После минавам на Ванчето и  дай го този Милфьой с не знам си какво си още...Ванче, с готови кори ли е или ги прави??

Правя нещо, но не е ясно още какво е, ако се получи пускам веднага.

# 607
Лабрекс,бързо-бързо те последвах:tulip:

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 18:35 от denyil

# 608
  • София
Лабрекс, преведи ми рецептичката, моля ти се, мука без мука и още си.... не става при мен. В едно изречение аз ще те разбера.

# 609
Лабрекс, преведи ми рецептичката, моля ти се, мука без мука и още си.... не става при мен. В едно изречение аз ще те разбера.

marchеva14, ей сегичка, секундичка и ти я слагам на бг! Simple Smile

Олади без яйца с кефир

-кефир/айрян - 300 мл;
-брашно - 450 гр;
-сода - 1 ч. л.;
-лимон - 1 бр. (по желание);
-захар - 5-6 с. л.;
-олио за пържене.

Налейте кефира в купа, сипете содата и оставете 5 мин. /не съм чакала/. Измийте хубаво лимона, облейте го с вряла вода, настържете кората и изстискайте сока. Добавете ги в кефира, добавете захарта и леко разбъркайте. На повърхността ще се появят балончета, нормално е. След това добавете и брашното, хубаво разбъркайте сместа със силиконова лопатка или лъжица, тестото трябва да е еднородно и въздушно /хич не помня въздушно да беше, но…../.
Загрейте тигана, сипете олиото и слагайте по 1 с.л. тесто. Изпечете до златист цвят от двете страни. Оладите стават бухнали и не спадат след като изстинат. И, понеже, току що хапнах една от последните, стоят си и мекички.

И от мен: аз не сложих лимон, а ванилия. Използвах хубаво кисело мляко, в което содата шупва, но добавих и малко лимонов сок от тези магазинните. Направих гъст айрян и може би затова ми отиде 300 грама брашно, а не даденото количество, във всеки случай не бухвайте цялото количество наведнъж. Но и да стане по-гъсто тестото /както при мен/ просто добавете айрян до получаване на нужната консистенция на тестото. Да отбележа, че ги правя за пръв път, но ми харесаха, на дечковците и ММ също. Като за бързо хапване стават.

denyil, дано са ви харесали! bouquet

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 18:52 от labrex

# 610
Още топли ги преполовихме...супер са(нали знаеш,че твоите рецепти ги пробвам веднага щом ги дадеш-скоро не си слагала май в любими...)

# 611
  • София

После минавам на Ванчето и  дай го този Милфьой с не знам си какво си още...Ванче, с готови кори ли е или ги прави??

marchеva14, още не съм написала рецептата. С готови кори е, като при печенето ги ръся със захар. Кремът е от жълтъци, разбити със захарен сироп. Към тях се добавя разбита течна сметана и маскарпоне.
Парчето на снимката е отрязано снощи. Обаче май съм избързала, защото сега отрязах още едно и изглежда много по-добре.

# 612
  • иска ми се Варна през лятото
Ах, вкусотииии. И аз "видях" тутманика като козунак Grinning. Нали ми се яде...

Макаронести с кайма.

# 613
Какви невероятни неща сте показали, гледам и плача, че само очите са пълни. Joy На този сняг, на нас ни се дояде качамак. Със сирене и пръжки, както го обичаме.

И аз в групата, на която ѝ се яде козунак. Това видях. Joy

# 614
  • София
Ооо, какво оживление е настъпило тук...
Midkoo, ти си причината май... Добре си се завърнал!

В унисон със снежната вихрушка забърках качамак със сирене, масло и пръжки

Общи условия

Активация на акаунт